Tips voor de eerste keer op cruise vakantie

Tips voor de eerste keer op cruisevakantie

Ga je binnenkort voor het eerst op cruise vakantie of overweeg je het? Waar moet je aan denken en wat neem je mee? Hier enkele tips voor de eerste keer op cruise vakantie van cruisepro’s voor iedereen die de vuurdoop krijgt als het om cruisen gaat.

Lees ook: Vijf handige reishacks

Tips voor de eerste keer op cruise vakantie

Kies een cruise die bij je past

De keuze in cruiseland is groot. Kijk daarom goed wat voor schip, rederij of type cruisereis bij je past. Een groot schip met veel faciliteiten of en kleiner, intiemer schip? Een formele ambiance of meer een clubgevoel? Een schip gericht op families of juist niet? Roep de hulp in van een cruisespecialist als je er niet uitkomt.

Begin met een korte cruise

Als je niet volledig overtuigd bent dat cruisen iets voor je is maar je het wel wilt proberen, dan is een mini-cruise een goede optie. Drie- tot vijfdaagse minicruises zijn ideaal: een mix van city, wellness en relaxen.

Ga voor een relaxte hut

Wie denkt dat alle hutten op een schip hetzelfde zijn, heeft het mis. Kijk, afhankelijk van je budget, naar een hut die hoort bij de cruisebeleving. Een binnenhut is weliswaar goedkoper, maar biedt geen zeezicht. Een buitenhut heeft een patrijspoort, een raam en soms een balkon en dus horizon. Kiezen voor een luxe suite kan ook. De meerprijs die je betaalt voor meer ruimte en zicht, is het vaak meer dan waard.

All Inclusive en deals waarmee je bespaart

Bij sommige rederijen geldt dat het verblijf op basis van volpension is en activiteiten van de sport- en wellnessfaciliteiten tot aan het entertainment zijn inbegrepen. Voor de bijkomende kosten zijn vaak aantrekkelijke pakketten beschikbaar, denk aan social media- of drankpakketten. Ook hutprijzen variëren naarmate meer inbegrepen is en in het algemeen geldt: hoe eerder je boekt, hoe meer je bespaart. We hebben ook tips om een ​​goedkope cruise te boeken.

Pak de trap en sport

Bij cruisen hoort lekker eten en drinken; van versbereide viergangenmenu’s, dessertbuffets, huisgemaakte pizza’s tot gastronomische diners op sterrenniveau. Laat de lift staan en neem standaard de trap om al dat lekkers te compenseren. Nog beter is om af en toe een sportrondje te doen. Terwijl je vaart fitnessen, voetballen, tennissen, yoga of pilates beoefenen, het kan allemaal.

Sneller in- en uitchecken

Zorg dat je aan het begin van de cruise niet teveel tijd kwijt bent met inchecken en maak gebruik van de online check-in. Thuis online inchecken is eenvoudig, veilig en bespaart veel tijd bij de inscheping. Activeer binnen 24 uur na aankomst aan boord de betalingswijze of betaal de rekening op de een na laatste dag zodat je ‘s ochtends voor het uitschepen niet in de rij staat bij de Customer Service desk.

Safety en gezondheid first

Veiligheid is een belangrijk item. Zorg er verder voor dat je zelf gezond en veilig reist. Deining voel je nauwelijks op een groot cruiseschip, maar krijg je toch last van reisziekte dan helpt: frisse lucht (naar buiten!), voldoende water drinken, focussen op de horizon, groene appels eten en als dat niet genoeg is, een medicijn als Dramamine.

Zie meer op de bestemmingen die je aandoet

Aan boord valt van alles te beleven, maar in de steden waar je aanmeert ook. Kies voor excursies met professionele, lokale gidsen, of onderneem op eigen houtje iets. Zorg dan dat je een plan hebt en weet hoeveel tijd je hebt en zorg dat je het noodnummer van de maatschappij bij je hebt voor als je het schip mist.

Lees ook: 5 tips voor een perfecte ontspannende vakantie

Relax!

Eenmaal aan boord heb je alle tijd van de wereld, het moment om te relaxen. Breng een bezoek aan de spa als die er is, ga lekker zwemmen of gewoon liggen op een ligbed terwijl je heerlijk vaart.