Puerto Plata: een reis naar de geschiedenis van Amerika

Puerto Plata: een reis naar de geschiedenis van Amerika

Puerto Plata, gelegen aan de kust van de Dominicaanse Republiek, is een essentiële bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. De monumenten, koloniale gebouwen, privéarchitectuur en ruïnes die de eerste sporen van de aankomst van Christopher Columbus in Amerika bewaren, naast andere attracties, laten bezoekers bij elke stap een ware reis door de geschiedenis van het Amerikaanse continent ervaren.

Lees ook: 10 x doen op Aruba

Victoriaanse huizen in Puerto Plata

San Felipe de Puerto Plata

San Felipe de Puerto Plata, de belangrijkste stad en simpelweg bekend als Puerto Plata, betovert bezoekers met prachtige neoklassieke en Victoriaanse huizen uit de late 19e eeuw met pastelkleuren en met hout afgewerkte balkons.

Museums en koloniale gebouwen

Fortaleza San Felipe

Imposant, aan het ene uiteinde van de Malecon van de stad, is Fortaleza San Felipe, een van de oudste vestingwerken in de Nieuwe Wereld. Fortaleza San Felipe, gebouwd in 1577 om de noordkust van het land te verdedigen tegen Engelsen en Nederlanders, en tegen Franse piraten op zoek naar goud en zilver in de regio, is tegenwoordig een museum met originele kanonnen die gericht zijn op de Atlantische Oceaan. en antieke wapens, maar ook als een prachtige wandeling om te genieten van de zonsondergang op zee.

Ook de juwelen van Puerto Plata verbinden de tour met het heden. In het hart van de stad, gevestigd in een van de gerestaureerde koloniale gebouwen uit de 17e eeuw, heeft het Amber Museum een ​​kleine en complete collectie stukken gemaakt van deze honingkleurige steen, die nog steeds wordt gewonnen uit de fossiele hars van prehistorische bomen. Vlakbij, in een ander prachtig Victoriaans huis, vertelt het Gregorio Luperón-museum het verhaal van deze nationale held, een leider die wordt erkend door de overwinning van de Dominicaanse strijdkrachten om de onafhankelijkheid van Spanje in 1865 te herstellen. Er zijn nog steeds kostuums en meubels uit die tijd te zien.

Ruïnes en sporen van de komst van Christoffel Columbus

ruïnes van La Isabela

Een niet te missen tour is om de ruïnes van La Isabela te verkennen, de eerste Spaanse nederzetting in de Nieuwe Wereld, gesticht door Christoffel Columbus tijdens zijn tweede reis in 1493. Nu omgezet in een nationaal park, zijn er nog steeds sporen van Columbus ‘eerste huis in Amerika, in hoog op een klif met uitzicht op de zee, en de eerste katholieke kerk, waar de eerste mis werd gevierd. Loop gewoon rond of sluit je ogen voor de Atlantische Oceaan om je een Spaanse expeditie voor te stellen die aankomt in de Nieuwe Wereld.

In het gebied van de ruïnes bevinden zich de Temple of the Americas, een moderne versie van die oorspronkelijke kerk, en een museum dat informatie biedt over de inwoners van Taíno en de komst van de Spanjaarden, evenals andere bewaard gebleven relikwieën.

Sporen van de Amerikaanse geschiedenis

 Isabel de Torres dominicaanse republiek

De sporen van de Amerikaanse geschiedenis doorkruisen ook het landschap en de cultuur van Puerto Plata. Zee, bergen, groene valleien, rivieren en een groot aantal stranden worden gecombineerd met cacao- en koffieplantages.

Lees ook: Hoe maak je een keuze tussen de ABC-eilanden

Een van de must-see tours is om de top van de Isabel de Torres-heuvel, 800 meter hoog, te bereiken met de kabelbaan, een van de meest karakteristieke plekken in de regio, gemarkeerd door een gigantisch standbeeld van Christus de Verlosser. Eenmaal daar kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Atlantische stranden of wandelen door de botanische tuinen vol met lokale flora.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie