De mooiste watervallen van de Dominicaanse Republiek

De mooiste watervallen van de Dominicaanse Republiek

Een aangename verkoeling onder de Caribische zon – dat is waar veel bezoekers naar verlangen tijdens een veelbewogen reis door de Dominicaanse Republiek. Gelukkig zijn er talloze watervallen in de eilandstaat – de meeste zijn gemakkelijk, de andere iets moeilijker toegankelijk en daarom hier echte insider-tips. Het palet van blauwgroene wateren varieert van wild, bruisend en metershoog tot kleine en rustige beekjes. Maar of het nu klein of groot is, elke waterval heeft zijn eigen magie. Hieronder hebben we een paar magische exemplaren voor je geselecteerd om je te inspireren bij het plannen van je volgende vakantie. Veel plezier met het ontdekken!

Lees ook: 6 x mooie stranden in Puerto Rico

Aguas Blancas in het Parque Nacional Valle Nuevo

Aguas Blancas dominicaanse republiek

“Aguas Blancas” – wit water is de naam van de hoogste waterval in het hart van het land. Maar de hoogte van de waterval zelf is indrukwekkend, want het water schiet 83 meter naar beneden. Wie van de aanblik wil genieten, bereidt zich voor op een avontuurlijke reis door het binnenland – langs maïs- en aardappelplantages, kleine dorpjes en dichte bossen. Paden leiden naar vogelspot- en wandeltochten op het terrein. Maar tussen november en maart moet aan een jas worden gedacht, want dan dalen de temperaturen op het hoogplateau vaak onder het vriespunt.

Jimenoa I & II in Jarabacoa

Jimenoa waterval Jarabacoa dominicaanse republiek

Neem een ​​dam, drie hangbruggen en een weelderig groen berglandschap – en de indrukwekkende natuurlijke achtergrond van de twee Jimenoa-watervallen en je bent klaar. Terwijl Jimenoa Dos meer geschikt is om je te verwonderen en minder om te zwemmen vanwege de stroming, is het zwembad van de 75 meter hoge Jimenoa Uno ideaal om in rond te spetteren. Om daar te komen, moet je steil bergafwaarts gaan door een kloof. De twee watervallen zijn vanaf Jarabacoa in ongeveer 20 minuten rijden te bereiken.

Salto Alto in Bayaguana

Salto Alto waterval dominicaanse republiek
Salto Bayaguana, Monte Plata

Slechts ongeveer anderhalf uur rijden van de hoofdstad Santo Domingo, is een echt natuurlijk juweeltje: de Salto Alto. Deze is gemakkelijk te bereiken via een paar treden en daarom ideaal voor een gezinsuitstapje in het koele water. Drie watervallen verbazen jong en oud. Aangezien de Salto Alto op privéterrein staat, moet je een kleine vergoeding betalen.

El Limón op het schiereiland Samana

El Limón Samana

Waarschijnlijk de bekendste waterval van het land staat op het schiereiland Samaná: de Salto El Limón. Alleen al de reis van twee en een halve kilometer is spectaculair, aangezien je eerst te voet of te paard langs weelderige groene vegetatie vol kokospalmen komt, voordat je de 50 meter hoge salto onder ogen ziet. Als beloning neem je een koel bad in het ruime, diepe zwembad. Aangezien de waterval een populaire eilandbestemming is, is een trip vroeg in de ochtend de moeite waard.

Lees ook: 7 tips om te genieten van het beste van St. Martin

Damajagua in Puerto Plata

Damajagua waterval Puerto Plata

Niet één, maar 27 kleinere en grotere watervallen wachten op avonturiers op ongeveer een half uur van Puerto Plata. Degenen die helemaal naar boven durven te gaan, kunnen terug het pad af springen of glijden. Maar wat iedereen zou moeten meenemen: een stevige basis en fysieke fitheid.