Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapagos

Top 10 dingen om te zien en te doen tijdens natuurvakanties in Galapagos

De Galapagos eilanden staan ​​bekend om hun unieke fauna en ecosysteem. Door de Britse natuuronderzoeker Charles Darwin onder de aandacht van de wereld gebracht, is een bezoek aan deze fascinerende archipel voor de kust van Ecuador een van de meest populaire natuurgerichte ervaringen geworden.

Natuurvakanties op Galapagos bieden de mogelijkheid om deze prachtige eilanden te verkennen en een groot aantal soorten tegen te komen, zowel op het land als in de omliggende oceanen. Hier 10 dingen om te doen op natuurvakanties in Galapagos.

Lees ook: 30 dingen om te doen op Maui

Vogels kijken

Het vogelleven van de archipel is werkelijk schitterend met een overvloed aan inheemse soorten. Naast de opvallende Winged Albatross, Blue-footed Booby en endemische Small Ground Finch, kun je fregatvogels, aalscholvers, pinguïns, reigers en nog veel meer zien.

Het Charles Darwin Research Station

Een bezoek aan het onderzoeksstation op het eiland Santa Cruz staat op het programma van bijna alle natuurvakanties in Galapagos. Deze prachtige faciliteit beschrijft het leven en onderzoek van de natuuronderzoeker en zet zijn werk voort door het behoud van lokale soorten.

Zwem met zeeleeuwen

De mogelijkheid om te zwemmen tussen de nieuwsgierige zeeleeuwen, pelsrobben en hun pups rond de stranden van James Island is absoluut heerlijk en, zoals de meeste dieren, zijn ze niet bang voor mensen. Er is echter voorzichtigheid geboden en er moet een veilige afstand worden gehouden tot de grotere mannetjes, omdat deze agressief kunnen zijn.

Ontmoet de reuzenschildpadden

De prachtige reuzenschildpadden kunnen tot 500 kilo wegen en 1.83 meter lang zijn en zijn echt het iconische symbool van de eilanden. Er gaat niets boven het zien van deze vriendelijke reuzen die op hun langzame, weloverwogen manier door het terrein van hun natuurlijke habitat slenteren.

Ga naar de Hooglanden

De weelderige hooglanden van Santa Cruz zijn heel anders dan de laaglanden en kusthabitats. Ze herbergen een groot aantal inheemse vogels en terrestrische dieren, waaronder de reuzenschildpadden en andere reptielen.

Bezoek Bartolome Island

Het grimmige vulkanische landschap van dit kleine eiland maakt het een van de meest gefotografeerde in de archipel, met de dramatische vorm van de vulkanische kegel die bekend staat als Pinnacle Rock en meestal een prominente plaats inneemt.

Ontmoet de blauwvoetige Boobies

Met een spanwijdte tot wel 1,5 meter en felblauwe voeten met zwemvliezen voeren de mannelijke vogels een uitgebreide, hoogdravende baltsdans uit die gezien moet worden om te geloven.

Maak kennis met de zeeleguanen

Het stekelige, prehistorische uiterlijk van de endemische zeeleguanen is misschien niet bepaald een lust voor het oog, maar hun ongelooflijke ecologische aanpassingen (ze zijn de enige hagedissoorten die in de oceaan kunnen foerageren) maken ze absoluut uniek.

Zie de Sally Lightfoot Crab

Deze levendig gekleurde krab is te zien langs de stranden en schiet in en uit rotspoelen langs de kusten van alle eilanden. Met zijn feloranje en blauwe schaal is het absoluut een van de meest charismatische en opvallende soorten.

Lees ook: 5 Droomeilanden die je nooit wilt verlaten

Ervaar de vlucht van de gegolfde albatros

De grootste vogel die te zien is tijdens natuurvakanties op Galapagos is de gegolfde albatros. Hoewel het op het land misschien lomp en onhandig lijkt, biedt zijn enorme spanwijdte (tot 2.5 meter) het een moeiteloze en elegante vlucht wanneer het de lucht in gaat.