De mooiste plekken voor de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden

De mooiste plekken voor de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een zonparadijs: de eilanden hebben gemiddeld acht uur zonneschijn per dag te danken aan de evenaar, die net geen 3.000 kilometer verwijderd is. Aan het einde van de dag schijnen indrukwekkende zonsondergangen aan de horizon van de Canarische Eilanden. Voor degenen die de paarse, rode en gouden kleuren met hun camera willen vastleggen, hebben we de mooiste plekken voor de perfecte zonsondergang op de Canarische Eilanden samengesteld:

Lees ook: Tenerife: de ultieme bestemming voor de perfecte minimoon

Tenerife: Zonsondergang op het fotogenieke strand van Benijo

Tenerife: Zonsondergang op het fotogenieke strand van Benijo

Het natuurlijke strand Benijo ligt op het noordelijkste puntje van Tenerife en aan de voet van het Anaga-gebergte. Onder de fotografen van het eiland is het lange tijd een bekend topadres geweest voor spectaculaire natuurfoto’s. Wanneer de ruige zeekliffen Roque de Benijo de afnemende zonnestralen weerkaatsen, ontstaat een magisch kleurenspel dat het donkere zandstrand en de basaltrotsen in een glooiend licht baadt. Dit is het ideale moment om de camera te pakken. Mocht je daarna wat tijd nodig hebben om de mooiste foto’s te selecteren, dan kan dat het beste met een koele sangria van de omliggende restaurants.

Insider-tip: bijna 50 kilometer ten zuiden van Benijo ligt het Parque de Los Lavaderos verscholen in de buurt van het levendige dorpje El Sauzal. Vroeger werd het park gebruikt als wasplaats, tegenwoordig is het ruime complex een groene oase van rust. Zittend op de bank, tot rust komen of slenterend door de kronkelende groene ruimtes – iedereen vindt zijn toevluchtsoord tussen de oude wasplaatsen. Vooral ’s avonds is er meestal een panoramisch uitzicht over de oceaan.

Gran Canaria: Zonsondergang boven de wolken

Roque Nublo

De 80 meter hoge Roque Nublo torent ongeveer 2.000 meter boven zeeniveau uit en in 2005 verklaarde UNESCO het tot Werelderfgoed. Het centrum van het eiland, omgeven door sterke windstoten, was heilig voor de inheemse bewoners van de Canarische Eilanden, de Canaris – zelfs vandaag de dag oefent de monoliet een sterke aantrekkingskracht uit op zijn bezoekers. Vanaf het plateau is er een ongefilterd panoramisch uitzicht over de Canarische lucht tot aan de verre top van de machtige Teide-vulkaan op het naburige eiland Tenerife. Geen wonder dat de zonsondergangen bij Roque Nublo op Gran Canaria tot de mooiste van de archipel behoren. Vanaf de parkeerplaats leidt een aangename wandeling van bijna twee kilometer naar de voet van de rots. Bezoekers moeten zeker stevige schoenen meenemen, een zaklamp voor de terugweg na zonsondergang en een jas, want de temperaturen dalen snel na zonsondergang.

Lanzarote: Zonsondergang met onderscheiding

Famara

In het noordwesten van het eiland Lanzarote ligt het vijf kilometer lange, lichte zandstrand van Famara. Bij eb wordt hier een indrukwekkend natuurlijk kunstwerk getoond: het water ligt in dunne lagen op de zanderige ondergrond en reflecteert de zonnestralen als een spiegel. Vooral als het tij en zonsondergang samenvallen, geven de dansende lichtreflecties het strand een echt eigen leven. Het unieke spektakel leverde het strand van Famara zelfs een prijs op als een van de beste stranden van Spanje.

Insider-tip: de wijnstreek La Geria in het binnenland van Lanzarote inspireerde het New York Metropolitan Museum of Modern Art in de jaren zestig zozeer dat het het tot een totaal kunstwerk verklaarde: heldergroene wijnstokken nestelen zich tegen de zwarte vulkanische rots, met de hand -vormige stenen trechters beschermen de planten tegen hete wind en geven het teeltgebied een maanachtig aanzien.

Fuerteventura: Zonsondergang op de mooiste plek van Spanje

Fuerteventura

Het strand van El Aljibe de la Cueva in El Cotillo, Fuerteventura, staat bekend om zijn sterke branding – het is een eldorado voor alle surfliefhebbers. Wanneer de zon aan de horizon verdwijnt, veranderen het witte zandstrand en de zwarte lavasteen in dieprode gloeiende schijven van kleur. Het paarse en gouden kleurenspel is zo indrukwekkend dat de Spaanse krant El País het strand El Aljibe de la Cueva een van de beste plekken voor zonsondergangen in Spanje noemde. In de gezellige restaurants van El Cotillo sluit je de avond comfortabel af met een glas wijn en uitzicht op de golven.

La Palma: Natuurverschijnsel “groene bliksem” in Puerto de Tazacorte

Puerto de Tazacorte

De vele kleurrijke huizen in het idyllische vissersdorpje Puerto de Tazacorte  bieden een schilderachtig decor voor een prachtige zonsondergang. Tijdens het gouden uur worden het donkere, vulkanische zandstrand, de groene bananenbomen en de blauwe zee diep, helder geel. Romantici kunnen een zonsondergangtour maken langs de kust van La Palma met een van de kleine rondvaartboten – inclusief dolfijnen en walvissen spotten! De kroon op een zonsondergang op La Palma is de “groene bliksem”: het zeldzame, atmosferische natuurverschijnsel toont zich als een groene gloed of bliksem op de top van de ondergaande zon. Vanwege de lage luchtvervuiling en de verschillende diktes in de atmosfeer van de aarde, ontstaat het vaak boven de open zee bij La Palma.

La Gomera: Zonsondergang tussen gigantische bomen

Mirador del Palmarejo

La Gomera herbergt een van de oudste laurierbossen ter wereld, waarvan er maar een paar in de wereld zijn. De gigantische groenblijvende bomen kijken terug op meer dan twee miljoen jaar hedendaagse geschiedenis. Op La Gomera staan ​​de knoestige fellows dus niet alleen onder natuurbescherming, maar staan ​​ze sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als de zon ondergaat, vangen de fijne nevelvlekken de zonnestralen op als duizend spiegels en verlichten ze de filigrane toppen van de laurierbomen. De beste plek om het spektakel te bewonderen is het hoge uitkijkpunt Mirador del Palmarejo in de regio Valle Gran Rey, want onder het platform strekken de laurierbossen en de wilde Atlantische Oceaan zich uit tot aan de horizon.

El Hierro: zonsondergang op het meest westelijke punt van Europa

El Faro de Orchilla

Eenzaam waakt de vuurtoren El Faro de Orchilla over het einde van de wereld. Dat is tenminste wat de Europeanen honderden jaren geleden dachten, toen de vuurtoren nog de nulmeridiaan markeerde – het centrum van de geografische coördinaten in die tijd. Twee kilometer ten westen van de vuurtoren staat een monument ter nagedachtenis aan de voormalige nulmeridiaan. Tegenwoordig is de vuurtoren van Orchilla op het op een na kleinste Canarische eiland El Hierro een geheime tip om in alle rust te genieten van de eigenaardigheid van de Canarische zonsondergangen. Door de afgelegen ligging verstoren stadslichten het roze, paarse en indigokleurige glinsterende avondlandschap nauwelijks.

Lees ook: De 10 mooiste stranden van de Canarische eilanden

La Graciosa: zonsondergang in Caleta de Sebo

Caleta de Sebo

Op het 30 vierkante kilometer grote eiland aan de poorten van Lanzarote wonen slechts ongeveer 700 inwoners. De bewoners van Caleta de Sebo, een van de twee kleine woonwijken, zijn bijzonder trots op hun archipel van rust en stilte. Verkeerslawaai? Niets. De straten bestaan ​​geheel uit stevig zand, hectiek is hier een vreemd woord. Zodra je een van de dagelijkse veerboten verlaat, betoveren de witgekalkte huizen met hun rustieke uitstraling en zanderige westelijke straten de bezoekers. Playa De Las Conchas met zijn langgerekte, goudgele zandduinen in het noorden van het eiland is het topadres om ten volle van de zonsondergang te genieten: als de zon ondergaat, schijnt de eenzame baai in verschillende tinten en doet het denken aan een imposante gouden pot.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie