4 droomstranden in Maleisië

4 droomstranden in Maleisië

Maleisië is een van de populairste reisbestemmingen ter wereld. De talloze stranden op meer dan 200 eilanden zijn zeker een van de redenen waarom het land zijn bezoekers zo sterk trekt. Aan 4.800 kilometer kustlijn: wit zandstrand, kristalhelder, tropisch warm zeewater en op de achtergrond dicht regenwoud – zover het oog reikt. Hier 4 populaire stranden en insider-tips:

Lees ook: Culinair paradijs Indonesië

Langkawi, Kedah

Kedah

Voor de kust van Kedah ligt een groep van 99 eilanden die het beste van meerdere werelden combineren: prachtige stranden, eersteklas infrastructuur, mangrovebossen met weelderige flora en fauna, goedkoop taxfree winkelen en fascinerende legendes. Veel van de eilandbewoners zijn boeren, vissers en ondernemers. De weg die het hele eiland omcirkelt, biedt bijzonder landelijke, romantische en gedenkwaardige indrukken. Degenen die dichter bij de natuur willen komen, kunnen een trektocht maken door het ongerepte regenwoud dat het grootste deel van Langkawi beslaat, of een boottocht maken door de mangroven.

Pulau Lankayan

Pulau Lankayan

Het eiland Pulau Lankayan, in de Sulu Zee en ongeveer 80 km van de noordkust van Borneo, is een echte geheime tip. Het aantal toeristen hier wordt gereguleerd door de staat – maximaal 60 gasten mogen tegelijkertijd in het resort verblijven. Pulau Lankayan maakt sinds 2001 deel uit van de Sugud Islands Marine Conservation Area (SIMCA). Het eiland is de perfecte plek voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte. Er zijn slechts 18 rustieke houten bungalows gebouwd op palen. De duikplekken op het eiland behoren tot de gebieden met de meeste vis in Maleisië. Absoluut hoogtepunt: tussen maart en mei zijn walvishaaien te zien rond Lankayan. Naast de fascinerende onderwaterwereld genieten bezoekers van het eiland van een uniek uitzicht op de hoogste berg van Zuidoost-Azië, de vierduizend meter hoge berg Kinabalu op Borneo, ongeveer 200 kilometer verderop.

Sipadan-eiland, Sabah

Sipadan

Het enige oceanische eiland van Maleisië rijst 700 meter boven de zeebodem uit en is met slechts twaalf hectare echt klein: het kan in slechts 25 minuten worden bewandeld. De enorme verscheidenheid aan zeedieren die het vanuit de diepten van de zee naar de oppervlakte trekt, is adembenemend. Omgeven door kristalhelder water, is dit een schatkamer voor enkele van de mooiste zeedieren. Om het gevoelige ecosysteem te beschermen, zijn accommodaties alleen beschikbaar op de naburige eilanden Mabul en Kapalai. Hier hebben gasten het gevoel dat ze op een eenzaam eiland zijn!

Lees ook: 7 ongelooflijke eilanden in Vietnam

Pulau Sibu, Johor

Pulau Sibu

Met zijn weelderige tropische vegetatie, zijn eindeloze gouden stranden en kristalheldere zee is Pulau Sibu een waar vakantieparadijs. Er zijn ook tal van zeegrotten die uit de rotsen op het eiland zijn gewassen. Het constante beuken van de golven tijdens het moessonseizoen heeft het eiland een ruig en tegelijkertijd mooi gezicht gegeven. Fascinerende koraalriffen vol kleurrijke zeedieren lonken in de omringende wateren. En er liggen zelfs enkele scheepswrakken voor de kust. Activiteiten omvatten duiken, snorkelen, windsurfen, zeilen en vissen. Bezoekers kunnen door het regenwoud wandelen naar ongerepte mangrovemoerassen of een bezoek brengen aan het dok genaamd “Kelong”, waar ansjovis wordt gevangen. Het is ook interessant om de “Kampung” (dorp) te bezoeken, waar je kunt zien hoe kokosnoten worden verwarmd om kopra te maken.