Tips om stressvrij te reizen met het gezin

Zo reis je stressvrij met het gezin

Reizen is een van de luxe dingen van het leven – we dromen er allemaal van om paradijselijke stranden, bruisende steden, prachtige landschappen of verre bestemmingen te bezoeken. En de zomer is de ideale tijd om quality time door te brengen, te ontspannen en plezier te hebben met dierbaren. Reizen met kinderen kan echter vaak leiden tot overprikkelbare en vervolgens vermoeide, emotionele kinderen, en aan het einde van de reis, uitgeputte ouders. We hebben de volgende checklist samengesteld voor gezinnen om te helpen stressvrij te reizen.

Lees ook: Tips voor lichtgewicht handbagage

Tips om stressvrij te reizen

Plan extra tijd

Neem de tijd – neem meer tijd in je schema dan je denkt nodig te hebben tijdens het reizen. Kinderen houden ervan om te verkennen, rond te rennen, hun tijd te nemen of ze moeten plotseling naar toilet op onmogelijke momenten, dus neem deze extra tijd mee in je schema.

Blijf gehydrateerd

Gehydrateerd blijven is belangrijk, vooral tijdens het reizen. Neem herbruikbare flessen en vul deze na de controle bij met water, rekening houdend met het feit dat je vooraf niet veel vloeistoffen mag meenemen.

Pak een ‘survival kit’ in

Zelfs als je denkt dat je kind goed met je reisplannen kan omgaan, is het altijd de moeite waard om jezelf te bewapenen met een ‘activiteitentas’. Pak kleur-, puzzel- of stickerboeken, lees- of audioboeken, notitieboekjes en pennen voor tekenen of schrijven, klein speelgoed, reisspellen zoals dammen of kaarten in om ze te helpen gefocust te houden en de tijd te doden met minder gezeur of gekibbel. De bonus is dat deze ‘survival kit’ ook handig is op de bestemming.

Speel spelletjes

Als je de activiteitentas vergeet, zijn er een aantal spellen die je kunt proberen en waarvoor je niets anders nodig hebt dan de aandacht van je kind. Probeer woordassociaties of alfabetspellen, of het spel ‘Wie ben ik’, waarbij alleen ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden zijn toegestaan. Je zult zien hoe snel de tijd gaat.

Zorg voor comfortabele kleding

Als je vlucht ’s morgens vroeg of’ s avonds laat is, laat je kinderen dan in hun pyjama reizen. Ze zullen zich comfortabeler voelen en veel sneller slapen tijdens de reis. Vergeet niet om kleding in te pakken om ze later om te kleden als het een ochtendvlucht is en pak een paar lagen in voor de kille airco tijdens de vlucht.

Vergeet de wandelwagen niet

Voor kleinere kinderen kan een lichtgewicht wandelwagen en/of draagdoek een redder in nood zijn als ze tijdens het reizen moe worden. Op de meeste luchthavens moet je veel lopen. Kinderwagens kunnen tot aan de gate worden gebruikt en helpen voorkomen dat je met een spartelend kind in de armen moet omgaan, evenals handbagage en je eventuele aankopen.

Ga naar het toilet

Grijp elke gelegenheid om het toilet te gebruiken. Het laatste wat je nodig hebt is dat je nodig naar de wc moet terwijl er is aangekondigd dat je moet boarden.

Wees ontspannen

Voor een stressvrije reis en inderdaad vakantie, neem een ​​meer ontspannen benadering van maaltijden, bedtijd en routine. Kinderen zijn veel flexibeler dan we denken en zullen snel weer in vorm zijn wanneer ze thuis zijn.

Probeer de reis op te breken om jezelf wat tijd te gunnen en de kinderen de tijd te geven om wat rond te rennen, eten, naar het toilet te laten gaan of gewoon om te relaxen. Reizen is vermoeiend voor ons allemaal en hoe meer ontspannen we als ouders zijn, hoe meer ontspannen de kinderen zullen zijn.

Lees ook: 10 reis hacks die handig zijn om te weten

Laat je kinderen kind zijn

Tot slot, voel nooit dat je je moet verontschuldigen voor een gestrest, moe of overstuur kind! Reizen moet plezierig zijn, maar voor kinderen kan het een heel lang, saai en vermoeiend proces zijn, dat vaak tot tranen of driftbuien leidt. Dus als je in een vliegtuig zit met een huilend kind is dat niet ideaal, maar dit is niet jouw schuld en het is niet nodig om het gevoel te hebben dat je je aan iemand moet verontschuldigen.

Vergeet ook deze reisbenodigdheden niet.