De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

Met Anna Maria Island en Longboat Key heeft de regio Bradenton Gulf Islands twee eilanden aan de kust van de Golf van Mexico te bieden. De lange, witte stranden en de ongedwongen, romantische flair van het eiland betoveren zowel gasten als de lokale bevolking. Van rustige en afgelegen retraites tot hotspots voor watersportliefhebbers tot populaire stranden met alle voorzieningen – degenen die op de Brandenton Gulf Islands landen, zullen zeker hun droomstrand vinden en snel wennen aan het ritme en de levensstijl van Florida. Bekijk hier de favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands.

Lees ook: Spectaculaire zonsondergangen bij The Florida Keys & Key West

Manatee Beach | Strandplezier voor jong en oud

Manatee Beach

De perfecte plek voor gezinnen met kinderen is Manatee Beach in het hart van Anna Maria Island. Het zeven hectare grote strand biedt alle voorzieningen voor een ontspannen dagje strand met barbecue, waaronder een strandcafé met dagelijks live muziek, kleedkamers met douches en toiletten, een speeltuin, picknicktafels, grills en beachvolleybalvelden.

Coquina Beach | Paradijs voor schelpenverzamelaars

Coquina Beach

Aan de zuidkant van Anna Maria ligt Coquina Beach, het langste stuk zand van het eiland. Het noordelijke deel van het strand is rustiger, terwijl het zuiden levendig is. Hier is een café en parkeergelegenheid. Hoge pijnbomen omzomen het strand en bieden tal van schaduwrijke picknickplekken. Het populaire strand is de beste plek om schelpen, haaientanden en zanddollars (mooie skeletten van zee-egels) te verzamelen.

Cortez Beach | Watersport hotspot

Cortez Beach

In het zuidelijke deel van Anna Maria ligt het rustigere Cortez Beach. Hoge bomen omzomen het strand en zorgen voor schaduw. De subtropische vegetatie en zandduinen zorgen voor een schilderachtig landschap. De Golf van Mexico biedt ideale omstandigheden om te surfen, skimboarden en parasailen.

Bean Point | Het geheime strand

Bean Point

Ongetwijfeld het meest privé en natuurlijke gedeelte van het eiland ligt op het noordelijkste puntje van Anna Maria. Weg van de drukte van het eiland, kijkt Bean Point uit over de smaragdgroene wateren van Tampa Bay en de ontzagwekkende Sunshine Skyway Bridge. Het witte zandstrand is alleen te bereiken via een “geheime” ingang. Het enige wat je hier nodig hebt is een handdoek en een goed boek. Ook de perfecte plek voor een zonsondergang of een picknick, alleen zwemmen is vanwege de sterke stroming niet aan te raden.

Lees ook: Bradenton Gulf Islands | 7 avontuurlijke ervaringen in de baai van Palma Sola

Whitney Beach | Ideaal voor koppels

Whitney Beach

Condé Nast Traveler stemt Longboat Key regelmatig uit als een van de mooiste eilanden in de Sunshine State. Het eiland wordt gekenmerkt door hagelwitte zandstranden, aquamarijn en helder water, ondiepe toegang tot de zee en duinen. Whitney Beach, genesteld tussen privéstranden, is de perfecte plek voor een lange wandeling bij zonsondergang. Omgevallen bomen, waarvan de witte takken zich uitstrekken over het zandstrand, nodigen uit tot verpozen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie