5 bezienswaardigheden van de Filipijnen

5 bezienswaardigheden van de Filipijnen

De Filippijnen bieden unieke ervaringen voor alle soorten toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen en relaxte ontsnapping uit de drukte van hun dagelijkse leven. Van stranden tot dromerige berglandschappen tot ontzagwekkende steden vol cultureel erfgoed, hier zijn vijf van de bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Sri Lanka

Boracay

Puka Beach Boracay
Puka Beach Boracay

Een bezoek aan de Filipijnen zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar het strand. Het eiland Boracay is een van de beroemdste en meest bekroonde ter wereld, en een absolute must-see. Poederfijn wit zand, sprankelend blauw water en de warme en uitnodigende zon wachten op je wanneer je voet zet op dit paradijselijke eiland.

Na het eiland voor toeristen te hebben gesloten om intensieve rehabilitatieprojecten te ondergaan die in 2019 zijn begonnen en in 2020 zijn voortgezet, zijn nu een groot aantal hotels, restaurants en andere toeristische instellingen klaar om gasten te bedienen die willen genieten van het langzame en luchtige eilandleven. Je reizen hier zullen ook een grote bijdrage leveren aan het ondersteunen van de lokale gemeenschappen op het eiland, die sterk afhankelijk zijn van de toeristenindustrie van eigen bodem.

Naast zijn activiteiten en voorzieningen heeft Boracay ook de SafeTravels Stamp ontvangen van de World Travel and Tourism Council (WTTC) als erkenning voor de goedkeuring van de “wereldwijde gestandaardiseerde protocollen voor gezondheid en hygiëne” die veilig reizen tijdens de COVID-19-crisis zullen garanderen. 

Bacolod

Bacolod
The Ruins Bacolod

Voor mensen die willen proeven van “het zoete leven”, ga naar Bacolod, de hoofdstad van de provincie Negros Occidental – liefkozend de suikerhoofdstad van de Filippijnen genoemd. In Bacolod komen kosmopolitische smaken samen met rustiek leven, perfect voor mensen die willen genieten van een langzaam en ontspannen tempo. Blijf in Casa Gamboa, geniet van het maken van foto’s van The Ruins en neem deel aan tentoonstellingen van beeldende kunst in het Bacolod Art District, voordat je gaat zitten om te genieten van klassieke Visayan-gerechten van Emma Lacson’s House, Ann Co Cakes en El Ideal Bakery.

Negros Occidental staat bekend als de biologische boerderijhoofdstad van de Filippijnen, met zijn verschillende haciënda’s die dienen als duurzame agrotoeristische bestemmingen, zoals FreshStart Organic Farm, de Peñalosa Farms en de Rapha Valley Place of Wellness, onder andere.

Baguio en Benguet

Baguio en Benguet
 Mirador bamboo trail

Baguio, in de volksmond de “The City of Pines” genoemd, is een gecharterde stad, bereikbaar op 4 tot 6 uur rijden van Manilla. Baguio staat bekend om zijn pijnbomen en koel weer en is altijd een welkome afwisseling geweest voor Filippino’s die op zoek zijn naar een pauze van de hitte.

De Mirador Jezuïetenvilla in Baguio City biedt een verrijkende ecologische, historische en spirituele reis met attracties zoals het Mirador retraite house, bamboe groove, weerstation, labyrint, torii gate en terras met uitzicht op de stad met een adembenemende zonsondergang. Een van Baguio’s meest populaire plekken om naartoe te gaan, is het Bencab Museum, dat bol staat van de creatieve inspiratie van enkele van de meesterwerken van National Artist for Visual Arts Ben Cabrera.

Ondertussen is het Winaca Eco Cultural Village in de provincie Benguet ook een befaamde bestemming voor duurzaam toerisme die toeristen een visuele 101 geeft over de geschiedenis en cultuur van de inheemse Igorot-stam terwijl ze hun levensonderhoud ondersteunen.

Ook nieuw in de omgeving van Benguet zijn eco- en agrotoeristische bestemmingen zoals Armando’s Lemon Farm en Polig Berry Farm. Met activiteiten zoals citroen- en aardbeienplukactiviteiten, kun je opnieuw contact maken met de natuur door uit de eerste hand te genieten van de vruchtbare overvloed. Deze ecotoeristische bestemmingen helpen de ecologische en agrarische wonderen van de prachtige bergstad te behouden.

Baguio is ook een ontvanger van de WTTC Safe Travels Stamp, die veiligheid en minimaal risico garandeert voor reizigers die de stad bezoeken zodra het toerisme weer opengaat.

Batangas

Batangas

Ten slotte, beroemd om zijn weelderige zeeleven, zijn de duikplekken van Anilao in Mabini, Batangas een hit bij toeristen die een adempauze nodig hebben van hun drukke thuissituatie. Aangezien het ideale duikseizoen van november tot mei plaatsvindt, is er tijd genoeg voor avonturiers van over de hele wereld om een ​​onvergetelijk onderwateravontuur te beleven.

De duikplekken in Anilao zijn ook goed gedocumenteerde mariene beschermde gebieden, waarbij er veel wordt gedaan om de riffen en het ecosysteem te beschermen, en om het levensonderhoud van de lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Ter voorbereiding om veilige reizen voor toekomstige bezoekers van het land te garanderen, heeft het ministerie van Toerisme (DOT) actief nieuwe richtlijnen voor volksgezondheid en veiligheid geïmplementeerd.
nes en protocollen voor de toekomstige toestroom van toeristen.

 Lees ook: 6 unieke ervaringen op de Malediven

Deze veiligheidsrichtlijnen en -protocollen omvatten:

Vereisen dat reizigers volledig zijn gevaccineerd en een legitieme vaccinatiekaart moeten overleggen
Indien niet volledig gevaccineerd, is een negatieve COVID-19-test nodig 
Contactloze betalingen en interacties in toeristische etablissementen
Personeel en gasten dragen te allen tijde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
Screening om te bepalen waar gasten voor aankomst zijn geweest
Verplichte quarantaine van 14 dagen bij aankomst