De top 4 strandparadijzen van Maleisië

De top 4 strandparadijzen van Maleisië

Zuidoost-Azië staat bekend om zijn talloze droomstranden met poederzand, de uitnodigende zee met turkoois water en een kleurrijke onderwaterwereld. Maleisië is hier nog steeds een van de exotische soorten, maar het land gaat zijn buren ver vooruit als het gaat om rustige stranden. Hier kun je ontspannen met veel ruimte voor jezelf zij aan zij met de lokale bevolking en in harmonie met de natuur.

Lees ook: Waarom Taiwan op je bucketlist moet staan

Pulau Rawa

Pulau Rawa

Een van de mooiste en minst bekende eilanden is Pulau Rawa, in de staat Johor. Het kleine eiland in de Zuid-Chinese Zee is een echt Maleis droomeiland. Een ontspannen en vertrouwde sfeer zorgt voor ontspanning en voldoening, aangezien het eiland slechts twee hotels herbergt. Je kunt genieten van de idylle met diverse activiteiten zoals snorkelen, duiken, wandelen of kajakken, zodat je je gegarandeerd niet verveelt. Eenzame stranden zover het oog reikt, die hoogstens bevolkt worden door enkele vissers, vormen het paradijselijke decor.

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Mamutik

Een ander hoogtepunt zijn de vijf eilanden van het Tunku Abdul Rahman Marine Park in de staat Sabah. Ze zijn allemaal binnen een korte boottocht van elkaar verwijderd en met name Sulug en Mamutik zijn nauwelijks ontwikkeld voor toerisme, maar zijn een droombestemming voor dagtochten. Sulug is letterlijk onaangetast, zo erg zelfs dat er niet eens dagelijkse bootverbindingen zijn. Om het eiland te bezoeken moet je een boot huren bij Kota Kinabalu. Hiermee ben je binnen ongeveer twee uur op het onbewoonde eiland. Zelfs Robinson Crusoë zou zich hier alleen hebben gevoeld en dat is precies wat het eiland zo charmant maakt. Hier kun je je oneindig vrij voelen terwijl je een strandwandeling maakt en helemaal alleen snorkelt naast koralen en nemo. Een dagtocht om nooit meer te vergeten.

Pulau Lang Tengah Island

Pulau Lang Tengah Island

Eilandparadijzen zoals die in het boek zijn ook massaal te vinden in de staat Terrengganu, in het noordoosten van de Maleisische schiereilanden. Talloze eilanden en adembenemende stranden liggen hier opgesteld. Een van de tot nu toe onbekende plekken is Pulau Lang Tengah Island. Het kleine afgelegen eiland heeft geen wegen en slechts een paar junglepaden die de stranden met elkaar verbinden. Het absolute pluspunt van het eiland? Er zijn hier maar vier hotels, dus je kunt bijna alleen genieten van het droomparadijs met zijn witte zandstranden, wandelpaden en snorkelplekken.

Lees ook: Vijf minder bekende eilanden van de Filipijnen

Langkawi

Datai Beach

Het hoogste niveau van comfort, pure luxe en vooral droomstranden op slechts een paar meter van het hotel wachten op reizigers op het beroemde eiland Langkawi. De stranden van de hotels The Andaman en The Datai nodigen uit om te blijven hangen en te ontspannen onder de Maleisische zon met je voeten in het poederachtige witte zand. De luxe omgeving geeft afzondering en idylle een geheel nieuwe betekenis.