La Palma, de droombestemming van een sterrenkijker

La Palma, de droombestemming van een sterrenkijker

La Palma is het op een na meest westelijke eiland van de Canarische archipel en het eiland heeft dus een bevoorrechte positie in de Atlantische Oceaan. Dit, samen met zijn hoogte op 2.396 m boven zeeniveau, zorgt ervoor dat La Palma een van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Een geschenk dat de bewoners van dit kleine eiland (slechts vier uur vliegen van Midden-Europa) weten te koesteren: een in 1988 opgestelde wetgeving beschermt de prachtige lucht tegen lichtvervuiling en invasief luchtverkeer.

Lees ook: Tips voor een actieve vakantie op Porto Santo

De vreugde van sterrenkijken

De mensen van La Palma zijn erg trots op de heldere, nauwe en prachtige nachtelijke hemel van hun eiland. In 2012 richtte astrofysicus Ana García Suárez de astrotoerisme-operator La Palma Astronomy Tours op. Haar bedrijf is enorm succesvol geworden in de internationale toeristische sector, dankzij de kwaliteit van de nachtelijke hemel van het eiland en het ervaringsmodel dat ze promoot.

Tijdens een La Palma Astronomy Tour kun je enkele van de beste uitkijkpunten op het eiland ervaren, profiteren van de gigantische telescopen van het Roque de los Muchachos Observatorium, deelnemen aan astronomieworkshops en nachtfotografiecursussen volgen. Ze bieden zelfs een Tapas and Stars-tour aan, een activiteit die tapas combineert met astronomie in de onvergelijkbare omgeving van de San Antonio-vulkaan en zijn bezoekerscentrum. Het hoogtepunt van het seizoen is natuurlijk de Perseïden meteorenregen, die piekt in de nacht van 12 augustus en de vroege ochtend van 13 augustus.

La Palma, de droombestemming van een sterrenkijker

Lees ook: 10 x zien en doen in Capri

Astrotoerisme op La Palma

Astronomie is een integraal onderdeel van het toerisme op het eiland. Na de uitbarstingen van Cumbre Veja blijft het eiland investeren in hun Astrotoursim. La Palma’s toch al indrukwekkende netwerk van wandelpaden zal meer bewegwijzering hebben die bezoekers naar de beste nachtelijke uitkijkpunten leidt, en hotels beginnen gasten te voorzien van telescopen.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie