De mooiste stranden van Long Island

De mooiste stranden van Long Island

Als je Long Island van bovenaf bekijkt, is het hoofd naar New York City gericht en de staartvin naar de zee. Verlaat de stad en ga naar een andere wereld! Strandhoppen is de beste manier om zelf de diversiteit aan stranden van Long Island te ervaren. Alleen al de Hamptons hebben bijna 80 kilometer strand, dat tot de beste ter wereld behoort. Bijna ongerept en ongelooflijk mooi.

Lees ook: 5 tips voor een eerste vakantie naar Long Island

Long Beach – de perfecte introductie

Zodra je op Long Island aankomt, is de eerste stop Long Beach! Stap uit, trek je schoenen uit en zet je voeten in het water. Het leven pulseert hier, gecombineerd met een wit, fijn zandstrand en alle voorzieningen die je nodig hebt. Een absolute aanrader is een lange wandeling of fietstocht over de Long Beach Broadwalk!

Jones Beach: De geheime nummer één op het eiland

De volgende stop – Jones Beach in het gelijknamige staatspark. Het wordt beschouwd als het nummer één strand van Long Island. Het strekt zich tien kilometer lang uit. Met een snackbar, kluisjes, picknickplaatsen en zomerconcerten in het warme seizoen wordt je verblijf hier onvergetelijk. Of je nu aan het zonnebaden bent op het strand of te voet de natuur verkent, een bezoek aan het strand van Jones Beach is op Memorial Day een must omdat je hier een spectaculair zicht hebt op de luchtshow in de lucht.

Robert Moses State Park en zijn geheime stranden

In het zuiden van Robert Moses State Park vormen schijnbaar eindeloze fijne zandkorrels een fantastisch zicht. De stranden behoren tot de insidertips van het eiland. Of het nu Lighthouse Beach, Kismet Beach of Atlantique Beach is, iedereen zal het hier geweldig vinden. Op de landtong staan ​​picknicktafels, speeltuinen, een prachtige vuurtoren en een 18-holes pitch- en puttgolfbaan. En de herten en vogels die rond de acht kilometer lange oever te observeren zijn, zorgen voor een absolute natuurbelevenis.

Westhampton: Cupsogue Beach & Ponquogue Beach

De stranden van de Hamptons behoren tot de beste ter wereld. En twee ervan zijn te vinden aan de kust van Westhampton. Komend van het vasteland kom je eerst Cupsogue Beach tegen, een prachtig strand dat tot de TOP tien stranden op Long Island behoort. (Het zijn er in totaal ruim 100.) Als je op zoek bent naar rust, zee en ruimte, dan ben je hier aan het juiste adres. Als je geduld hebt, zie je hier zeker de zeehonden die in het water dartelen. Iets verder naar het oosten ligt het tweede TOP tien-strand: Ponquouge Beach. Met zijn charmante pier, rotsformaties om te bewonderen en de kans om rechtstreeks naar het strand te rijden, is het gemakkelijk te begrijpen waarom het een van de meest populaire is.

Coopers Beach: Verlangens worden hier bevredigd

Verlangens worden gestild op Southampton’s topadres voor stranden. Sommige mensen zijn in de verleiding gekomen om te zeggen: het mooiste strand buiten het Caribisch gebied! Coopers Beach is meer dan alleen een hype. Paradijselijke, lange stukken zacht, wit zand – en een van de schoonste stranden aan de oostkust! Plus droomvilla’s op de achtergrond. Gewoon onberispelijk!

Main Beach en de kans om dolfijnen te zien

Luisteren naar de golven, met een beetje geluk dolfijnen kijken en ’s avonds een zonsondergang die de hemel in de mooiste kleuren schildert terwijl de maan opkomt – dat is Main Beach. Main Beach is een van de beste stranden in East Hampton, wat voldoet aan de hoogste normen en is iets om trots op te zijn. Waarom? Schoon, ontspannen mensen, het fijnste zachte zand. Wie plaatsneemt in het plaatselijke café, voelt zich alsof hij op zijn eigen terras zit. Als je een strandwandeling maakt, heb je het voorrecht langs vele kleine privéstranden te wandelen en de prachtige huizen en villa’s te bewonderen.

Kirk Park Beach: De zuidoostelijke punt

Het strand wordt formeel benaderd via een houten trap. Het zand glinstert goudgeel aan je voeten voordat het één wordt met de zee. Kirk Park Beach is een vlak strand, de golven breken op de kust en het geluid van de zee heeft meteen een ontspannend effect. Montauk achter je nodigt uit voor een wandeling en zal je voorzien van alles wat je nodig hebt. Maar wees voorzichtig met het goede eten, de albatros is niet ver weg en staat al te wachten.

Terwijl het zuiden van Long Island, met zijn fijne, witte zandstranden, ideaal is voor een strandvakantie, is het noorden geschikt voor lange wandelingen, het verkennen van de ongerepte natuur en een kort verblijf om jezelf op te frissen in het kristalheldere water. De stranden en baaien zijn hier niet minder mooi, maar rotsachtiger. Daarnaast is strandhoppen hier uitstekend te combineren met een wijnproeverij.

Orient Beach State Park: een natuurlijk juweeltje

Orient Beach State Park heeft meer te bieden dan alleen het strand. Het kiezelstrand is ontzettend mooi en strandwachten zorgen voor de veiligheid. Maar het echte pareltje zijn de spectaculaire wetlands met hun kwelders, vogeldiversiteit en visarendnest. Orient Beach nodigt ook uit tot actief waterplezier. Naast de gebruikelijke zwemslagen is het ideaal voor kajakken, windsurfen of vissen. Daarna worden je smaakpapillen verwend aan een van de picknicktafels.

Truman’s Beach: een klein stukje Griekenland op Long Island

Met waterschoenen aan je voeten ben je hier aan het juiste adres. Kristalhelder, kalm water, weinig mensen – bij Truman’s Beach waan je je aan een kleine zwembaai aan de Griekse kust. De omgeving is wat ruiger, maar de prachtige zonsondergangen en de verscheidenheid aan mogelijkheden zijn rustgevend. Kajakken, zwemmen of baden in de natuur zijn de drie belangrijkste dingen die je hier kunt doen. Typisch North Fork, puur natuur!

Lees ook: De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

Iron Pier Beach: wild romantisch

Zand en kiezels wisselen elkaar af op Iron Pier Beach in Jamesport. Een plaats van vrede, een duidelijk zicht op Connecticut! Een fantastisch samenspel van eb en vloed, dus wees voorzichtig waar en wanneer de deken wordt uitgespreid. Bij zonsondergang wordt het echt wildromantisch en je zult hier nooit meer weg willen. Het kleine stadje Jamesport met zijn koele en vriendelijke sfeer rondt het bezoek af. Iedereen die hier een nacht verblijft, moet eens uitproberen of Long Island meer is dan alleen goede wijn. De beste manier om dit te doen is door een bezoek te brengen aan de Jamesport Farm Brewery. Van hop tot bier, de processen kunnen worden onderzocht en aan het eind kan de druppel worden geproefd.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie