Natuurlijke zwembaden in Tenerife

Vulkanische natuurlijke zwembaden in Tenerife

Tenerife is de enige plek ter wereld waar alle vulkanische processen alomtegenwoordig zijn – van unieke landschappen en stranden met zwart zand tot de indrukwekkende natuurlijke zwembaden. De zeebaden bevinden zich voornamelijk in het noordwesten van het Canarische eiland en zorgen voor een heel bijzondere zwemervaring, omdat ze je het gevoel geven midden in de zee te zwemmen en tegelijkertijd de bescherming bieden van een gesloten zwembad. De natuurlijke zwembaden zijn ontstaan ​​door lavastromen die in zee stromen. Ze zijn toegankelijk via veilige trappen, ligvlakken en verbindingspaden, voorzichtigheid is alleen aan te raden bij sterke branding.

Lees ook: Eilandhoppen om de minder bekende schoonheid van Malta te ontdekken

Punta del Hidalgo

In het rustige dorpje Punta del Hidalgo, een traditionele vakantiebestemming voor veel inwoners van Tenerife, kun je een bezoek aan de plaats combineren met een duik in het natuurlijke zeewater zwembad. Er zijn veel bekende restaurants in de buurt van het bad, met als specialiteit verse vis en zeevruchten. In sommige van deze restaurants is het spectaculaire uitzicht op de Atlantische Oceaan een integraal onderdeel van het menu.

El Caletón de Garachico

De gemeente Garachico in het noorden van Tenerife heeft naast de vele bezienswaardigheden een originele zwemzone bestaande uit verschillende natuurlijke zwembaden. Deze baden zijn het resultaat van de eigenzinnige vormen die magma creëerde toen het in contact kwam met zeewater na de uitbarsting van de Trevejo-vulkaan in 1706. Onder de naam El Caletón biedt deze wijk tegenover de Avenida Marítima de mogelijkheid voor een verfrissende duik in een uitzonderlijke omgeving. Voorzichtigheid is echter geboden, aangezien de zee een zware deining kan hebben.

El Charco del Viento

Onder de badplaatsen die gasten op Tenerife te wachten staan, is er een bijzonder leuke verrassing aan de kust van de gemeente La Guancha: el Charco del Viento, in de wijk Santa Catalina. Het is een natuurlijk zwembad met kristalhelder water, dat uitermate geschikt is om te duiken en vissen.

Charco de la Laja

De noordkust van Tenerife is vaak ruig en heeft veel kliffen vanwege de spectaculaire vulkanische stromingen. Hieronder vallen onverwachte badplaatsen zoals de Charco de la Laja aan de kust van de gemeente San Juan de la Rambla, bereikbaar via een pad langs de zee. Dit natuurlijke zwembad is geschikt om in te zwemmen, behalve bij zeer hoge golven.

Piscinas de Bajamar

Bajamar, een klein levendig resort in San Cristóbal de la Laguna, staat bekend om zijn uitzonderlijke klimaat en originele zwembaden met zeewater. Deze goed uitgeruste badzone bestaat uit twee grote zwembaden en een kinderbad en beschikt over alle faciliteiten, waaronder kleedkamers voor zwemmers. Dankzij de centrale ligging nabij talrijke restaurants en cafés worden de zwembaden goed bezocht.

Paseo La Jaquita

De natuurlijke zwembaden van Paseo La Jaquita zijn van vulkanische oorsprong, niet in het minst vanwege het onvergelijkbare klimaat, ze behoren tot de meest populaire onder de inwoners van de gemeente Guía de Isora. Het bevindt zich naast een luxe hotel en het is een waar genoegen om te baden in het kalme, heldere water. De zonsondergangen met La Gomera op de achtergrond zijn prachtig.

Andere uitzonderlijke zwemmogelijkheden:

De inwoners van Puerto de La Cruz zijn bijzonder trots op de stedelijke indeling van Costa Martiánez. Het is een flagschip project voor kustveranderingen dat algemeen wordt erkend. Onder leiding van kunstenaar César Manrique werd traditionele Canarische architectuur gecombineerd met plantelementen en originele sculpturen. Naast het kunstmatige meer, dat ongeveer 27.000 kubieke meter zeewater bevat, zijn er nog vier andere aantrekkelijke zwembaden voor volwassenen en drie voor kinderen. Diverse bars, restaurants en kiosken evenals een balzaal – die onder zeeniveau ligt en daardoor uniek is in de wereld – verlevendigen het complex en maken het een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het hele eiland.

Lees ook: 6 eilanden aan de Franse Atlantische kust

Parque Marítimo César Manrique

Het Parque Marítimo César Manrique in Santa Cruz de Tenerife is een indrukwekkend pretpark met een totale oppervlakte van 22.000 vierkante meter. Deze faciliteit, gecreëerd door de beroemde architect César Manrique, richt zich op respect voor het milieu en harmonie met de Canarische natuur. Het park bestaat uit een aantal zwembaden, recreatiegebieden, restaurants en sportfaciliteiten. 

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie