4 Tips voor rust en welzijn op de Dominicaanse Republiek

4 Tips voor rust en welzijn op de Dominicaanse Republiek

Met een bevoorrechte natuurlijke omgeving en een breed scala aan opties voor alle smaken en behoeften, is de Dominicaanse Republiek de perfecte bestemming om lichaam en geest te laten rusten en het spirituele en fysieke welzijn te vergroten.

Stranden en bergen, valleien en bossen; de Dominicaanse Republiek biedt perfecte landschappen om rustgevende en verfrissende rust te vinden door middel van activiteiten in contact met de natuur, wandelen, paardrijden en toerisme.

Lees ook: Havana: zeven hotspots in de Cubaanse hoofdstad

Kom tot rust in natuurlijke bronnen

Dominicaanse Republiek

In Constanza, een van de coolste regio’s in het Caribisch gebied, revitaliseert de tocht langs de route die leidt naar het Scientific Ebony Green Reserve, een verborgen juweeltje tussen de bergen van de Dominicaanse Central Cordillera. Het pad “Baño de Nubes” loopt door een vochtig bos, met dichte en groene vegetatie met wolken op een hoogte die bijna niet te zien is. Dit pad leidt naar Arroyazo, een van de meest opvallende resorts in de regio met natuurlijke bronnen van transparant water die de groene achtergrond weerspiegelen.

Andere opties zijn bijvoorbeeld een ritje naar Salto El Limón in Samaná, in het noorden van het land, waar een indrukwekkende waterval van 40 meter hoog is, die eindigt in een kristalhelder zwembad, ideaal voor een ontspannend bad. In Santo Domingo, de hoofdstad van het land, is het mogelijk om via de charmante nationale botanische tuin Dr. Rafael María Moscoso de geluiden van de stad in te ruilen voor de geluiden van vogels en de geur van bloemen.

Mindfulness voor lichaam en geest

De Dominicaanse Republiek biedt ook de meest klassieke ruimtes die verband houden met lichaam en geestelijk welzijn. In verschillende delen van het eiland, vooral in Punta Cana, hebben hotels en resorts zich op deze trend gericht en diensten toegevoegd die toeristen de beste geschenken voor lichaam en geest bieden.

Met een warme inrichting en fantastische uitzichten, zijn de spa’s speciaal ontworpen voor absolute rust. Er zijn behandelingen en massages voor elk wat wils: van typische massages met zen-achtergrondmuziek, tot meer complete massages die lokale technieken en elementen gebruiken, zoals revitalisering met bamboe, zeewier of geïnspireerd door oude Taínos-rituelen, waaronder een afschilfering van kaneel en gember en massages met kleine hete stenen, geparfumeerd met soorten van het land.

Goede voeding en lichaamsbeweging

Goede voeding en lichaamsbeweging zijn de sleutel tot een goede kwaliteit van leven. Welk land je ook bezoekt, de hotels bieden een uitgebalanceerd en voedzaam menu, gebaseerd op verse, seizoensgebonden ingrediënten, waarvan er vele typisch zijn voor de Dominicaanse keuken. Punta Cana, de meest populaire toeristenbestemming van het land, biedt veel mogelijkheden voor diegenen die kiezen voor speciale diëten zoals veganistisch of vegetarisch.

Voor toeristen die gifstoffen willen verwijderen en hun lichaam in topconditie willen houden, hebben hotels sportscholen die zijn uitgerust met de nieuwste technologie en bieden ze gepersonaliseerde oefeningen of series met gespecialiseerde instructeurs. Voor degenen die liever in contact komen met de natuur, zijn er in veel steden door het hele land de meest complete openlucht gyms. Dat, om nog maar te zwijgen van het feit dat wandelen en rennen op stranden met helder water en wit zand een ontspannende activiteit is die altijd voor iedereen beschikbaar is.

Lees ook: Activiteiten op Curaçao

domininaanse republiek

Meditatie, yoga en spirituele retraites

Meditatie, yoga en spirituele retraites zijn enkele van de manieren om de geest te bevrijden van alledaagse zorgen, harmonie en balans te behouden en te herstellen en contact te maken met de gave van het leven. In het hele land zijn er opties die worden gegeven door instructeurs en gezondheidswerkers.

Op zaterdag is het in de Malecón de Puerto Plata, in het noorden van het eiland, mogelijk om yoga- en pilateslessen te volgen, terwijl Santo Domingo plaatsen heeft die yogalessen aanbieden in hun verschillende stromingen en talrijke bewegingen, zoals Osho, The Art of Living of Brahma Kumaris, die meditatiecentra hebben, lessen om stress te bestrijden en activiteiten die de intropectieve verbinding motiveren, zoals geavanceerde ademhalingstechnieken en mantra’s voor positief denken.

Om van welzijn een levensstijl te maken, moet je genieten van deze kleine ervaringen die het leven ons geeft en die de ziel en de geest vervult. Baad in een van de ongerepte stranden van Samaná, met helder water en goudkleurig zand; drink rum in de schemering, kijk naar de zonsondergang; dans merengue in het hart van de koloniale stad Santo Domingo of proef een van de typische zoetigheden van de regio, zoals jalão, op basis van kokos en honing. Dit zijn allemaal dingen die ​​op de lijst staan van onschatbare geneugten die de Dominicaanse Republiek te bieden heeft.