5 tips voor een eerste vakantie naar Long Island

5 tips voor een eerste vakantie naar Long Island

Vanaf 8 november kunnen veel mensen uit Europa weer naar de VS reizen. Long Island aan de poorten van New York City is een droomvakantiebestemming in elk seizoen van het jaar. Het eiland dat beschouwd wordt als de badplaats van de Amerikaanse high society, biedt haar bezoekers een verrassende afwisseling: van steden met romantische flair, imposante herenhuizen in de Hamptons, een uniek landschap en natuur tot een veelvoud aan culturele hoogtepunten. Er is veel te ontdekken: Voor een eerste vakantie naar Long Island of een terugkeer na lange tijd, bieden deze vijf tips de nodige inspiratie.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Prachtige stranden en indrukwekkende parken

Long Island is de perfecte plek voor rust en ontspanning, weg van de stedelijke jungle. De meer dan 150 stranden op het eiland nodigen uit tot het maken van lange wandelingen en de vele parken schitteren in de herfst in de mooiste gele, oranje en rode tinten. Terwijl de stranden in de North Shore-regio pittoresk zijn aan de voet van hoge kliffen en de zee overwegend kalm is, staat de South Shore-regio bekend om zijn hoge golven van de ruwe Atlantische Oceaan en de schijnbaar eindeloze, lange zandstranden, die een paradijs zijn voor surfers van over de hele wereld zijn. Degenen die meer geïnteresseerd zijn in de flora en willen genieten van de kleurrijke pracht van de herfst, kunnen een uitstapje maken naar Belmont Lake State Park, Caleb Smith State Park of Wantagh Park. Deze plekken zijn ideaal voor een herfstpicknick met een warme Pumpkin Spice Latte met dierbaren.

Het einde van Long Island: de stad Montauk

Het stadje Montauk ligt op het meest oostelijke puntje van het eiland en werd daarom door de lokale bevolking ook wel “the End” genoemd. Het nostalgische karakter van het stadje trekt veel bezoekers en nodigt uit tot slenteren door de gezellige steegjes, vooral in de herfst met diverse luxe hotels, zoals de Marram Montauk of de Gurney’s Montauk & Seawater Spa en is daarom ideaal voor een ontspannen vakantie. Een beetje avontuur maar ook plezier met het hele gezin vindt je op de Deep Hollow Ranch, Amerika’s oudste ranch. Mis een bezoek aan de iconische Montauk Lighthouse niet, de oudste vuurtoren in Amerika.

Recreatiegebied voor de rijken en beroemdheden – de Hamptons

De iconische Hamptons zijn vooral beroemd op Long Island. Vooral in de zomer komt de regio tot leven en is een geliefde plek. Veel steden in de Hamptons zijn echter ook geweldig om in de herfst of winter te verkennen. Het voordeel: je hebt veel meer ruimte voor jezelf. Bijzonder mooi is het stadje East Hampton, dat grotendeels verantwoordelijk is voor het imago van de Hamptons. Beroemde sterren worden hier regelmatig gespot. Er zijn ook verschillende exclusieve boetieks en restaurants, evenals de mooiste stranden met het fijnste, witte zand ter plaatse. Als je je wilt laten verwennen met een voortreffelijk diner met verse zeevruchten of een eersteklas steak, dan moet je zeker eens langsgaan bij het Palm Restaurant in de Huntting Inn. Het restaurant wordt beschouwd als een van de beste in de regio. Ook cultureel wordt het in de Hamptons niet saai. Er zijn hier talloze herenhuizen die je kunt verkennen, een veelvoud aan spannende musea en interessante kunstgaleries, zoals de Monika Olko Gallery.

Reis terug in de tijd bij Oheka Castle

Oheka Castle

De dorpen van de Hamptons staan ​​vooral bekend om hun weelderige herenhuizen. Het majestueuze Oheka-kasteel wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende gebouwen. Met 125 individueel ingerichte kamers is het nu in gebruik als hotel. De bouw van het Franse chalet vond in 1914 plaats in opdracht van de Duitse bankier en ondernemer Otto Hermann Kahn, die het pand als zomerhuis gebruikte. Hier werden glamoureuze feesten gehouden in wat nu het op een na grootste herenhuis in de VS is, waar staatshoofden en sterren graag geziene gasten waren – in de stijl van de Great Gatsby.

Lees ook: Eilandhoppen avontuur in New York City

Een dagje in het museum

Het Parrish Art Museum op Long Island is sinds het midden van de jaren vijftig uitgegroeid van een kleine kunstgalerie in een dorp tot een van Amerika’s belangrijkste kunstmusea. Tegenwoordig herbergt het meer dan 3.000 werken van hedendaagse schilders en beeldhouwers zoals John Chamberlain, Chuck Close, Eric Fischl, April Gornik, Elizabeth Peyton, evenals meesters als Dan Flavin, Roy Lichtenstein, Jackson Pollock en Willem de Kooning. Een bijzonder hoogtepunt is de architectuur van het gebouw: het innovatieve ontwerp, geïnspireerd op licht, water en lucht, integreert het museum op een unieke manier in het landschap. Gelegen op een uitgestrekt grasveld, eert het veelgeprezen gebouw, de natuurlijke omgeving van de East End van Long Island. Het museum heeft een groot online aanbod samengesteld, zodat je de veelzijdige tentoonstelling in de vorm van video’s, virtuele rondleidingen en meer vanuit huis kunt verkennen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie