Long Island: time-out aan de poorten van New York

Long Island: time-out aan de poorten van New York

Long Island – Van pittoreske dorpjes en witte zandstranden tot historische locaties en dromerige wijnmakerijen tot levendige stadscentra en de wereldberoemde Hamptons – Long Island heeft veel te bieden. Zowel als een ontsnapping uit de stedelijke jungle van New York City als als een onafhankelijke reisbestemming, verrukt het eiland vakantiegangers van over de hele wereld.

Het duurt slechts anderhalf uur om van Midtown Manhattan naar Westhampton in het paradijs te komen. Het 193 kilometer lange eiland strekt zich uit over zes regio’s, die allemaal schitteren met verschillende hoogtepunten.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Zon, strand en zee

Long Island strand

Long Island staat bekend om zijn uitgestrekte kustlijn met ongerepte stranden en schilderachtige parken. Of het nu gaat om activiteiten als stand up peddelen bij zonsondergang, kajakken in het maanlicht, wandelen langs dicht beboste kliffen, fietsen langs de zee of gewoon genieten van de zon – de kust van Long Island is gemakkelijk bereikbaar en biedt afwisselende avonturen. In de North Shore rijzen hoge, schilderachtige kliffen uit boven Long Island Sound en bieden stranden met rustiger water – perfect voor gezinnen. De South Shore-regio ontmoet de ruige Atlantische Oceaan, die kilometerslange, gladde, witte zandstranden en golven biedt die surfers van over de hele wereld aantrekken. Een echt surfmekka is Montauk in South Fork met het legendarische Ditch Plains Beach, waar de golven recordhoogten bereiken voor de oostkust van Amerika. Het ideale strand voor een buitenavontuur is Jones Beach State Park, dat met zijn 10 km lange witte zandstrand uitnodigt om te zwemmen en te zonnebaden – of om te wandelen langs de lange promenade. ’s Avonds verwelkomt het Jones Beach Theatre je voor een idyllisch avondconcert. Als je aan het verkeer wilt ontsnappen, is Fire Island de plek voor jou, aangezien auto’s hier niet zijn toegestaan.

Luxe en legendes

the Hamptons Long Island

Waarschijnlijk het meest bekende deel van Long Island zijn de wereldberoemde Hamptons aan de oostkant van het eiland. East Hampton is de echte beroemdheid. Deze stad is de oorspronkelijke associatie van de Hamptons met zijn beroemde bezienswaardigheden, luxe winkels en restaurants, evenals ongerepte witte zandstranden en luxe zomervilla’s.

Aan de Gold Coast van Long Island reizen vakantiegangers terug naar vervlogen tijden. Omdat dit de thuisbasis is van prachtige landgoederen, waar ooit de who’s who van de mooie en rijken werd gevierd. Ze zijn nu open voor bezoekers die worden teruggevoerd naar de glamoureuze tijden van de jaren 1920. Sommige van de weelderige herenhuizen bieden rondleidingen en evenementen aan. Bijvoorbeeld Oheka Castle, dat majestueus oprijst boven een van de hoogste punten van Long Island. De Duitse financier en filantroop Otto Hermann Kahn bouwde het kasteel een eeuw geleden als het op een na grootste privéhuis ooit gebouwd in Amerika. Op het enorme landgoed organiseerde Kahn weelderige feesten voor koningen, staatshoofden en sterren. Tegenwoordig is het kasteel een internationaal vermaarde trouwlocatie en een regelmatig decor voor muziek-, televisie- en filmproducties.

Winkelen en culinair genieten

shoppen Long Island

Naast kilometerslange stranden is er ook veel te ontdekken in de steden van Long Island. Van lokale boetieks tot kleine vinylwinkels tot grote winkelcentra – hier gaat elk winkelhart sneller kloppen. De onlangs gerevitaliseerde stad Patchogue bloeit met een golf van nieuwe opkomende restaurants, winkels en levendige evenementen. Met zijn kustflair trekt Greenport een eclectische, relaxte groep bezoekers, en de restaurants van wereldklasse, het bruisende nachtleven en de unieke lokale boetieks maken het centrum van Rockville Centre tot een onvergetelijke ervaring.

Lees ook: Eilandhoppen avontuur in New York City

Langs de landweggetjes in North Fork hebben een paar boerderijen kleine kraampjes met verse producten, zoals bloemen, fruit en groenten – van aardbeien in de lente tot pompoenen in de herfst. Long Island wordt ook beschouwd als een van de beste wijnregio’s met meer dan 60 wijngaarden die vakantiegangers kunnen bezoeken. Hier worden al meer dan 45 jaar bekroonde wijnen van hoge kwaliteit verbouwd. Maar Long Islands-wijn is niet de enige drank die lokaal wordt geproduceerd. De ambachtelijke bierscène op het eiland bloeit ook dankzij tal van brouwerijen, zoals de Blue Point Brewing Company, de Greenport Harbor Brewing Co. of de Port Jeff Brewing Company.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie