5 niet te missen culinaire ervaringen op Tahiti

5 niet te missen culinaire ervaringen op Tahiti

Niet alleen exotische landschappen en geuren: de eilanden van Tahiti zullen onuitwisbaar in je geheugen blijven, ook door hun bijzondere smaken, een onnavolgbare mix van Aziatische tonen, lokale ingrediënten en recepten uit de Franse keuken. Naast de verschillende gerechten zijn er ook verschillende manieren om authentieke culinaire ervaringen te beleven op de eilanden van Tahiti; Wij vertellen je vijf hele bijzondere.

Lees ook: Waarom Vanuatu op je Bucket list moet staan

1. Romantisch diner op het strand

De eilanden van Tahiti, een onbetwiste droombestemming voor trips voor twee en voor huwelijksreizen, bieden ongeëvenaarde diensten als het gaat om het verwennen van het stel en het creëren van een romantische sfeer. Waaronder een onmisbaar privédiner voor twee op het strand, omarmd door zacht licht, door het geluid van de golven die direct op de kust en ver van alles. Je herkent de geliefden ook aan de typisch versierde stoelen, die meestal gebruikt worden bij huwelijksbanketten.

2. Gastronomisch diner in een van de restaurants van Tahiti

In het hart van Papeete vindt je verschillende Frans geïnspireerde restaurants die klaar staan ​​om je te verbazen met hun culinaire uitmuntendheid en benijdenswaardige gastronomische bereidingen.

3. Picknick op een motu, pieds-dans-l’eau

Een onmisbare ervaring als je op excursie gaat naar de lagune om al zijn nuances en rijkdommen te waarderen, een picknick op een motu is echt een emotie die je niet zo gemakkelijk zult kunnen herbeleven. De lunch is meestal gebaseerd op vis (misschien vers gevangen uit de lagune) of gegrilde kip, witte rijst op smaak gebracht met verse kokosmelk en kokosmeelbrood, allemaal rigoureus genoten terwijl je je voeten in het zoete water houdt en de grenzeloze horizon van de Stille Oceaan bewondert.

Als je een natuurlijk drankje wilt, probeer dan gewoon een kokosnoot rechtstreeks van de bladeren van de zeer hoge palmbomen te pakken die op deze privé-eilandjes oppermachtig zijn.

4. Het streetfood van de karavanen van Papeete

Om de gastronomische identiteit van een plaats echt te kennen, moet je het streetfood verkennen! Tahiti heeft er ook een, en wel een hele folkloristische. In de late namiddag passeer je Place Vaiete, in de hoofdstad Papeete, en stop bij een van de busjes die Aziatische, lokale en internationale specialiteiten serveren, ga aan een van de gedekte tafels zitten en kijk rond om de groepen vrienden, collega’s en familie te observeren die aan het einde van de dag elkaar hier graag ontmoeten voor een eenvoudige maaltijd.

5. Lunch in een van de Tahitiaanse pensions

Lees ook: 10 tips voor een bezoek aan Paaseiland

5. Lunch in een van de Tahitiaanse pensions

Tahitian Guesthouses zijn een alternatieve accommodatiemogelijkheid voor grote resorts. Dit zijn kleinere en intiemere structuren, die een authentieke ervaring en echt contact met de lokale bevolking beloven. In veel pensions is het mogelijk om te genieten van maaltijden die rechtstreeks zijn bereid door de familie die de accommodatie beheert, meestal bereid met verse en lokale ingrediënten volgens traditionele recepten.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie