Eilandparadijs Maleisië: zon, zand en puur natuur

Eilandparadijs Maleisië: zon, zand en puur natuur

De eilanden van Maleisië worden gekenmerkt door prachtige zandstranden, uniek onderwaterleven en diverse natuur. De meeste mensen kennen wel Langkawi, het belangrijkste eiland voor de kust van het schiereiland Maleisië. Maar Maleisië heeft meer pareltjes in de archipel.

Van Pulau Tioman tot Pulau Pangkor tot het eiland Gaya – de diversiteit van het land wordt ook weerspiegeld in de eilanden van Maleisië, die zowel tropische regenwouden als een fascinerende onderwaterwereld bieden om te verkennen. De aanbevolen reistijden variëren per eiland, zodat het land op elk moment van het jaar bezocht kan worden.

Lees ook: 7 afgelegen stranden in de Filippijnen

Pulau Tioman

Pulau Tioman

Tioman Island is een van de mooiste en meest bezochte eilanden van Maleisië. Het is ongeveer 38 km lang en 19 km breed en is de grootste van een groep van 64 vulkanische eilanden voor de kust van Pahang. Naast zijn natuurlijke landschap staat Tioman ook bekend om zijn fascinerende onderwaterwereld. Of je nu tijdens het duiken naar koraalbanken kijkt of snorkelt in de koraaltuinen tussen zeeanemonen op Salang Beach kunnen duik- en snorkelliefhebbers genieten van het rijke onderwaterleven van Tioman. Het grote aanbod aan 5-sterren hotels op het eiland zorgt voor een luxe vakantiebeleving, maar ook voor het kleinere budget zijn hier talloze accommodaties te vinden. De beste tijd om Tioman te bezoeken is van maart tot oktober.

Pulau Pangkor

Pulau Pangkor

De naam van het eiland is niet voor niets afgeleid van het Thaise woord “Pang Ko” – prachtig eiland. Op zijn prachtige stranden biedt het eiland Pangkor de mogelijkheid tot verschillende activiteiten – van duiken en snorkelen tot windsurfen en vissen – waterratten kunnen er naar uitkijken. Het eiland is een fascinerende vakantiebestemming met zijn buitengewone mix van vakantieoorden en vissersnederzettingen. Toeristen die geïnteresseerd zijn in cultuur, verkennen de levendige vissersdorpjes en krijgen inzicht in het leven van de lokale bevolking. Snorkelliefhebbers vinden ondiep, kristalhelder water en onbeschadigde koraalriffen op het strand van Pasir Bogak. Teluk Nipah biedt een breder, minder bevolkt stuk strand met smaragdgroen water en staat bekend als het koraalstrand. Het Pangkor Island Beach Resort, gelegen aan het Pantai Puteri Dewi-strand, heeft een toplocatie en biedt stijlvol ingerichte kamers, sportfaciliteiten en een golfbaan. Ook de beschermde neushoornvogels en andere wilde dieren zijn hier te zien. Om een ​​sightseeingtour op het eiland Pangkor te maken, kun je voertuigen huren, variërend van busjes tot motorfietsen. De maanden januari tot april en augustus tot november zijn het best voor een reis naar Pangkor.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar Sri Lanka

Gaya Island

Gaya-eiland

Voor de kust van Kota Kinabalu, de hoofdstad van de provincie Sabah, ligt het eiland Gaya, dat deel uitmaakt van het beschermde Tunku Abdul Rahman Marine Park en sinds 1923 een bosreservaat is. Naast de snorkelmogelijkheden die Gaya Island biedt, is het bijzonder geschikt om de natuur te verkennen. Om de unieke natuurlijke en dierenwereld te behouden, zet het Gaya Island Resort met zijn Marine Center zich in voor de redding van zeeschildpadden en de bescherming van koraalriffen en ook voor educatief werk ten behoeve van natuurbehoud. In het Wildlife Centre heb je de mogelijkheid om je te vergapen aan de rijkdom aan flora en fauna, evenals enkele van de meest fascinerende en exotische soorten ter wereld. De maanden tussen maart en oktober zijn ideaal voor een reis naar het eiland Gaya.