Tahiti: de perfecte combinatie van zee en bergen!

Tahiti: de perfecte combinatie van zee en bergen!

De min of meer hoge bergen kenmerken de prachtige eilanden van Tahiti, die lijken te zweven in het turquoise en kristalheldere water van de Stille Oceaan. Wat is er verborgen tussen de dichte en weelderige vegetatie die de hellingen omringt en van welk adembenemend uitzicht kan worden genoten zodra je de top bereikt ??!!

Lees ook: De fascinerende cultuur van Nieuw-Caledonië

De eilanden van Tahiti

De eilanden van Tahiti

Op sommige van de eilanden van Tahiti is het mogelijk om die buitengewone natuur binnen te gaan en de bergtop te veroveren: de inspanning van de klim, soms gemakkelijk te benaderen, wordt beloond door het unieke uitzicht dat deze paradijselijke eilanden bieden aan onverschrokken ontdekkingsreizigers.

Laten we eens kijken welke adrenaline-avonturen je te wachten staan ​​op “grote” hoogte in Tahiti: de perfecte combinatie van zee en bergen!

Mount Orohena

Mount Orohena

Dromend van de eilanden van Tahiti, gaat de geest meteen richting de prachtige stranden, het tropische klimaat en het warme welkom met een geurige bloemenketting in een aangename en ontspannen omgeving. Ervaringen die zeker niet ontbreken bij een bezoek aan Frans-Polynesië, dat echter ook routes kan aanbieden midden in de weelderige natuur, tot aan de top van de bergen die de iconische “skylines” van sommige eilanden schetsen.

Het aangename klimaat het hele jaar door en de gevarieerde uitzichten op de eilanden van Tahiti zijn een verleidelijke uitnodiging om te genieten van een (of meer) van de vele mogelijkheden voor buitenactiviteiten op de ongelooflijke toppen die de oceaan bezaaien en opvallen aan de horizon. Vanaf Monte Orohena, de hoogste top van de hele archipel, is het mogelijk om trekkingsessies uit te proberen langs de talrijke paden die degenen die de meest onverwachte toppen bereiken zullen belonen met adembenemende uitzichten.

Monte Orohena

Monte Orohena

De reis begint direct vanaf de berg Orohena, gelegen op Tahiti, onderdeel van de Society Eilanden: met zijn 2.241 meter boven de zeespiegel was deze ongelooflijke piek ooit een actieve vulkaan. Via een enkel pad kun je deze top beklimmen, degene die begint vanuit de nabijgelegen Papenoo vallei.

Mount Tohivea

Mount Tohivea

In dezelfde archipel als Monte Orohena ligt de berg Tohivea, op het eiland Moorea: met “slechts” 1207 meter hoog is het de hoogste top van het eiland. Je kunt ook genieten van een prachtig uitzicht op deze top door de Three Coconuts Pass te nemen, een van de meest populaire routes op de eilanden en geschikt voor alle niveaus.

Mount Temehani

Iets lager, met een hoogte van 1017 meter, ligt de berg Temehani op het eiland Raiatea. Het pad om de top te bereiken is ongelooflijk fascinerend: je gaat door de weelderige vegetatie en gaat steeds dieper de mysterieuze sferen van deze berg in.

Mount Tapu

In Huahine, vaak “geheim eiland”, “authentiek eiland” en “afgelegen eiland” genoemd, ligt de kleine berg Tapu met zijn 429 meter hoog. Een lagere piek voor een route van 3,7 km die een minimum aan voorbereiding vereist, maar die het hele jaar door toegankelijk is en ook niet erg populair is.

Lees ook: 4 verassende eilanden in Australië

De afgelegen archipels van de Australeilanden en de Gambiereilanden 

Mangareva

Over de eilanden van Tahiti gesproken, we willen je graag wijzen op een route om de archipel van de Gambiereilanden te ontdekken, een afgelegen groep eilanden buiten de gebaande paden en de Australeilanden, even geïsoleerd als authentiek.

Meer dan 1.660 km ten zuidoosten van Tahiti liggen de afgelegen Gambiereilanden. De Polynesische mythologie vertelt dat Mangareva (tegenwoordig de administratieve hoofdstad) door de halfgod Maui uit de oceaan werd opgewekt. Hoewel dit ooit het centrum van het katholicisme in Polynesië was, zijn de mensen van Mangareva teruggekeerd naar een meer traditionele Polynesische levensstijl en is het eiland een belangrijke leverancier geworden van gekweekte Tahitiaanse parels.

De Australeilanden, ontdekt door Europeanen in de 18e eeuw, liggen 600 km ten zuiden van Tahiti. Adembenemende landschappen en talrijke archeologische vindplaatsen die getuigen van een goed georganiseerde pre-Europese beschaving, met rijke culturele en religieuze praktijken. De kliffen en grotten, voorheen begraafplaatsen, zijn nu een ideaal podium om bultruggen te observeren.