Een gids om fit te blijven op vakantie

Een gids om fit te blijven op een vakantie

Je hebt hard gewerkt om fit en gezond te blijven, dus laat een ontsnapping naar een tropisch eiland je routine niet verpesten. Op vakantie zijn betekent niet dat je je trainingsroutine in gevaar moet brengen. Hier een gids om fit te blijven op je volgende vakantie.

1. Ga hardlopen op het strand

Wist je dat je met hardlopen op zand 1,6 keer meer energie verbruikt dan hardlopen op een harde ondergrond? Ga in de vroege ochtend voor het te warm wordt een rondje lopen op het eiland.

2. Yoga bij zonsopgang en zonsondergang

Fit blijven is niet alleen voor het lichaam. Geestelijke gezondheid is ook belangrijk en om je te helpen het meeste uit een ontspannen strandvakantie te halen, kun je deelnemen aan yogalessen die vaak bij zonsopgang en zonsondergang worden aangeboden bij verschillende hotels. Deze lessen zijn meestal gratis voor gasten, en als je niet verblijft bij zo een hotel kan je meestal tegen betaling meedoen. Yoga is meer dan het verbranden van calorieën en het versterken van spieren, het is een totale lichaamstraining, waarbij kracht- en rekoefeningen worden gecombineerd met diepe ademhaling en meditatie, wat leidt tot totale ontspanning.

3. Neem een ​​duik in het zwembad of ga snorkelen

Als hardlopen niet jouw voorkeur heeft, kun je gaan zwemmen in het zwembad of een duik nemen in de oceaan. Neem je snorkel mee en ga op pad om al het mooie van de zee te ontdekken. Duik erin en zeg hallo tegen de lokale bevolking, van zeeschildpadden en roggen tot een overvloed aan kleurrijke vissen.

4. Bezoek het fitnesscentrum

Heb je je geliefde fitnessapparatuur of ruimte nodig om je favoriete HIIT-routine uit te voeren? Veel hotels hebben een volledig uitgerust fitnesscentrum dat is uitgerust met de nieuwste apparatuur.

5. Speel watersporten

Er is ook plezier te beleven op het water en in het water, met een veelvoud aan activiteiten, van windsurfen en paddleboarden tot kajakken en zeilen, waardoor een bezoek aan het watersportcentrum een must is. Verbrand wat calorieën terwijl je geniet van de zon en de unieke flora en fauna rondom het eiland. De meer avontuurlijke mensen kunnen gaan duiken.

6. Dans de hele nacht

Veel landen hebben hun eigen muzieksoorten en, afhankelijk van waar je bent, kun je lekker dansen op het ritme van de muziek. De hele nacht dansen is ook een leuke manier om wat extra calorieën te verbranden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie