Eilandhoppen om de minder bekende schoonheid van Malta te ontdekken

Eilandhoppen om de minder bekende schoonheid van Malta te ontdekken

Veel mensen weten niet dat Malta uit een eilandengroep bestaat. Als je op vakantie in Malta bent, is het zeker de moeite waard om te eilandhoppen om zoveel mogelijk van de 19 eilanden te zien.

Lees ook: Eilandhoppen in Italië: de pareltjes

Fungus Rock

Fungus Rock

Fungus Rock, een enorm blok kalksteen en een klein eilandje, bevindt zich bij de ingang van een lagune in Dwejra, Gozo. Het is 60 meter hoog en is een goed beschermd natuurgebied, wat betekent dat de rots niet toegankelijk is voor het grote publiek.

Het publiek werd voor het eerst door grootmeester Pinto verbannen uit Fungus Rock, nadat een uniek en zeldzaam type schimmel, waarvan werd aangenomen dat het speciale medicinale doeleinden had voor de behandeling van dysenterie en wondverbanden, werd ontdekt op het kalksteenblok.

St. Paul

St Paul's eiland malta

Het eiland St. Paul zou bovenaan je lijst voor een bezoek moeten staan. Het wordt ook Selmunett genoemd en is een van de grootste onbewoonde eilanden van Malta. De naam van het eiland is afgeleid van zowel de schipbreuk van Paul de Apostel, waarvan werd aangenomen dat deze op Malta was gebeurd, als de nabijgelegen stad St.Paul’s Bay.

Manoel

Manoel malta

Vernoemd naar de grootmeester Antonio Manoel, is de lange geschiedenis van het eiland voor verschillende doeleinden gebruikt, variërend van een ziekenhuis voor slachtoffers van de pest tot een Royal Navy-basis. Tegenwoordig is Manoel de thuisbasis van een restaurant, een bar en een botenhuis.

Cominotto

Cominotto malta

Een ander eiland dat sterk wordt aanbevolen door veel van de bezoekers van Malta is Cominotto, dat op minder dan 100 meter afstand van de bekende toeristische plaats Comino ligt. Het wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van heel Malta, en de Blue Lagoon is erg populair bij bezoekers die een tocht willen maken op een jacht of rondvaartboot.

Lees ook: De mooiste bestemmingen voor eilandhoppen over de hele wereld

Filfla

Filfla

Het verste zuiden is Filfla. Het is gelegen op ongeveer drie mijl van het hoofdeiland en is alleen toegankelijk voor bezoekers voor educatieve of wetenschappelijke doeleinden. Toeristen zijn echter welkom om rond Filfla te varen.