10 activiteiten in Taiwan

Vakantie Taiwan: buitenavonturen en een bijzondere cultuur

Taiwan, een van Azië’s meest onder-de-radar vakantiebestemmingen, heeft een miljoen dingen te doen en te zien – plus, het is betaalbaar. Onder de top 10 activiteiten die de lijst maken voor nieuwe bezoekers aan Taiwan zijn het eten van wereldklasse, gratis toegang tot culturele bezienswaardigheden en uitzonderlijk mooie nationale parken.

Lees ook: De diverse strandcultuur van Japan

1. Streetfood en night markets

streetfood Taiwan

Levendige locaties voor heerlijk en authentiek streetfood, en avondmarkten in heel Taiwan zijn ook een culturele toetssteen. Tientallen open lucht arcades zijn sociale ontmoetingsplaatsen die amusement en muziek bieden naast een breed scala aan betaalbaar lokaal eten en drinken, evenals praktische en goedkope Taiwanese consumptiegoederen en kleding. Oesterpannenkoekjes, stinkende tofu en boba-melkthee behoren tot de favorieten op 30 avondmarkten in de hoofdstad Taipei en meer dan 70 markten verspreid over het hele eiland.

2. Bezoek een tempel

Een uitgebreide Dragon Gate leidt naar de Longshan-tempel in Taipei, het oudste boeddhistische heiligdom van Taiwan. Compleet met een grote waterval, trekt dit uitstekende voorbeeld van religieuze architectuur uit de Qing-dynastie bezoekers die fruit en lekkernijen aanbieden om begeleiding te krijgen van 100 goden van wijsheid, gezondheid, zaken, liefde en matchmaking. Elk van de 15.000 tempels in Taiwan is gratis te bezoeken. Tip: probeer ze niet allemaal te zien, aangezien het een heel jaar zou duren om 41 tempels per dag te zien!

3. Pingxi Sky Lantern festival

Pingxi Sky Lantern festival

Het Pingxi Sky Lantern festival is een traditionele Taiwanese ervaring die je niet mag missen. Versier en laat je eigen papieren lantaarn los om dromen en wensen naar een magische hemel te sturen die wordt verlicht met honderden traditionele zegeningen.

4. Butterfly Kingdom

Bekend als het “Butterfly Kingdom”, zijn lantaarns niet de enige mooie objecten in de lucht boven het weelderige landschap van Taiwan. Van de 430 vlindersoorten die door wetenschappers zijn geïdentificeerd, komen er 50 alleen voor in Taiwan. Je kunt duizenden schitterend gekleurde vlinders zien fladderen in hun natuurlijke habitat langs het pad naast het National Palace Museum van Taipei. Elders op het eiland kleurt elke winter een hele vallei paars als miljoenen vlinders in Maolin National Scenic Area zich voorbereiden op hun jaarlijkse vlucht naar de Dawushan Foothills.

5. Leer Mandarijn of Chinees

Op zoek naar reismogelijkheden in verband met vreemde talen? Mandarijn-Chinees is met 1,3 miljard of 16 procent van de wereldbevolking de meest gesproken moedertaal ter wereld. Leer wat Chinees of Mandarijn in Taiwan. Je gaat in ieder geval naar huis met een aantal nieuwe woorden en zinnen die een opening bieden voor elk gesprek.

6. Weelderige uitzichten

Weelderige uitzichten overal, vaak naar de zee, overtreffen alle verwachtingen. De bergketens van Taiwan beslaan het grootste deel van de lengte van het eiland en bieden adembenemende landschappen vanaf meer dan 250 toppen boven de 10.000 voet.

7. Nationale parken en natuurgebieden

De negen nationale parken en 13 nationale natuurgebieden van Taiwan omvatten diverse landschappen: kustlijnen, baaien, meren, warmwaterbronnen, valleien, kloven, bergen en slapende vulkanen. Honderden paden om te wandelen en te fietsen doorkruisen het eiland, van stedelijke ringwegen tot serene warmwaterbronnen en van eeuwenoude bossen tot bergachtige paden.

8. Ga met de Taiwanese hogesnelheidstrein

Reis 300 km/u op de Taiwanese hogesnelheidstrein die zich over een lengte van 340 km uitstrekt van Taipei naar de zuidelijke stad Kaohsiung. Het enige dat je nodig hebt om het eiland te verkennen, is een van de schattige kleine Yoyo-kaarten. Officieel bekend als een EasyCard, is het een contactloze smartcard die kan worden opgewaardeerd voor aankopen, waaronder treinreizen.

tempels Taiwan

9. Een toegankelijke vakantiebestemming

Taiwan is gemakkelijk te verkennen dankzij het uitgebreide transportsysteem van budgetvriendelijke bussen of ultramoderne hogesnelheidstreinen. Taiwan is een toegankelijke vakantiebestemming.

Lees ook: Filipijnen: De mooiste eilanden ter wereld

10. Ga naar het eiland Cijin

Maak een veerboottocht van vijf minuten om te zwemmen, surfen of zonnebaden op het zwarte zandstrand van Kaohsiung op het eiland Cijin. Bezoek Golden Waterfall, getint met oranje en geel van edelmetaalafzettingen; zie de panoramische Shifen-waterval, de Taiwanese versie van Niagara Falls; bewonder de onmisbare Longgong-waterval met zijn dubbele zwembaden, een prachtige ontdekking tussen de torenhoge cipressen en dennen in het prachtige recreatiegebied Alishan Forest.