La Palma met kinderen

La Palma met kinderen

Vakantietijd is familietijd – daarom moet de keuze van vakantiebestemming vallen op een plek die veel ontspanning biedt voor ouders en leuke en geschikte activiteiten voor kinderen. Van spetteren in het natuurlijke zwembad tot walvissen en dolfijnen kijken tot ontdekkingstochten in het vulkanische landschap – La Palma biedt talloze mogelijkheden voor gezinnen met kinderen.

Lees ook: Hidden gems in Kroatië die je niet mag missen

Boottocht vanuit Tazacorte

Tazacorte

Plezier is gegarandeerd voor jong en oud tegelijk tijdens een boottocht vanuit de haven van Tazacorte in het westen van het eiland. Het observeren van walvissen en dolfijnen en het verkennen van grotten en baaien maken de excursie van ongeveer twee uur tot een avontuur. De aanbieders houden zich aan de richtlijnen voor het voorzichtig spotten van walvissen en benaderen de dieren alleen voorzichtig om ze niet te storen in hun leefgebied.

Reis terug in de tijd

La Zarza y ​​la Zarcita

In het culturele park La Zarza y ​​la Zarcita zie je rotsinscripties uit de pre-Spaanse tijd. De inheemse bevolking van La Palmas sneed kronkelige lijnen en spiralen in de rots met grote moeite in een basaltmuur. Deze liggen opvallend dicht bij water, de bron van leven en vruchtbaarheid, en worden daarom geïnterpreteerd als een oneindige kringloop van de natuur.

Zwemplezier in zee of natuurzwembad

charco azul

De stranden van Puerto Naos, Tazacorte en Los Cancajos dalen langzaam in zee en zijn ideaal voor kinderen. Natuurlijk gecreëerde rotspoelen zijn ook erg populair, waarin kinderen zelfs in golven veilig kunnen rondspetteren. De beroemde natuurlijke zwembaden La Fajana en Charco Azul bevinden zich in Barlovento en San Andrés. Het noorden van het eiland is vanwege de sterke golven minder geschikt om in open zee te zwemmen.

Sterrenkijken en astronaut voor een dag

rogue de los muchachos

Dankzij een speciale wet op de hemelbescherming is La Palma een van de beste plekken ter wereld voor astronomische waarnemingen. De lage lichtvervuiling op het eiland garandeert ideale omstandigheden voor het onderzoek van het observatorium op de top van de Roque de
los Muchachos (2426 m), de hoogste berg van La Palma. Voor kinderen vanaf zes jaar worden rondleidingen aangeboden die de kleine sterrenkijkers dichter bij de stralende lucht brengen. 

Watervallen en jungle kloven

De mooiste wandelingen hoeven niet de moeilijkste te zijn. Een kortere wandeling in het laurierbos Los Tilos, dat is aangewezen als biosfeerreservaat van UNESCO, is vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Je kunt een indrukwekkende kloof bereiken boven het bezoekerscentrum. De kleintjes voelen zich alsof ze in een jungle zijn in de hoge rotswanden, dik bedekt met mos en varens.

Lees ook: Natuurlijke zwembaden in Tenerife

Ontdek vulkanische landschappen

Ten slotte rees in 1971 de Teneguía-vulkaan op uit de baarmoeder van de aarde en spuugde lava op de omliggende vruchtbare velden. Kinderen kunnen de vorming van de aarde volgen op de vulkanische wandelroutes en een idee krijgen van de begindagen van de aarde.