6 unieke ervaringen op de Malediven

6 unieke ervaringen op de Malediven

De Malediven bestaan ​​niet alleen uit 1.190 eilanden in 26 atollen, maar ook uit 99 procent van het water van de Indische Oceaan. Door de bijzondere geografische ligging is de Maldivische cultuur door de jaren heen niet alleen sterk beïnvloed door de Indische Oceaan, maar ook door de culturen van andere landen zoals Sri Lanka, India, Arabië, Perzië, Maleisië of Afrika. In combinatie met de indrukwekkende natuur en het “one island, one resort” – concept zijn de Malediven een uitstekende reisbestemming. Vakantiegangers op de Malediven kunnen zich onder andere verheugen op deze zes unieke ervaringen.

Lees ook: De top 3 bezienswaardigheden van Singapore

Ontdek eenzame zandbanken, zwem en dans met haaien

ervaringen Malediven

Op de Malediven beleef je bij het resort veel meer dan de hele dag in de zon liggen: er zijn leuke dagtochten naar bijvoorbeeld afgelegen zandbanken of ongerepte koraalriffen. Zwemmen met haaien of mantaroggen is ook zonder problemen mogelijk. Een authentiek Malediven-avontuur omvat ook een Bodu-Beru-uitvoering. Dit omvat 10 tot 15 drummers, dansers en zangers. Het begint met een langzaam en gelijkmatig ritme voordat het tempo en de energie toenemen. Toeschouwers worden altijd aangemoedigd om mee te dansen.

Romantische wandelingen op het strand en een sterrenzee in de Indische Oceaan

ervaringen Malediven

De Malediven zijn ’s werelds meest populaire plek voor een romantisch uitje voor twee. Koppels die tijdens hun vakantie of huwelijksreis willen ontspannen op het strand, kunnen zich verheugen op de poederfijne koraalzandstranden van de Malediven. Deze zijn uiterst zeldzaam en vormen slechts vijf procent van de stranden ter wereld. Door de ligging op de evenaar en de oneindige horizon kun je op de Malediven unieke zonsondergangen ervaren – in combinatie met de witte stranden – is dit de perfecte setting voor een dromerige dinner date. Met een beetje geluk kun je zelfs in het donker het natuurlijke fenomeen van het gloeiende bioluminescente plankton ervaren, ook wel plaatselijk bekend als de “zee van sterren” in de kustwateren.

Surfen in het paradijs

Malediven

Veel reizigers weten niet dat de eilandstaat in de Indische Oceaan ook een geheim Mekka is voor surfers. Het surfseizoen op de Malediven loopt van half februari tot november, waarbij elke regio en soms elk atol andere kenmerken heeft en dus verschillende surfervaringen biedt. Sommige resorts hebben zelfs hun eigen golfbrekers om nog betere surfomstandigheden te creëren. Naast surfen kunnen watersportliefhebbers zich ook verheugen op bijvoorbeeld windsurfen, snorkelen en jetskiën.

Maak kennis met de lokale cultuur, keuken en kunst

Malediven

Op de meer dan 200 bewoonde “Lokale Eilanden” van de Malediven kun je de authentieke cultuur van de Malediven leren kennen. Net als de lokale keuken en handwerk wordt dit geïnspireerd door verschillende invloeden uit Arabië, Afrika, Maleisië, Sri Lanka, India. Je kunt dit allemaal heel goed leren kennen op de bewoonde eilanden, bijvoorbeeld door te ontspannen in een zogenaamde “joali” direct aan het strand en het lokale leven te observeren. Je kunt ook een hete zwarte thee drinken en wat Maldivische snacks proberen.

Ontspan in uitstekende spa’s

Malediven

Voor reizigers die verlangen naar rust en stilte, bieden de talrijke resorts op de Malediven bekroonde spabehandelingen voor een heel bijzonder niveau van ontspanning. De Malediven staan ​​over de hele wereld bekend om zijn kuuroorden, en vakantiegangers kunnen hier enkele van ’s werelds grootste attracties vinden. Sommige resorts lokken zelfs met onderwaterbehandelkamers, behandelkamers boven het water of spa’s midden in groene, tropische tuinen.

Lees ook: De top tien beste snorkelplekken wereldwijd

Ontdek de unieke onderwaterwereld

Malediven

5 procent van alle koraalriffen wereldwijd is te vinden op de Malediven. Het wemelt van meer dan 250 verschillende soorten koraal en meer dan 1000 vissoorten. Of je nu liever snorkelt of duikt – de aanblik van de unieke onderwaterwereld van de Malediven mag niet ontbreken, en is een van de ervaringen in de Malediven die je niet mag missen. Elk resort heeft een duikcentrum waar je snorkel- of duikuitrusting kunt huren. Er worden ook speciale duiksafari’s aangeboden. De eerste locaties voor een ontspannen snorkeltocht zijn te vinden recht tegenover het strand van het eiland.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie