5 dingen om te zien en te doen op Gran Canaria

5 dingen om te zien en te doen op Gran Canaria

Als je aan de Canarische Eilanden denkt, denk je waarschijnlijk aan een tropisch paradijs met overal goudkleurig zand. Nou, je hebt het mis, en als je naar Gran Canaria gaat, word je naar de meest aanlokkelijke van deze eilanden gebracht. Het zal je misschien verbazen dat er een aantal opmerkelijke locaties en activiteiten zijn buiten de gebaande paden. Deze plekken zullen zelfs de meest bereisde persoon absoluut in de ban houden! Cultuur, luxe en intriges wachten op je – als je de beste plekken weet om te zoeken.

Lees ook: 4 tips voor een vakantie op de Balearen

A Taste of the Good Life

Wat is een betere manier om te beginnen met je vakantie dan met een wijnproeverij? Met een aantal heerlijke rode en witte wijndruiven die rondom de vulkanische heuvels groeien, weet je niet waar je moet beginnen! Dit is een fantastische manier om jezelf onder te dompelen in delen van het eiland die de meeste mensen niet zien.

Een vulkanische reis

Het eiland is de thuisbasis van La Caldera Bandama, een diepe krater op het vulkanische eiland. Hoewel het misschien gevaarlijk klinkt, is het volkomen veilig om een ​​wandeling in de krater zelf te maken. Eenmaal daar beneden wordt je omringd door prachtige natuurlijke landschappen, planten, dieren in het wild en vele unieke uitzichten. Als je graag op pad gaat om van je vakantie te genieten, dan is dit misschien wel het hoogtepunt van je reis. Vergeet je camera niet!

Een bruisende stad

Verrassend genoeg staat de stad Las Palmas niet op ieders lijst van haltes wanneer ze het eiland bezoeken, omdat veel mensen er de voorkeur aan geven rechtstreeks naar hun all-inclusive resorts te gaan. Voor de meer veeleisende reiziger die zich wil bezighouden met de lokale cultuur, keuken en nachtleven, is het echter een interessante en plezierige bestemming. Lokale restaurants, bars en prachtige gebouwen zijn overal in de stad te zien.

Sahara zand op de Canarische Eilanden

gran canaria

Nog steeds honger naar opwinding buiten de gebaande paden? De Maspalomas-woestijn is zeker een bezoek waard. De woestijn is gemaakt van hetzelfde zand als in de grootste niet-polaire woestijn op aarde – de wind brengt het naar Gran Canaria, waar het verbazingwekkende duinen en landschappen creëert die je nergens anders zult zien.

Lees ook: 4 x doen vakantie op het Griekse eiland Thassos

Een aantal fenomenale stranden

Geen reis naar dit paradijs zou compleet zijn zonder een bezoek aan een van de mooie stranden die langs de hele kust te vinden zijn. Het lange stuk gouden zand tussen Maspalomas en Playa del Inglés is een ideale plek voor gezinnen om te ontspannen, zwemmen en genieten van het weer. De zandkust bij Las Canteras is ook een prachtig strand. Als je geluk hebt, zie je misschien een zandkasteelartiest die hun volgende meesterwerk maakt.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie