De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden – een “must-see”

De diversiteit op Tahiti en zijn eilanden - een "must-see"

Tahiti en zijn eilanden liggen op ongeveer 17.000 kilometer van Europa, geïsoleerd in de Stille Oceaan. Ondanks de lange reis zijn de 118 eilanden een bezoek meer dan waard. Ze zijn verspreid over vijf archipels die niet meer van elkaar kunnen verschillen: vlakke atollen en lagunes, ruige bergeilanden, oude vulkanen, roze en zwarte zandstranden en een oogverblindende onderwaterwereld houden verveling uit de weg. Er zijn ook bezienswaardigheden te ontdekken: er wordt zelfs wijn verbouwd op het Tuamotu-eiland Rangiroa. In tegenstelling tot andere “droomeilanden” biedt Frans-Polynesië een zeer gevarieerde natuur, een oude en nog steeds zeer levendige cultuur en de juiste mix van ontspanning, beleving en genieten.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Guam

Turkooisblauw water en mooie natuur

Zonaanbidders, actieve vakantiegangers of mensen die op zoek zijn naar ontspanning – op Tahiti en zijn eilanden kunnen diep ademhalen. Witte zandstranden en turkooisblauw water nodigen uit tot tal van activiteiten boven en onder water. Natuurliefhebbers ontdekken te voet, te paard of tijdens een fietstocht de unieke flora en fauna van de tropische eilanden. Adrenalinejunkies kunnen hoge toppen beklimmen, in ongekende diepten duiken of met een surfplank in metershoge golven duiken.

Een levendige Polynesische cultuur 

De bijzonder warme gastvrijheid en levendige Polynesische cultuur zijn nog een reden voor een reis naar Frans-Polynesië. De beste manier om ze van dichtbij mee te maken zijn de talrijke festivals verspreid over het jaar. Locals nemen bezoekers mee naar een betoverende en mystieke wereld van Polynesische tradities en gebruiken. Je kunt hier getuige zijn van mysterieuze ceremonies, muziek- en dansvoorstellingen en traditionele Polynesische sporten zoals het dragen van stenen of het gooien van kokosnoot.

Lees ook: 4 verassende eilanden in Australië

Accomodaties voor elk budget

Ook al staan ​​de eilandwerelden van Tahiti bekend om hun exclusieve vijfsterrenaanbiedingen, accommodaties kunnen op elk prijsniveau worden geboekt: van paalbungalows en luxe resorts tot door families gerunde pensions en kleine campings, Frans-Polynesië laat niets te wensen over.

En: Dankzij het tropische klimaat en een jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 27 graden, biedt het paradijs van de Zuidzee het hele jaar door vakantieplezier.