Ontdek Frans-Polynesië en zijn eilanden onder water

Ontdek Tahiti en zijn eilanden onder water

Met zijn 118 eilanden verspreid over een oppervlakte van vier miljoen vierkante kilometer trekt Frans-Polynesië duikers van alle niveaus aan om zich onder te dompelen in een unieke onderwaterwereld. De duikplekken hier behoren tot de meest indrukwekkende en gevarieerde ter wereld, vooral als het gaat om duiken met grote vissen.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Guam

Het “grootste aquarium ter wereld”

Met hun uitgebreide cursussen, excursies en moderne uitrusting bieden de 40 duikcentra alle gelegenheid om het “grootste aquarium ter wereld” te ontdekken: je kunt ook duiken in het hart van de lagunes in ondiep, warm en beschermd water zoals op het buitenste rif op de flanken van de oude overstroomde vulkanen. Of je nu een beginner of een professional bent, duikliefhebbers van alle niveaus zullen een unieke verscheidenheid aan vissen en diersoorten ervaren. De toegangspassages, waar de verschillende stromingen van de lagune en de oceaan elkaar ontmoeten, vormen een avontuur, zelfs voor ervaren duikers. De dapperen kunnen met de stroming meedrijven en haaien en mantaroggen tegenkomen.

Moorea

Het voeren van haaien wordt georganiseerd door verschillende duikclubs in de lagunes van Moorea: een spannende ervaring voor alle onderwaterfans die grijze, citroen- en zwartvinhaaien van dichtbij willen zien. Tussen tandbaarzen, vlinder- en doktersvissen, maar ook murenen en majestueuze luipaardroggen die rondspringen. De steile wanden van de riffen bieden verrassende ontdekkingen met een verscheidenheid aan gekleurde sponzen en koralen. Bultruggen zijn ook te zien van juli tot oktober. De liefdesliedjes van de reuzen van de zeeën, die overwinteren bij Rurutu in de Australische archipel, zijn van ver te horen en betoveren elke duik.

Rangiroa

Rangiroa in de Tuamotu-archipel is een van de beroemdste duikgebieden ter wereld en laat niets te wensen over, van introductieduiken tot het verkennen van koraalrifmuren. Kenmerkend voor dit eiland is het grote aantal verschillende zeedieren door de twee rifpassages die voor sterke stroming zorgen. Afhankelijk van het seizoen zwemmen daar grijze haaien, hamerhaaien en adelaarsroggen.

Tikehau

Tikehau staat bekend als een van de meest visrijke atollen in Polynesië en inspireert vakantiegangers met zijn originaliteit. Barracuda’s, zeeschildpadden, zeehaaien en dolfijnen voelen zich hier het hele jaar door thuis.

Lees ook: 4 verassende eilanden in Australië

De Marquesas-eilanden

Een bijzonderheid is de rotsachtige kust van Nuku Hiva op de Marquesaseilanden: talrijke grotten nodigen duikprofessionals uit voor een kleurrijk bezoek. Door het ontbreken van een rifbarrière scharrelen een grote verscheidenheid aan vissoorten zoals kleine orka’s en verschillende soorten haaien en roggen voor de kust rond.