De 10 mooiste stranden van de Canarische eilanden

De 10 mooiste stranden van de Canarische eilanden

De Canarische eilanden worden in het Spaans ook wel aangeduid als ‘Las Afortunadas’ ofwel ‘De Gelukkigen”. De Canarische archipel ligt ten westen van Noord-Afrika, midden in de Atlantische oceaan en heeft zowel in de winter als in de zomer een heel zonnig klimaat. Gezamenlijk hebben de eilanden een kustlijn van vele honderden kilometers, met heel veel schitterende baaien en stranden die elk een heel eigen karakter hebben…
Hierbij een selectie van een aantal favorieten

Lees ook: Formentera: tips voor een vakantie met het hele gezin

Playa de Papagayo op Lanzarote

Playa de Papagayo op Lanzarote

In het zuiden van Lanzarote ligt één van de meest populaire stranden van het eiland, Playa de Papagayo. Gelegen in een niet al te grote baai met wit zand en helder smaragdgroen water, lijkt de zee er net een zwembad. Een perfect plekje om te snorkelen of om kinderen zonder zorgen te laten spetteren.

Playa del Golfo op Lanzarote

Playa del Golfo op Lanzarote

Dit indrukwekkende strand is gevormd door zwarte lava. De kliffen op de achtergrond zijn door erosie in de loop der eeuwen uitgehold en hebben daardoor fantastische vormen. Het strand staat ook bekend om zijn intens groene lagune, het Lago Verde, midden op het strand. De groene lagune vormt een mooi contrast met het zwarte zand van het strand en de rode en oranje en gele kleuren van de achtergrond. Playa del Golfo op Lanzarote is een hotspot voor de (selfie) fotograaf en is beschermd natuurgebied.

Playas en Las Dunas de Corralejo op Fuerteventura

Playas en Las Dunas de Corralejo op Fuerteventura

Corralejo is een negen kilometer lang zandstrand omgeven door duinlandschap. Het fijne zand is op natuurlijke wijze is gevormd door erosie. Uitzicht op turquoise water, strand met fijn wit zand en uitzicht op de eilanden Los Lobos en Lanzarote. Wat wil een mens nog meer?

Cala de Tacorón op El Hierro

Cala de Tacorón op El Hierro

Ondanks zijn kleine omvang, is de baai van Tacorón in het zuiden van het eiland een echt pareltje om te genieten van het kalmste stukje Atlantische oceaan van de hele regio. Niet voor niets is dit deel van de oceaan genaamd ‘de zee van rust’ (Mar de las Calmas). Een ongerepte bestemming met een zacht zandstrand, dat perfect is voor een ontspannen duik

Playa del Inglés, Valle Gran Rey op La Gomera

Playa del Inglés, Valle Gran Rey op La Gomera

Sinds de jaren zeventig was Playa del Inglés op het eiland La Gomera een legendarische bestemming voor hippies. Het strand ligt dichtbij restaurants en barretjes Het is maar een klein stukje lopen naar de Playa del Íngles met vulkanische zand, uitzicht op de bergen en de eindeloze oceaan aan je voeten.

Playa de Nogales op La Palma 

Playa de Nogales op La Palma

La Palma is een stoer eiland met bergen, wandelpaden, lava, weelderig groen en overal uitzicht op de oceaan. Nogales Beach is één van de beste stranden van het eiland. Gelegen in de noordelijke stad Puntallana, heeft Playa de Nogales zwart vulkanisch zand met blauwe en grijze tinten en spectaculaire kliffen. Het is een strand voor surfers en naturisten maar ook voor liefhebbers van eenzaamheid, prachtige uitzichten en natuurpaden. Kies een dag dat het water kalm is om van de zee te kunnen genieten.

Playa de El Médano op Tenerife

Playa de El Médano op Tenerife

In het zuiden van Tenerife vindt u een van de favoriete stranden van de lokale bewoners op het eiland: El Médano. Een zandstrand met ondiep water en gematigde golfslag en ook voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen die een stedelijk strand vereist. In de loop van de jaren hebben veel eilandbewoners er een tweede huis gekocht. Het is een enorm populaire plek voor wind- en kitesurfen vanwege de constante wind.

Playa de Maspalomas op Gran Canaria

Playa de Maspalomas op Gran Canaria

Het strand van Maspalomas ligt in het zuiden van Gran Canaria ligt direct naast door het natuurreservaat Maspalomas Dunes en het resort Maspalomas. De zee is hier rustig, het goudkleurig strand is 3 kilometer lang. Maspalomas is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen en de perfecte plek om een aantal stranddagen door te brengen.

Playa Las Conchas de Teguise op La Graciosa

Playa Las Conchas de Teguise op La Graciosa

La Graciosa, gelegen vlak naast Lanzarote, is het minst bevolkte eiland van de Canarische eilanden. Een echte pareltje ligt er verborgen in het noordoosten, Playa Las Conchas, een gouden zandstrand met een altijd veranderende blauwe kleur van het zeewater.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Playa de Benijo op Tenerife

Playa de Benijo op Tenerife

In het noordoosten van Tenerife ligt het Parque Rural de Anaga, Playa de Benijo. Via een lang, soms moeilijk begaanbaar pad met prachtige vergezichten over de Atlantische oceaan, kom je aan bij Playa de Benijo. Wie de uitdaging aan gaat zal zien dat het helemaal de moeite waard was om ‘off the beaten track’ te gaan.