10 tips voor een bezoek aan Paaseiland

10 tips voor een bezoek aan Paaseiland in Chili

Reizen naar Paaseiland is een van die ervaringen die vergelijkbaar zijn met weinigen ter wereld. Naast het paradijselijke strand, alle mystiek die het Rapa Nui-volk omringt, de altaren van gigantische Moais die overal verspreid liggen, zijn de dorpen en vulkanen landschappen die moeilijk te vergeten zijn. Als je naar Paaseiland reist, zul je ongetwijfeld een geweldige tijd hebben, maar wij hebben enkele tips om je verblijf nog beter te maken.

Lees ook: De Marquesaseilanden: Ua Pou, Hiva Oa en Nuku Hiva

Koop vliegtickets vooraf

Vliegen naar Rapa Nui is niet goedkoop, we hebben het over een eiland dat ver van het vasteland ligt. Of je nu met het vliegtuig reist vanuit Santiago de Chile of Tahiti, het ticket zal duur zijn als je het niet van tevoren koopt.

In 4 of 5 dagen kun je de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zien

Omdat je je op het meest afgelegen eiland ter wereld bevindt, zul je je realiseren dat het niet nodig is om vele dagen te blijven om de geweldige bezienswaardigheden te ontdekken. Als je alles in alle rust wilt zien en wilt ontspannen op het zand van Anakena Beach, is een week natuurlijk de ideale tijd om op deze bestemming te verblijven.

Als je naar Paaseiland reist, plan dan minimaal vier dagen, zodat je het langzame, rustige tempo van de eilandbewoners kunt voelen. Gedurende 4 volle dagen op het eiland is het mogelijk om het volledig te bezoeken en niets te missen: Orongo, Anakena, Hanga Roa, Ahu Tongariki, Ahu Akivi, Puna Pau en Rano Raraku.

moais

Op Paaseiland is meer te doen dan Moais zien

Het is waar dat de belangrijkste bezienswaardigheden de moais en de ahu (ceremoniële altaren) zijn, maar het bezoeken ervan is niet het enige wat je op Paaseiland kunt doen. Als je een actief persoon bent die graag nieuwe plaatsen verkent of eropuit gaat, zijn er verschillende opties.

Neem surflessen, verken het eiland per fiets, maak een trektocht over een van de prachtige paden, beklim de Poike-vulkaan of duik in het heldere water van de Stille Oceaan om de verzonken moai en de kleurrijke vissen eromheen te zien.

Ontmoet de lokale bevolking

Hoewel er verschillende gecertificeerde en zeer deskundige gidsen op het eiland zijn, raden wij je aan de tijd te nemen om met de lokale bevolking te kletsen. Ontdek hun wereldbeeld, wat hen beweegt in het leven, wat ze graag eten en wat ze doen voor de lol. Vergeet niet dat reizen het leren kennen van andere culturen is, en de enige manier om dit echt te doen is door te integreren in de omgeving die je bezoekt.

Geniet van een dansshow, ze zijn meer dan een show voor toeristen

Sommige reizigers vermijden traditionele dansen omdat ze denken dat ze voor toeristen worden opgevoerd en geen echt staaltje van de lokale cultuur zijn. In het geval van Paaseiland is dit niet het geval. De traditionele dansen van Rapa Nui worden uitgevoerd op het geluid van voorouderlijke melodieën die ooit in de geschiedenis werden gespeeld. De dansen zijn een getrouw voorbeeld van de Polynesische cultuur van het eiland en zullen je ongetwijfeld aan het lachen maken.

Wees een verantwoordelijke toerist

Een van de negatieve gevolgen van toerisme is de vervuiling die het achterlaat. Gooi geen afval weg, zorg ervoor dat er geen enkel servetje wegwaait, deponeer het afval in de recyclingcontainers en neem eventueel het afval mee naar huis.

Neem nooit stenen, rotsen, bloemen van het eiland, wees voorzichtig waar je stapt, raak nooit de moai aan en volg bovendien altijd de aangegeven paden.

Houd er rekening mee dat de Rapa Nui-gemeenschap zeer betrokken is bij het onderhoud van het eiland en dat als je een van deze dingen doet, je hun leefgebied en cultuur in gevaar brengt.

Ga niet over de bordjes ‘verboden toegang’, ook niet voor een foto. Archeologische vindplaatsen zijn heilig voor de lokale bevolking en het zou respectloos zijn om tegen hun tradities in te gaan, niet op ceremoniële altaren te klimmen en de lokale regels te respecteren.

Vergeet niet dat je een bezoeker bent en dat je naar Rapa Nui bent gereisd om de natuurlijke en culturele schoonheid ervan te waarderen, niet om deze te verslechteren.

Paaseiland

Koop water en voedsel en neem het mee

Paaseiland is van nature een dure bestemming. Een volledig geïsoleerd eiland en de noodzaak om veel voedsel en producten te importeren maakt alles veel duurder.

Er zijn geen problemen met het meenemen van de supplementen die je nodig hebt in je ingecheckte bagage. Als je van plan bent langer dan een week te blijven, zul je zien dat de kosten veel hoger zullen zijn vanwege de hoge prijzen van basisvoedsel. Daarom raden wij je aan enkele producten mee te nemen, zodat je kunt besparen.

Laat ruimte over in je koffer, want je wilt van alles meenemen

Na vier of meer dagen op Paaseiland wil je zeker een deel ervan meenemen. Denk aan kleine in hout gesneden moai’s, prachtige gebloemde sarongs, traditionele verenkettingen en Polynesische t-shirts. Als make-up jouw ding is, zul je verliefd worden op de Anakena-lijn met originele natuurlijke cosmetica van Paaseiland.

Nationaal park Rapa Nui

Ongeveer 40% van het eiland maakt deel uit van wat het Rapa Nui National Park wordt genoemd en wordt als zodanig beheerd door CONAF, de National Forestry Corporation van Chili.

In het park bevinden zich de meeste bezienswaardigheden: moais, vulkanen en archeologische overblijfselen. De sleutel is dat om het park te betreden, het noodzakelijk is om de kaartjes te verkrijgen waarmee je toegang krijgt tot het park. Deze ingang is super belangrijk omdat de enige moai die zonder de ingang bezocht kunnen worden, die van Hanga Roa zijn. Daarom raden we aan dat je een ingang tot het park hebt. Het is niet mogelijk met een bankpas of creditcard kaartjes te kopen, alleen contant, zowel op de luchthaven als op het hoofdkantoor.
Ze controleren de kaartjes bij elk van de attracties waar ze de kaartjes afstempelen, vertellen je iets over de geschiedenis van de plaats en geven je informatie over het eiland.

Lees ook: Duiken in de Marianen

De beste reistijd om naar Paaseiland te gaan

De beste tijd om naar Rapa Nui te gaan is wellicht in februari, wanneer de belangrijkste festivals op het eiland worden gevierd: Tapati (gedurende de eerste tien dagen van de maand). Het probleem met deze datum is dat vluchten en accommodaties omhoog gaan en onbetaalbaar kunnen worden.

Rekening houdend met het feit dat het klimaat op het eiland het hele jaar door vrij gelijkaardig is: tropische temperaturen met weinig klimatologische verschillen en af ​​en toe hevige regen en wind, is vrijwel elke maand van het jaar prima te bezoeken en zul je geen problemen ondervinden.

Wij raden aan om het eiland in de maanden april of mei te bezoeken, de prijzen beginnen te dalen en je zult er veel minder drukte tegenkomen dan in de zomer.