Etiquette op reis

Etiquette op reis

Er zijn verschillende dingen die we onbewust doen die door sommige landen als onbeleefd worden gezien – zoals het tippen in het grootste deel van Azië, en ervan uitgaan dat de lokale bevolking Engels kent. Maar ook ongepaste kleding wordt vaak gedragen. Deze tips komen niet alleen het algemene imago van toeristen in het buitenland ten goede, maar zullen jou ook ten goede komen als je je mengt met de lokale bevolking en geen onnodige aandacht op jezelf wilt vestigen tijdens het reizen. Hier wat tips voor etiquette op reis.

Lees ook: 5 “Leef als een local” tips

Kleed je dienovereenkomstig

Wees respectvol voor het land dat je bezoekt en hun culturele normen. Wees niet de toerist die in bijvoorbeeld een kerk of moskee probeert te bezoeken in een tanktop. Als je weet dat je ergens naartoe gaat waar bepaalde kleding als correct en respectvol wordt beschouwd, houd je dan aan de lokale normen en kleed je erna.

Draag geen sneakers

Als je van plan bent om heel veel wandel- en buitenactiviteiten te doen, is het logisch om een ​​paar mee te nemen, maar laat de sneakers anders thuis. Zoek in plaats daarvan comfortabele dagschoenen met ondersteuning die je gedurende langere tijd kunt dragen.

Tippen

Als je op vakantie gaat, zoek dan uit wat er in dat land gebruikelijk is als het aankomt op tippen. In Australië en Nieuw-Zeeland wordt bijvoorbeeld een restauranttip van 10 tot 15 procent verwacht, maar in China (en het grootste deel van Azië) wordt fooi als onbeleefd beschouwd.

Heuptasjes

Om welke vreemde reden dan ook hebben heuptasjes de afgelopen jaren een comeback gemaakt. Je zult een gemakkelijk doelwit zijn voor zakkenrollers – tenzij je je misschien in een veilig land bevindt. Hoewel enigszins praktisch, werkt een cross-body tas precies hetzelfde en zal hij niet schreeuwen: “Ik ben een toerist”, zoals een heuptasje zeker zal doen.

Leer de taal

Je hoeft niet een volledige cursus te volgen voor je vakantie, maar we hebben in ieder geval een aantal veel voorkomende woorden en zinnen zoals ‘alsjeblieft’, ‘bedankt’, ‘hallo’ en ’tot ziens’. Ze zijn gemakkelijk om te leren, en de lokale bevolking zal je inspanningen waarderen.

Ga er niet vanuit dat iedereen Engels begrijpt

Evenzo, neem niet aan dat iedereen Engels kent. Sommige mensen zullen dat waarschijnlijk doen, maar niet iedereen – en dat hoeft ook niet. Het is onbeleefd om aan te nemen dat degene met wie je spreekt automatisch begrijpt wat je in het Engels zegt.

Klaag niet constant

Je bent in een nieuw vreemd land, dus de dingen zullen anders zijn. Praat niet over hoe het eten thuis beter is – je moet toch genieten van de keukens waar het land om bekend staat.

Houd je alcohol consumptie onder controle

Drinken is een onderdeel van veel culturen over de hele wereld, maar ken je grenzen en beheers jezelf. Wees niet die persoon die luidruchtig of agressief wordt na een paar drankjes.

Hang geen camera om je nek

Tenzij je een professionele fotograaf bent, moet je je camera niet 24/7 bij je hebben. Je wilt natuurlijk foto’s maken, en dat zou je zeker moeten doen, maar zodra je een paar foto’s hebt gemaakt, stop je je camera terug in je tas terwijl je door de stad wandelt. Als je het om je nek houdt, trekt het alleen de aandacht en laat het iedereen om je heen weten dat je een buitenlander bent.

Lees ook: 5 manieren om het milieu te helpen tijdens het reizen

Doe het rustig aan met selfies

Genoeg met de selfies. Natuurlijk neemt iedereen selfies, maar de trend is zo slecht geworden dat populaire bestemmingen het gebruik van selfie-sticks om veiligheidsredenen hebben moeten verbieden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie