Reisbenodigdheden waar je misschien nog niet aan gedacht hebt

Reisbenodigdheden

Afhankelijk van waar je naartoe reist, kan een paklijst variëren als het gaat om kleding. Bestemmingen met koud weer vereisen warme kleding, terwijl bestemmingen voor warm weer zomerse kleding vereisen. Sommige reisbenodigdheden heb je echter nodig, ongeacht het klimaat. We zetten ze hier op een rij.

Deze reisbenodigdheden zijn een must

Adapter

Een adapter is nodig wanneer je naar het buitenland gaat. Verschillende landen hebben verschillende spanningen en plugvormen. We raden aan om een ​​reeks adapters of een universele adapter te kopen die je mogelijk tijdens je reizen nodig hebt, zodat je altijd de juiste hebt voor je volgende bestemming.

Camera

Deze is waarschijnlijk voor de hand liggend, maar omdat we tegenwoordig allemaal een smartphone met kamer hebben, vergeten mensen vaak dat je betere foto’s kunt maken met een echte camera. Je hoeft geen grote mee te nemen, maar zelfs een kleine camera die in je zak past, levert beelden van betere kwaliteit op dan jouw telefoon.

Comfortabele schoenen

Waar je ook gaat, je zult waarschijnlijk veel wandelen, dus neem een ​​paar schoenen waar je uren in kunt doorbrengen. Neem geen nieuw paar dat je niet hebt ingelopen. Dit kan leiden tot veel ongemak en zelfs blaren, en misschien moet je uiteindelijk schoenen kopen die je niet wilt, gewoon omdat je niet langer een stap meer kunt nemen in je huidige paar.

Kopieën van reisdocumentatie

Zorg ervoor dat je paspoort ten minste drie tot zes maanden vóór de vervaldatum is (en vernieuw het als dat niet het geval is), en dat je ook over de benodigde visa voor je reis beschikt. Als je eenmaal alles hebt geregeld, moet je meerdere kopieën van je reisdocumenten maken, zodat als er iets met de originelen gebeurt – of ze nu zijn gestolen, verloren of beschadigd – je nog steeds je identiteit kunt bevestigen en in staat zal zijn om de reis terug naar huis te maken.

Droogshampoo

Drooogshampoo is handig om te gebruiken, zelfs als je thuis bent, omdat het je kan helpen om nog steeds goed haar tussen de wasbeurten te houden en je je haar niet elke dag hoeft te wassen. Het is geweldig hulpmiddel om te hebben tijdens het reizen, omdat het je haar fris kan houden tijdens lange vluchten of tussenstops.

Contactkaart voor noodgevallen

In geval van nood is het goed om een ​​kaart met nuttige informatie te hebben voor het geval er iets gebeurd en iemand contact met de juiste personen voor je moet opnemen. Maak een kaartje ter grootte van een creditcard dat je in je portemonnee kunt plaatsen en geef informatie op zoals je naam, paspoortnummer, de naam en het nummer van een contactpersoon voor noodgevallen en je bloedgroep. Indien van toepassing, moet je ook medische verzekeringsinformatie opnemen.

EHBO doos

Pak een zakje in met een o.a. pijnstillers, pleisters en alle benodigde medicijnen – wat je ook nodig hebt in het geval je gewond raakt, hoofdpijn hebt of iets eet dat je waarschijnlijk niet gegeten zou moeten hebben. We raden je ten zeerste aan om deze kit in je handbagage of tas te bewaren.

Slotjes

In aanvulling op de juiste TSA-goedgekeurde sloten voor je ingecheckte bagage, houd ook enkele sloten bij de hand voor al je bagage. We raden aan om alle waardevolle spullen en tassen gesloten te houden wanneer je ze in je kamer achterlaat, omdat voorkomen beter is dan genezen.

Bagage weegschaal

Soms pak je dingen perfect in voor een vlucht, maar op de een of andere manier overschrijd je de limiet de volgende keer, zelfs nadat je alles opnieuw hebt ingepakt. Als je een liefhebber bent van souvenirs en winkelen in het buitenland, pak dan een draagbare weegschaal in om ervoor te zorgen dat je niet extra hoeft te betalen voor je bagage op de vlucht naar huis.

Mini kledingstomer

Hoewel goede hotels een strijkijzer voor je in de kamer hebben, reken er niet op dat het er is of zelfs dat het werkt. Een mini kledingstomer is een goede manier om ervoor te zorgen dat je kleding kreukvrij en fris blijft, waar je ook bent.

Nekkussen

Een nekkussen kan letterlijk je nek redden tijdens een vlucht of lange auto- of treinreis. We bedoelen een standaard nekkussen dat je aan je handbagage kunt vastklikken of in je tas kunt zetten. Deze is misschien niet nodig tijdens een korte vlucht, maar de kussens op langere vluchten zijn meestal plat zonder ondersteuning, dus een nekkussen voorkomt dat je kramp in je nek krijgt of dat je wakker wordt omdat je hoofd valt.

Pennen

Mensen vergeten vaak om tijdens het reizen schrijfgerei in te pakken, wat eenvoudig is om over het hoofd te zien. Het komt echter van pas in het vliegtuig bij het invullen van douaneformulieren en je weet nooit wanneer je een belangrijke notitie, naam of nummer voor jezelf moet opschrijven.

Plastic zakken

Er zijn zoveel manieren om een ​​plastic zak te gebruiken. Extra plastic zakken kunnen van pas komen, zodat je een plek hebt om vuile kleren of waardevolle spullen te zetten die je koopt om ze weg te houden van je andere spullen. Je kunt je schoenen ook in plastic zakken stoppen voordat je ze inpakt, zodat ze je kleding niet vuil kunnen maken.

Powerbank

Dit is goed voor lange dagen, vooral als je in een land bent waar je geen service hebt en wifi gebruikt. WiFi maakt je batterij snel leeg. Het is ook een goede manier om je elektronica opgeladen en klaar te houden terwijl je van de ene bestemming naar de andere reist. Zorg ervoor dat de lader klaar is voordat je ’s ochtends je hotel uit gaat!

Sjaal

Grote sjaals zijn essentieel voor reizen. Ze zijn veelzijdig, zelfs als het warmer is op je bestemming. Een sjaal is niet alleen handig als je het een beetje koud hebt of iets nodig hebt om je outfit op te frissen, maar je kunt hem ook gebruiken om je hoofd te bedekken of als een extra deken, kussen, kussensloop, sarong of zelfs strandhanddoek.

Klein boekje

Ja, je kan dingen opschrijven in de notitie-app van je smartphone, tablet of laptop, maar het is makkelijker als je een klein boekje bij je hebt om aantekeningen, gedachten of tips op te schrijven.

Reserve kleding

Er kunnen allerlei ongelukken gebeuren tijdens het reizen, of het nu gaat om het verliezen van je bagage of het morsen van koffie of wijn op je shirt. Bewaar wat reserve-kleding in je handbagage, zodat je je kunt omkleden als zich een noodgeval voordoet of als je geen toegang hebt tot je bagage.

Pincet

Niet alleen zijn pincetten handig voor ongewenste haartjes, waar je ook bent, maar ze zijn ook een goed hulpmiddel voor splinters. Zo’n klein ding kan je reis echt verpesten, dus houd een pincet bij de hand voor het geval je eindigt met een houten splinter of een klein stukje gebroken glas in je huid.

Natte doekjes

Vliegtuigen en hotelkamers zitten vol bacteriën. Het is geen slecht idee om wat natte doekjes bij de hand te houden om de dienbladtafel voor je schoon te maken of voor een snelle hand veeg als je onderweg bent. Vochtige doekjes zijn ook een goede optie als je niet meteen toegang hebt tot een douche en je zweterig bent.