Zo blijf je gehydrateerd tijdens het reizen

Zo blijf je gehydrateerd tijdens het reizen

Veel wandelen, uren buiten in de zon … reizen kan vermoeiend zijn. Vliegen verbetert de uitdroging ook niet al te veel, maar er zijn nog steeds manieren om gezond te blijven tijdens lange vliegreizen. Hier zijn zeven manieren om tijdens het reizen gehydrateerd te blijven.

Lees ook: Zo reis je stressvrij met het gezin

Vermijd suikerhoudende dranken

Terwijl suikerhoudende dranken je dorst in eerste instantie kunnen lessen, zorgen de suikers en kunstmatige suikers ervoor dat je lichaam je organen harder laat werken om ze te verwerken. Wees vooral voorzichtig met suikerhoudende dranken die ook cafeïne bevatten. Ze veroorzaken eigenlijk dat je meer water verliest dan je wint.

Drink kokoswater

Kokoswater is ideaal voor hydratatie omdat het natuurlijke elektrolyten en kaliumspiegels bevat die vergelijkbaar zijn met die van een banaan. Vooral in vliegtuigen, waar het gemakkelijk is om uit te drogen. Hoewel je geen vloeistoffen door de beveiliging kunt brengen, zijn ze verkrijgbaar in luchthaventerminals.

Eet fruit met een hoog watergehalte

Eet waterrijk voedsel zoals bessen, ananas, komkommers en watermeloen voor eenvoudige hydratatie, vooral samen met een waterrijk ontbijt zoals havermout. Ananas, bananen en avocado’s zijn veiliger om te eten in landen zonder gefilterd kraanwater, en ze bevatten veel kalium, wat een betere, langdurige hydratatie mogelijk maakt.

Eet soep

Als je reist in landen waar het kraanwater niet veilig is om te drinken, is soep een goede optie – het wordt gloeiend heet geserveerd, dat bacteriën doodt, en het is heerlijk. Het eten van soepen of stoofschotels is een van de beste manieren om in binnen- en buitenland gehydrateerd te blijven.

Doe rustig aan met alcohol

Alcohol laat je vaker urineren en verdrijft vloeistoffen uit je lichaam voordat ze echt klaar zijn om te gaan. Vooral alcohol drinken in vliegtuigen is uitdrogend. Voor elk glas alcohol dat je drinkt, drink een glas water.

Blijf uit de hitte / Plan je activiteiten verstandig

Plan grote buitenactiviteiten voor de vroege ochtend of de late namiddag, wanneer de zon niet zo sterk is. Dit is vooral gemakkelijk voor diegenen die reizen naar landen die aan een middagsiësta doen.

Lees ook: Tips voor de eerste keer op cruise vakantie

Gebruik Moisturizer

Moisturizer helpt je niet alleen om er op je best uit te zien in het vliegtuig, maar het helpt je ook om gehydrateerd te blijven. Omdat je veel vocht door je huid kunt verliezen, minimaliseer je ongevoelige vochtverliezen door een goede vochtinbrengende crème aan te brengen, niet alleen op je gezicht, maar ook op de rest van je lichaam.