Eilandhoppen avontuur in New York City

Eilandhoppen avontuur in New York City

Geflankeerd door de East River en de Hudson River, is New York City een verzameling van door water omgeven bestemmingen, en eilandhoppen in NYC was nog nooit zo eenvoudig. Als je er eenmaal bent, zijn de activiteiten eindeloos. Pak een picknick, een deken en een boek in, of geniet van een van de vele activiteiten, feesten en festivals die de hele zomer plaatsvinden. Dit alles speelt zich af tegen de prachtige achtergrond van de skyline van de stad voor je kijkplezier.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

City Island

City Island
City Island Reef Restaurant

Hoe er te komen: Reis met de auto, bus of fiets naar City Island.

– Visrestaurants: City Island bootst de charme van een vissersdorp in New England na met een overvloed aan visrestaurants om uit te kiezen, waaronder City Island Lobster House, Original Crab Shanty, Sammy’s Fish Box, Tony’s Pier en Artie’s Steak and Seafood.

– Antiekwinkels: Mooie, oude kunst en ephemera zijn volop aanwezig in de antiekwinkels van City Island. Zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan: Early Ruth Antiques, Focal Point Gallery en Kaleidoscope Gallery.

– Orchard Beach: Vang de zomerstralen op Orchard Beach, dat aan de Long Island Sound ligt en een uniek uitzicht op City Island biedt.

– Private Historic Tour of the Bronx from Manhattan: Geniet van een rondleiding door de Bronx met deze privé-excursie vanuit Manhattan. Stap in een bus vanaf een ophaallocatie in Manhattan op weg naar de Bronx, met als eerste stop Bartow-Pell Mansion and Carriage House. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de Long Island Sound en sluit de reis af met een bezoek aan Quant City Island.

– New York Sailing Center: Klaar om te leren zeilen, cruisen of navigeren? Deze zeilschool is gespecialiseerd in het aanleren van de basis met hands-on methodes, zoals zeilhinderniscursussen en gedetailleerde bootmodellen.

Ellis Island & Liberty Island

Ellis Island & Liberty Island
Circle Line 2 Hour Semi-Circle Cruise Tour

Hoe er te komen: Reis naar Ellis Island en Liberty Island via Statue Cruises, die de officiële veerboot vanaf Battery Park in Lower Manhattan aandoet. De veerboot is de enige manier om het eiland te bereiken en vertrekt over het algemeen elke 20–25 minuten.

– Geschiedenis van de hotdog op Ellis Island: Hotdogs, ze zijn hot, lekker, makkelijk om mee rond te lopen en verweven in de structuur van de Amerikaanse immigratiegeschiedenis. 

– Statue of Liberty en Ellis Island Tour: Kom dichter en persoonlijk bij Ellis Island en het Vrijheidsbeeld tijdens deze 4,5 uur durende tour door twee legendarische bezienswaardigheden in New York City.

Governors Island

Governors Island

Hoe er te komen: Reis naar Governors Island via de NYC Ferry. Ritten zijn dezelfde prijs als een rit met de metro – slechts $ 2,75. Als je met kinderen reist, rijden passagiers onder de “110 cm” gratis! 

– Fiets het eiland rond: Governors Island biedt 11 km aan autovrij fietsen. Huur een fiets bij Blazing Saddle Bike Rentals, die op weekdagen van 10.00 tot 12.00 uur een uur lang gratis verhuur biedt.

– The Hills: The Hills stijgt 70 voet boven zeeniveau en geeft bezoekers een nieuwe relatie met de zee en de lucht, met adembenemende, nooit eerder geziene uitzichten op het Vrijheidsbeeld en de haven van New York.

Randall’s Island

Randall's Island

Hoe er te komen: Reis met de auto of bus naar Randall’s Island; fiets of loop de Wards Island Bridge; of via de veerdienst, beschikbaar voor grote evenementen.

– Yoga in het park: Geniet elke zomer dinsdag van gratis yoga in het park van 6.30 tot 19.30 uur in de buurt van de Sunken Meadow Picnic Area in Randall’s Island Park.

– Outdoor Movie Nights: Pak je picknickdeken in – elke zaterdagavond in de zomer biedt Randall’s Island Park gratis filmavonden in Field 42.

– Vegan Food and Drink Festival op 26 september: het meest vooraanstaande vegan foodfestival van het land komt weer naar NYC en zal 100 stands bevatten, allemaal 100% veganistisch.

Lees ook: Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapogos

Roosevelt Island

Roosevelt Island

Hoe er te komen: Reis naar Roosevelt Island via de schilderachtige Roosevelt Island Tramway; auto of bus; F metrolijn; of fiets of loop de Roosevelt Island Bridge.

– Zomerse zon op zondag in Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park: Gelegen op het zuidelijkste punt van het eiland is de locatie van Four Freedoms Park, een gedenkteken voor president Franklin D. Roosevelt. Op zomerzondagen in juli pak je je picknick en geniet je van de schemeringavonden in het park.

– Roosevelt Island Tramway: Maak een rit van 3 minuten van Manhattan naar Roosevelt Island voor een spectaculair uitzicht over New York City.

– Smallpox Hospital: Roosevelt Island heeft de locatie van een verlaten ziekenhuis dat in 1976 werd aangewezen als New York City Landmark vanwege zijn prachtige architectuur in neogotische stijl, de enige ruïne in de stad met deze aanduiding. De plek is momenteel zichtbaar voor het publiek vanaf de straat en vanaf de East River; in afwachting van een renovatie zijn er plannen om het ziekenhuis te heropenen.