Vijf handige reishacks

Vijf handige reishacks

Waar je ook naar toe gaat, reizen is bedoeld als plezierig. Maar vervelende dingen gebeuren, waardoor een droomreis een dure, vermoeiende nachtmerrie kan worden. Soms kun je ze niet voorkomen, maar er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten dat het goed gaat. Hier zijn enkele handige reishacks om je reis soepeler en gelukkiger te maken.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Kies de beste stoel

Of je nu extra beenruimte, extra aandacht van het cabinepersoneel of een snelle exit op je bestemming wilt (neem de nooduitgangstoelen, de stoelen aan de achterkant van het vliegtuig en de stoelen aan de voorkant), je moet je stoelen vooraf reserveren. Doe dit dus op tijd!

Pak als een professional

Strikte gewichtslimieten en dure bagagekosten zorgen ervoor dat je elke vierkante centimeter van je kofferruimte goed moet benutten. Begin met rollen, niet vouwen – zorgvuldig opgerolde kleding neemt minder ruimte in dan gevouwen kleding en zal minder snel kreuken. Gebruik de vakken voor schoenen, breng een e-reader in plaats van boeken.

Speel je kaarten goed

Je keuze van creditcard of betaalpas kan je geld besparen op vakantie – sommige banken brengen enorme kosten in rekening om hun kaarten in het buitenland te gebruiken. Zoek naar kaarten die geen buitenlandse transactiekosten of geldopnamekosten hebben en kijk wanneer je je kaart in het buitenland gebruikt uit naar bijkomende kosten die je eventueel moet betalen, die kunnen oplopen tot 10 procent. Je kunt het beste betalen in de valuta van het land waarin je je bevindt.

Zorg voor voldoende slaap

De eenvoudigste manier om meer te slapen tijdens een vlucht, is door op een betere stoel te zitten. Probeer eerst een stoel bij het raam te vinden zodat er iets is om tegen te leunen. Draag comfortabele kleding – een joggingbroek zorgt ervoor dat je je ontspannen voelt en losse kleding vermindert het risico op diepe veneuze trombose. Blijf gehydrateerd, vermijd cafeïne en alcohol, pak een oogmasker en oordopjes in en schakel het persoonlijke videoscherm voor je uit. Als je ruimte hebt, pak dan een goed kussen. De laatste tip om in te dommelen is zo controversieel dat we bijna bang zijn om het te zeggen. Leun achterover.

Lees ook: 10 meest voorkomende veiligheidsrisico’s tijdens het reizen

Markeer je tassen als kwetsbaar

Als je items bij je hebt – inclusief de koffer zelf – die kunnen worden beschadigd door overijverige bagagebehandelaars die je bezittingen met een beetje te veel kracht in het ruim gooien, moet je een ‘breekbaar’ sticker op je koffer plakken. Dan weet je zeker dat het als zodanig wordt behandeld.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie