4 verassende eilanden in Australië

4 verassende eilanden in Australië

Australië staat bekend om zijn gevarieerde flora en fauna en opvallende landschappen. Hoewel de grote steden hun eigen bruisende charme hebben, is een trip down under niet compleet zonder een bezoek aan de eilanden in Australië die rust en ontspanning bieden. Van de westkust bij Perth tot de uitgestrekte oostkust bij Sydney, er zijn veel eilanden in Australië om uit te kiezen. Hier hebben we 4 verassende eilanden in Australië op een rij gezet.

Lees ook: De fascinerende cultuur van Nieuw-Caledonië

De Whitsundays

Whitsundays

De Whitsunday eilanden zijn een groep van 74 charmante, prachtige eilanden – welke eilandengroep je ook kiest, je wordt getrakteerd op een heerlijke vakantie direct aan het Great Barrier Reef. Aangezien dit een van de meest populaire bestemmingen in het hele land is, zijn de toeristische activiteiten op de eilanden sterk ontwikkeld en zul je je nooit vervelen als je daar bent.

Je kunt naar Hayman Island gaan voor een luxe resortervaring waar mariene biologen en gidsen je kunnen meenemen op uitgebreide tochten op het rif en je op tijd terug hebben voor je middagmassage – of je kunt Hamilton Island kiezen, een toevluchtsoord voor backpackers, ’s Middags stoppen bij Koala Adventure en dan feesten aan de kust tot de zon opkomt. Als je het moeilijk vindt om te kiezen, kun je er ook voor kiezen om een ​​zeiltocht te boeken als je er eenmaal bent. Dit is een geweldige manier om het rif te zien zonder het water in te gaan.

Fitzroy Island

Fitzroy Island

Fitzroy Island, vlak voor de kust van Cairns, biedt rust en stilte die alleen een afgelegen Australisch eilandparadijs je kan bieden. Het is minder druk dan de meeste andere eilanden en de activiteiten zijn gecentreerd rond de schoonheid van de natuur en de tijd nemen om te genieten van de rust en ontspanning die je nodig hebt.

Als je weet dat het bruisende nachtleven niet jouw ding is, dan is dit misschien het eiland voor jou. Enkele populaire activiteiten zijn wandelen, kamperen, strandpicknicks, duiken, snorkelen en waterkajakken. Misschien wel het meest unieke kenmerk van het eiland is de grote watertrampoline die meters boven de zee hangt, waardoor je een leuke ervaring zal hebben terwijl jee boven de brede oceaan stuitert.

Fraser Island

Fraser Island

Als je een strandtafereel wilt dat uniek is en anders dan alles wat je ooit eerder hebt gezien, dan moet je zeker Fraser Island bezoeken. Het is een van de weinige eilanden op het hele Australische schiereiland dat beroemd is om zijn meren, in tegenstelling tot de stranden. De wateren aan het strand zijn erg tumultueus en ruig, maar de frisse wateren op het eiland zijn fris, koel en geweldig voor een leuke duik.

Het eiland is ook erg beroemd vanwege het Eucalyptusbos met veel unieke dieren zoals Dingo’s. Het bos herbergt ook tal van uitkijkposten voor dieren in het wild. Het is een van de weinige eilanden die een autorit aanbiedt, een geweldig alternatief voor een wandeling voor degenen die minder atletisch zijn.

Lees ook: De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

Lord Howe Island

Lord Howe Island

Lord Howe Island is een van de meest ongelooflijke bestemmingen in heel Australië. Het eiland is premium en het is het soort reis waar je je zeker op moet voorbereiden vanwege de hoge prijs, maar de privévliegtuigreis ernaartoe is het zeker waard. Deze haven ligt 600 km ten zuidoosten van de stad Sydney en is een historisch monument: een vulkanisch overblijfsel, nu heeft het vruchtbare grond, prachtige bloemen en unieke dieren in het wild. Als je meer geïnteresseerd bent in het verkennen van de kust, dan heeft dit eiland nog steeds iets voor jou: het strand heeft het fijnste zand ter wereld en de koraalzwembaden hebben unieke kleuren en vissen. Er is ook ruimte op het eiland voor liefhebbers van wandelen, met paden en picknick plekken.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie