Penang – oase van cultuur, strand en natuur

Penang - oase van cultuur, strand en natuur

Voor het vasteland in het noorden van Maleisië ligt het populaire en drukke eiland Penang – ook bekend als de “Parel van het Oosten” vanwege zijn pittoreske en romantische achtergrond. Naast fantastische stranden, indrukwekkende streetart en heerlijk streetfood biedt Penang, als voormalige Britse handelspost in Zuidoost-Azië, ook een uitgebreid cultureel programma. De maanden januari tot april zijn het beste voor een reis naar het eiland.

Lees ook: 10 activiteiten in Taiwan

Georgetown: traditie ontmoet moderniteit

Georgetown penang

Georgetown, de hoofdstad van Penang, is levendig en divers – een echt juweeltje voor ontdekkingsreizigers. Het oude stadscentrum rond Fort Cornwallis is een bezienswaardigheid op zich, met grootse koloniale gebouwen, waaronder banken en oude handelshuizen, en herinnert eraan dat Penang ooit een van de oudste Britse nederzettingen in Azië was. Naast historische schatten zijn er in Georgetown ook moderne street art kunstwerken die zorgen voor een perfect fotomotief. Na een uitgebreid cultureel programma zorgen de eetkraampjes op de vele markten in de stad – zoals de Chowrasta Market of de Air Hitam Market – voor je fysieke welzijn. Hier vind je authentiek Maleisisch streetfood tegen bijzonder redelijke prijzen.

En als je wilt afsluiten met een uniek panoramisch uitzicht over het hele eiland, kun je de kabelbaan nemen, die sinds 1923 in gebruik is en een van de eerste kabelbanen in Azië is – 850 meter omhoog naar het hoogste punt van het eiland.

Lees ook: Typisch Sri Lanka – een culinaire rondreis door het land

Time-out op het strand of midden in de natuur

Batu Ferringhi Beach

Een van de beroemdste zandstranden in Penang is Batu Ferringhi Beach, dat ook uitnodigt tot lange wandelingen na het ontspannen. Naast het strand en de rust is er ook een bruisend toeristisch stadje met bars, hotels, winkels en nog veel meer. Als je het rustiger en meer contemplatief houdt, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan Teluk Bahang Beach – omdat het prachtige strand nauwelijks wordt bezocht. Hier kun je genieten van de afzondering, het oorspronkelijke leven en de natuur. Als dat nog niet genoeg natuur voor je is, vind je alles wat je zoekt in het Pantai Acheh Forest Reserve. Een pad naar Monkey Beach leidt dwars door de jungle, langs een fascinerende flora en fauna, over een heuvel. De reis duurt ongeveer 90 minuten, maar de beloning is een eenzaam strand met sterke branding – het perfecte fotomoment.