Spectaculaire zonsondergangen bij The Florida Keys & Key West

Spectaculaire zonsondergangen bij The Florida Keys & Key West

Het gebeurt elke avond over de hele wereld. De zon gaat onder. Maar ondanks zijn alledaagsheid wordt de zonsondergang gevierd op de Florida Keys & Key West. Dit komt waarschijnlijk omdat de zonsondergangen op het subtropische paradijselijke eiland precies dat zijn: hemels. Over de hele eilandenketen verzamelen mensen zich om samen het kleurrijke schouwspel te bewonderen. Sommige met cocktails in een bar aan het water, andere op een catamaran of tijdens een wandeling langs het strand.

Lees ook: De beste plekjes om te genieten van de zonsondergang op de Britse Maagdeneilanden

Spectaculaire zonsondergangen bij The Florida Keys & Key West

Daarom is de zonsondergang in Florida Keys & Key West zo mooi

De zonsondergangen op de Florida Keys verdienen zeker aandacht, aangezien ze de avondhemel schilderen in romige oranje en rode tinten en een poederachtig roze. De zonsondergangen van Florida Keys zijn het onderwerp van talloze posts op sociale media, zijn te zien op de achtergrond van trouwfoto’s en zijn net zo’n reden geworden om te reizen als de eilandketen zelf.

Waarom zijn de zonsondergangen op de Keys zo adembenemend? De wolken zijn belangrijk. Losse stapelwolken aan de horizon zijn een garantie voor een filmische zonsondergang. Als de zon ondergaat, zakt hij diep in de wolken totdat de vuurbal op de wolken breekt en er zogenaamde wolkenstralen ontstaan. Als er dan ook nog verenwolken zijn, die voornamelijk uit ijs bestaan, is het spektakel perfect. De ijskristallen weerkaatsen de zonnestralen en creëren een fel oranje en roze in de lucht. De mysterieuze groene flits die soms te zien is, treedt op als zonlicht breekt aan een wolkenloze horizon. Dit fenomeen is echter zo zeldzaam dat het zelden wordt waargenomen.

Spectaculaire zonsondergangen bij The Florida Keys & Key West

Vier de zonsondergang Keys-stijl

De groene flits is alleen soms te zien bij zonsondergang. Wat echter elke avond te vinden is, is de beroemde Sunset Celebration in Key West. Als de zon ondergaat, trekken zowel de lokale bevolking als bezoekers naar Mallory Square. De oude pier biedt een prachtig uitzicht op de haven van Key West en de Golf van Mexico. Straatartiesten zorgen voor entertainment dat net zo kleurrijk en levendig is als de zonsondergang zelf. Hier vindt je acrobaten, muzikanten, honden en katten die kunstjes uitvoeren en goochelaars die maar al te graag hun talenten laten zien aan het verbaasde publiek. Niet te missen is Will Soto. De koorddanser balanceert hoog boven de hoofden van de toeschouwers terwijl hij afsteekt tegen de donker wordende lucht en de kleurrijke zonsondergang.

Lees ook: De mooiste plekken voor de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden

Bekijk in Islamorada de zonsondergang bij de populaire Marker 88 met een heerlijk diner met verse zeevruchten op het strand. Verder naar het noorden organiseert Key Largo’s Snook’s Bayside Restaurant een zonsondergangfeest en iedereen is verzekerd van een “Insta-waardig” uitzicht op het spektakel.