Waarom er geen massatoerisme is op La Palma

Waarom er geen massatoerisme is op La Palma

Je houdt van natuurschoon en van een rustig vakantieritme, van een veilige bestemming waar je al het moois, zelfs het strand, zowat voor jou alleen hebt. We geven je 7 redenen waarom het eiland La Palma in de Canarische Eilanden je favoriete eiland zal worden.

Steeds meer mensen gaan op reis en dat zorgt voor grote toeristenconcentraties. Toch zijn er bestemmingen die ontsnappen aan het massatoerisme, rustige plaatsen die hun authenticiteit bewaren. La Palma is nog écht authentiek en de bezoeker wordt helemaal opgenomen in een zalig eilandritme.

Lees ook: Formentera: tips voor een vakantie met het hele gezin

la palma

Hierbij 7 redenen waarom er geen massatoerisme is op La Palma:

  1. In La Palma is er maar één MC Donalds. Dat zegt genoeg. Op het eiland ga je voor lekker en ongecompliceerd eten, met een goed glas wijn, voor weinig geld, in toffe restaurantjes, familie gerund. Bij heerlijke visgerechten of lekkere kazen krijg je als extra een adembenemend uitzicht op zee of op de wijngaarden.
  2. Op La Palma is er maar één All Inclusive hotel. Ook dat zegt genoeg. Logeren doe je in kleine hotels of in casitas rurales, sympathieke accommodaties met een authentiek karakter. Daar zitten echte pareltjes bij, met een ongelofelijke sfeer.
  3. Het hele eiland is benoemd tot UNESCO Biosphere Reserve. Het landschap is afwisselend met vulkanen, kliffen, bossen en groene oases. La Palma is een sprookjesachtig mini-continent.
  4. Er zijn bijna geen disco’s en het nachtleven is rustig en stil, net als het leven zelf. Op het hele eiland vindt je slechts twee charmante toeristische centra. De musea kan je zo bezoeken zonder dat je op voorhand tickets moet kopen of moet aanschuiven om binnen te geraken.
  5. Geen sprake van drukte op La Palma want dit is een eiland zonder files, zonder snelwegen en zonder parkeerproblemen. Op La Palma toer je ontspannen rond met je huurauto langs vrijwel verlaten landwegen.
  6. La Palma is ook gekend als het wandeleiland. Er zijn maar liefst 1000km aan bewegwijzerde wandelpaden en elk stukje van het eiland is anders. Kies voor een kliffenwandeling, een tropisch laurierbos, de route langs de drakenbloedbomen of op de slapende vulkaan. Je kan uren wandelen zonder iemand tegen te komen.
  7. Op La Palma vind je nog stranden waar je helemaal alleen kan tot rust komen, zoals Playa Nueva favoriet bij de surfers. Of Playa de El Faro, een zwart vulkanisch strand omringd door indrukwekkende kliffen en twee vuurtorens. Misschien wel het mooiste en meest verlaten strand is Playa de Nogales, hier vind je alles wat het Isla Bonita te bieden heeft: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en groen, veel groen.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Een vakantie op La Palma is ideaal als je er even tussenuit moet, ver weg van alle drukte, stress en de klok die tikt.