De ultieme gids voor eilandhoppen in de Koh Samet archipel

De ultieme gids voor eilandhoppen in de Koh Samet archipel

Eilandhoppen wordt vaak geassocieerd met de Middellandse Zee, maar wat veel reizigers niet weten, is dat de eilanden van Thailand er ook perfect voor zijn tijdens een vakantie. Het beste startpunt is het kleine rustige eiland Koh Samet, op slechts drie uur met de auto, gevolgd door een boottocht van 30 minuten vanaf Bangkok. Met zijn microklimaat staat de Koh Samet archipel bekend als het droogste deel van Thailand omdat het veel minder regent dan in de rest van Oost-Thailand, ondanks het regenseizoen dat loopt van mei tot september. Hier zijn tips over vier onbekende en rustige eilanden in de buurt van Koh Samet.

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

Koh Talu

Koh Talu

Koh Talu ligt op ongeveer acht kilometer en 20 minuten varen van Koh Samet, omgeven door koraalriffen en kristalhelder water, waardoor het een perfecte snorkelbestemming is. Witte zandstranden zijn te vinden aan de oost- en zuidkant van het eiland, terwijl de rest van het gebied bedekt is met bos. De naam van het eiland komt van het Thaise woord “talu”, wat gat betekent en is vernoemd naar een holle rots, die eruitziet als een brug met stromend water eronder. Er zijn geen accommodaties op het eiland, waardoor je kunt ontspannen zonder toeristen en verkopers.

Koh Kudi

Koh Kudi

Het kleine eiland Koh Kudi ligt ten oosten van Koh Samet en staat bekend om zijn 200 meter brede koraalrif. Ontdek het leven onder de oppervlakte en zie gestreepte leren patchworkvissen en kleurrijke rifvissen in het kristalheldere water dat op een diepte van twaalf meter een fantastisch uitzicht biedt. Maak een wandeling vanaf het strand van Haad Sinsamut en klim naar de klif Pha Nin Mangkorn om te genieten van het prachtige uitzicht over het hele eiland en helemaal tot aan Koh Samet. Er zijn geen accommodaties op het eiland, maar liefhebbers van het buitenleven kunnen hun eigen tent meenemen of er een huren tegen een lage prijs.

Koh Chan

Koh Chan

Koh Chan (niet te verwarren met Koh Chang) is een korte boottocht ten zuiden van Koh Samet. Het eiland staat bekend om zijn ongelooflijk water om te snorkelen en duiken. Snorkelen is het beste aan de zuidkust van het eiland, terwijl duiken het beste is aan de zuidoostkust. De diepte is ongeveer 12 tot 25 meter. De avonturiers kunnen zwemmen tussen koraalduivels, rifhaaien, roggen en kleurrijke vissen.

Lees ook: De beste dingen om te doen en te zien in Koh Lanta

Koh Mun Nai

Koh Mun Nai

Koh Mun Nai staat vooral bekend als een bestemming voor het behoud van zeeschildpadden en ligt op 30 minuten met de speedboot van Koh Samet. Sea Turtle Preservation Centre ligt in het noorden van het eiland en is een koninklijk initiatief van de Thaise koningin Sirikit. Het centrum is zowel een museum als een plek voor het kweken van zeeschildpadden, die later in zee worden uitgezet. Behalve dat het een droombestemming is voor schildpaddenliefhebbers, kun je ook genieten van de vredige en prachtige natuur en afkoelen met een duik in de Golf van Thailand.