Eilandhoppen en Pina Colada’s – slimme reistips

Eilandhoppen en Pina Colada's – slimme reistips

Een uitje op een exotisch eiland is een droomvakantie en de kans is groot dat het voor de meesten een once-in-a-lifetime kans is. Om het meeste uit je exotische reizen te halen, geven we een paar handige reistips om te overwegen voordat je de oceaan oversteekt en gaat eilandhoppen. 

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

 • Onderzoek je shortlist van voorkeursbestemmingen via websites van lokale overheden en vraag thuis informatie op bij het betreffende consulaat. Bekijk de reiswaarschuwingen bij het RIVM die je waarschuwen voor ongunstige weersomstandigheden of veiligheidsproblemen.
 • Controleer welke reisdocumenten je nodig hebt voor je reis, inclusief visa, eventuele vaccinatie- of gezondheidsvereisten, en zorg dat deze ruim van tevoren in orde zijn om last-minute rondlopen te voorkomen.
 • Seizoen en tijd van het jaar spelen een grote rol bij de timing van je vakantie. Plan je reis op basis van wat je wilt zien en doen en welk seizoen hiervoor het beste is. Ook valt het toeristisch seizoen tussen bepaalde tijden van het jaar in – je kunt misschien genieten van redelijkere hotelprijzen en nog steeds geweldig weer hebben net buiten het piek (en duurdere) toeristisch seizoen als je je huiswerk doet.
 • Hoewel strandkleding in de meeste resorts op het eiland de juiste kleding is, moet je er rekening mee houden dat de kledingvoorschriften in de binnensteden en buitenwijken totaal anders kunnen zijn. Op sommige eilanden kunnen de lokale religie en gebruiken veel conservatievere kleding en zelfs hoofddoeken en dergelijke voorschrijven voor vrouwen. Op sommige eilanden is het zelfs verboden voor burgers om camouflagekleding te dragen, zoals in Caribische landen als Trinidad & Tobago, Barbados en Dominica. Controleer de gebruiken en pak dienovereenkomstig in.
 • Ook de wijze van lokaal vervoer speelt een rol. Mogelijk moet je een auto huren voor je verblijf of misschien is openbaar vervoer zoals taxi’s en bussen direct beschikbaar. Misschien wil je het eiland zelfs vanuit een ander perspectief bekijken en een fiets voor een dag huren of een paar wandelschoenen aantrekken om een ​​geweldig avontuur te beginnen. Wat je ook kiest, zorg dat je navigatie hebt of investeer op zijn minst in een uitgebreide kaart van het eiland om je weg te vinden.
 • Zonneschijn staat synoniem voor een eilandavontuur, dus zorg ervoor dat je voldoende maximale SPF-bescherming, een hoed en een zonnebril meeneemt om van je tijd in de zon te genieten, minus een zinderende zonnebrand.
 • Insecten zijn niet iets waar je normaal gesproken aan denkt, dus zorg ervoor dat je controleert of je een malariagebied binnengaat of dat er andere insecten zijn die ziektes of nare beten kunnen overbrengen. Neem een ​​goed insectenwerend middel mee en controleer of het nodig is om een ​​klamboe voor het bed mee te nemen.
 • Controleer of water drinkbaar is uit kranen en waterfonteinen. Als dat niet het geval is, zorg er dan voor dat je flessenwater of koolzuurhoudende dranken in blik in voorraad hebt. Vergeet ook niet te vragen welk water wordt gebruikt om ijsblokjes te maken, aangezien dit vaak over het hoofd wordt gezien.
 • Pak een kleine medische kit in met benodigdheden zoals pleisters, pijn- en koortsverlichters, middelen tegen verkoudheid/griep, medicijnen tegen maagproblemen, allergietabletten, zalf voor beten en steken en een antiseptisch middel. Het voorkomt dat je voor een kleine kwaal naar een buitenlandse apotheek moet, en als je het niet nodig hebt, nog beter.
 • Waardevolle spullen bij je houden – Houd je waardevolle spullen bij je, zoals je portemonnee, reisdocumenten, smartphone en eventuele sieraden. Stop kleding en essentiële toiletartikelen voor op reis, zoals tandpasta en een tandenborstel, in je handbagage voor het geval je bagage kwijt raakt. Dit zorgt ervoor dat je een dag of wat kunt rondkomen terwijl je je bagage opspoort.
 • Sluit een reisverzekering af – Een reisverzekering zal je te hulp schieten als je je in de ongelukkige positie verkeert dat je een verloren of gestolen paspoort moet vervangen, een claim moet indienen voor noodzakelijke items die niet meer geldig zijn als gevolg van vertraagde bagage, of als je financiële hulp nodig hebt als je bagage zelf op reis gaat.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie