Vijf minder bekende eilanden van de Filipijnen

Vijf minder bekende eilanden van de Filippijnen

De Filipijnen omvatten 7.641 eilanden – sommige zijn wereldberoemd, andere zijn minder bekende juweeltjes. Dus ook de eilanden Marinduque, Romblon, Sicogon, Batanes en Camiguin, die tot nu toe relatief onontdekt zijn gebleven, maar niet minder aantrekkelijk zijn dan hun grote buren zoals Boracay, Cebu of Palawan. Wie droomt er niet van om een ​​heel stuk strand alleen voor zichzelf te hebben of jezelf ongestoord in de cultuur van de lokale bevolking te onderdompelen? Reden genoeg om de eilanden van dichterbij te bekijken, waarvan de verhalen veelal zijn gebaseerd op vreemde tot romantische legendes die gaan over gebroken harten en kippen.

Lees ook: De ultieme gids voor eilandhoppen in de Koh Samet archipel

Marinduque: Van grotten tot thermale bronnen

Luzon

Het verhaal van het eiland Marinduque is gebaseerd op een meer tragische legende: sinds de liefdesrelatie tussen de dochter van de chef Mariin en de hertog van de middenklasse door het stamhoofd werd afgekeurd, zeilde het paar de zee op en verdronk uiteindelijk. Volgens de legende werd op dat moment het eiland Marinduque gevormd. Het eiland heeft zijn romantische karakter behouden, want er zijn schijnbaar eindeloze grotsystemen en hete thermale bronnen op het eiland ten zuiden van het hoofdeiland Luzon, waar ook tal van vlinderboerderijen zijn er te vinden. Net als bij witte duiven, worden de vlinders bij bepaalde feestelijke gelegenheden in grote getale losgelaten en bieden ze een kleurrijk kleurenschouwspel.

Romblon: Alsof ze uit het ei zijn gepeld

De naam van het eiland Romblon is echt merkwaardig: een Spaanse soldaat wilde ooit alleen de naam van het eiland weten, maar slechts één vinger toonde aan dat het eiland nu de naam “uitgebroed door een kip” draagt. Hoe is het ontstaan? Hij wees per ongeluk naar een broedende kip op het verkeerde moment. Beroemd erfgoed van de Spanjaarden is het 17e-eeuwse fort van San Andres, van waaruit bezoekers een spectaculair uitzicht over het eiland hebben. Een andere bestemming op het eiland is Bonbon Beach, dat het hoofdeiland verbindt met het offshore-eiland Bang-og. Het met bomen omzoomde Talipasak-strand biedt daarentegen ontspanning en privacy voor rustzoekers.

Sicogon: Eilandhoppen gemakkelijk gemaakt

Mount Opao

Het rustige eiland Sicogon in de provincie Iloilo met slechts 4.977 inwoners is begroeid met dicht bos. Mount Opao is spectaculair, van waaruit vakantiegangers een weids uitzicht hebben over het hele eiland. Lange zandstranden en koraalriffen voor de kust bieden zonaanbidders en waterliefhebbers ideale omstandigheden voor een ontspannen vakantie. De veelheid aan kleinere eilanden is ideaal voor eilandhoppen. Of het nu gaat om snorkelen of kajakken – er is hier voor elk wat wils. Sicogon is ook een boegbeeld voor duurzame planning en bouw, omdat strikte regels voorkomen dat het eiland zijn oorspronkelijke karakter verliest.

Batanes: een stukje Ierland in de Filipijnen

batanes filippijnen

Gelegen in het noordelijkste deel van de Filipijnen, doen de tien Batan-eilanden met hun kleine, goed onderhouden steden, talrijke kerken en groene weiden meer denken aan Ierland dan aan de Filipijnen. Desalniettemin, of juist hierdoor, zijn de eilanden een populaire Filipijnse reisbestemming en nemen vakantiegangers mee in een onwerkelijke wereld vol vuurtorens, stenen stranden en ongerepte natuur. De ongeveer 1000 meter hoge vulkaan Mount Iraya kan comfortabel worden beklommen via een schaduwrijk bospad en biedt een fantastisch uitzicht op het weelderige heuvellandschap. Culinair gezien staan ​​de eilanden vooral bekend om twee lekkere gegrilde gerechten: Dibang, de vliegende vis en Tatus, de kokoskrab.

Lees ook: De ultieme gids voor Cat Ba Island

Camiguin: ongerept eilandparadijs in de Boholzee

Camiguin Filipipijnen

Camiguin bij Bohol is een paradijs voor actieve vakantiegangers: van mountainbiken tot wandelen op een van de zeven vulkanen tot eilandtochten op een scooter, hier vindt iedereen de juiste bezigheid. Alle waterratten kunnen afkoelen in de Macau en Santo Niño Cold Springs of hun spieren ontspannen na een drukke dag in de Ardent Hot Springs, waar de watertemperatuur tot 38 graden is. De Katibawasan of de Tuasan-waterval zijn populaire excursiebestemmingen. Onderwater kunnen duikers en snorkelaars niet alleen het zeldzame zwarte koraal bewonderen, maar ook de talrijke gigantische mosselen, die tot 200 kilogram kunnen wegen, en de verzonken begraafplaats van Camiguin. Als je wat meer wilt ontspannen, kun je zonnebaden op de brede zandbanken van het kleine naburige eiland White Island.