Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Het eiland Long Island in de staat New York wordt ook wel “de speeltuin van de rijken” genoemd. Geen wonder: veel Amerikanen voelen zich het hele jaar door aangetrokken tot het glamoureuze eiland net buiten New York om zichzelf te trakteren op een exclusieve vakantie van een paar dagen. De iconische Hamptons zijn vooral beroemd op Long Island. In de zomer komen de Hamptons tot leven en is het een populaire plek. Veel plekken in de Hamptons zijn echter ook geweldig om de rest van het jaar te verkennen. Het voordeel: je hebt veel meer ruimte naar jezelf.

Het duurt slechts anderhalf uur van Midtown Manhattan naar Westhampton. Het 193 kilometer lange eiland strekt zich uit over zes regio’s, die allemaal schitteren met verschillende hoogtepunten.

Lees ook: Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapogos

Hampton Bays

Cowfish Restaurant Hampton bays

Hampton Bays is een wijk van de stad Southampton en is – zoals de naam al doet vermoeden – omgeven door drie baaien. Hampton Bays lokt dan ook praktisch overal met een zeer mooi uitzicht op het water, heerlijke zeevruchten en veel buitenruimte. Er zijn hier tal van plekken om tijd door te brengen in de frisse lucht, waaronder Tiana Beach of Sears Bellows Park, dat ook perfect is om vogels te spotten. Liefhebbers van verse vis komen aan hun trekken in het Cowfish Restaurant, terwijl de RUMBA Inspired Island Cuisine & Rum Bar wordt aanbevolen voor heerlijke drankjes.

Southampton

In Southampton vindt je uitstekende kunstgaleries, spannende tentoonstellingen, prachtige stranden en nog veel meer. Een strand in Southampton, Cooper’s Beach, is zelfs uitgeroepen tot een van de tien mooiste stranden van de VS en biedt een prachtig decor met aan de ene kant luxe herenhuizen en aan de andere kant de oceaan.

Cultuurliefhebbers mogen het Parrish Art Museum niet missen, dat sinds de jaren 1890 het culturele erfgoed van de oostkant van Long Island tentoonstelt en elk jaar een verscheidenheid aan spannende speciale tentoonstellingen en evenementen organiseert.

East Hampton

East Hampton

De oostkant van Long Island bestaat uit meer dan 20 steden en dorpen, maar East Hampton is een juweeltje. De stad is de oorsprong van het huidige beeld van de Hamptons. Beroemde sterren worden regelmatig waargenomen in East Hampton, er zijn ook verschillende exclusieve boetieks en restaurants en witte zandstranden. Liefhebbers van zeevruchten moeten zeker een reservering maken voor The Palm Restaurant in de Hunting Inn. Cultureel wordt het ook niet saai. Zo vind je in het LongHouse Reserve een grote beeldentuin met meer dan 70 exposities en een interessante natuurtuin.

Montauk

Montauk beach

Montauk op Long Island is het hele jaar door een zeer populaire bestemming. Het nostalgische karakter van de stad trekt veel bezoekers, vooral surfers. Tegelijkertijd trekt de plaats aan met verschillende luxe hotels, zoals de Marram Montauk of de Gurney’s Montauk & Seawater Spa. Natuurliefhebbers zijn bijvoorbeeld in goede handen in Shadmoor State Park of Camp Hero State Park. Dat laatste was zelfs de inspiratie voor de Stranger Things serie. Voor een klein avontuur, maar ook leuk voor het hele gezin, ga je naar Deep Hollow Ranch, Amerika’s oudste nog in bedrijf zijnde ranch. Een bezoek aan de iconische vuurtoren van Montauk, de oudste vuurtoren van de VS, is ook een must.

Lees ook: Long Island: time-out aan de poorten van New York

Sag Harbor

Sag Harbor heeft zijn wortels in de walvisjacht, maar is doordrenkt van historische elementen die het onderscheiden van de rest van de regio. Als je graag nieuwe gebieden te voet verkent, is dit de plek voor jou. In het centrum vind je veel kleine buurtwinkels, grotere ketens vind je hier niet. In Restaurant Sen, waar moderne Japanse gerechten worden geserveerd met bijzondere sushi-creaties, moet je zijn.

Copyright © Discover Long Island

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie