5 stranden in Lanzarote om met de auto te bereiken

De 5 beste stranden in Lanzarote om met de auto te bereiken

Lanzarote is een van de meest pittoreske Canarische eilanden, die indruk maakt met zijn vele ongelooflijk mooie stranden. Echo’s van het vulkanische verleden worden levendig weerspiegeld in moderne landschappen, waaronder fantastische baaien en kustlijnen met zwart, wit en goudkleurig zand.

De stranden van het eiland zullen zijn ideaal om te ontspannen en nieuwe ervaringen op te doen. Het is niet verwonderlijk dat de mooiste niet gemakkelijk bereikbaar zijn met de bus of ander openbaar vervoer, dus je hebt een huurauto nodig om ze te vinden. Het is echter zeker de moeite waard!

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

Hier enkele fantastische stranden voor de perfecte strandvakantie

Playa del Papagayo

Privacy en afzondering zijn de belangrijkste kenmerken van het strand, aangezien het op enige afstand van lawaaierige plekken ligt. Dit strand maakt deel uit van een lange rij wilde stranden aan de zuidkust van het eiland. Om ze te bereiken, moet je over een onverharde weg rijden. Trouwens, je moet een paar euro per auto betalen om het grondgebied van dit strand te betreden.

Vervolgens zie je borden die naar de verschillende stranden van dit beschermde gebied wijzen. Er is een parkeerplaats in de buurt van het strand van Papagayo – het ligt op 300 meter van de afdaling die naar het strand leidt. Maar haast je niet om naar beneden te gaan. Loop rechts en links van Papagayo over de kliffen om het uitzicht op de prachtige turquoise baai met verbluffend helder water te bewonderen.

Het strand is een lust voor het oog! Verscholen tussen twee lage kliffen lijkt het een prachtige turquoise lagune. Aan de rechterkant boven het strand zijn er twee kleine cafés waar je kunt ontsnappen van de middaghitte, een glas verfrissend drankje kunt drinken en kunt eten. Snorkelen is daar ook heerlijk. Je gaat het water in en je bent al omringd door vrij grote vissen.

Playa del Papagayo
Playa del Papagayo

Playa Mujeres

Het strand van Mujeres is een ander strand in een reeks wilde, afgelegen stranden aan de zuidkust van Lanzarote. Er is ook een parkeerplaats in de buurt, vanwaar het letterlijk een minuut of twee lopen naar het strand is.

Het strand zelf is langer dan Playa del Papagayo en ligt ook tussen twee rotsen. Er zijn daar minder mensen dan op Papagayo, terwijl het water een prachtige turkooisblauwe kleur heeft. Het biedt ook een prachtig uitzicht op het eiland Fuerteventura.

Net als bij Papagayo kun je je daar niet echt verstoppen voor de zon, maar je kunt het strand ook vanaf de rotsen bewonderen.

Playa del Caleton Blanco

Als je kijkt naar het sneeuwwitte zand dat glinstert in de zon, wees dan niet verrast door de naam van het strand, wat zich vertaalt als ‘het witte strand’. Deze pittoreske kustlijn met kalm water is ideaal om te zwemmen.

Caleton Blanco ligt in een afgelegen baai ver van de belangrijkste bestemmingen van het eiland en je hoeft alleen maar een auto te huren om er te komen. Deeltjes gestolde vulkanische lava tegen een contrasterende achtergrond van sneeuwwit zand creëren een werkelijk fantastisch landschap dat van Caleton Blanco de beste plek maakte voor romantische fotoshoots.

Playa Grande

Als onderdeel van het resort Puerto del Carmen is dit meer dan een kilometer lange strand bedekt met goudkleurig zand en gewassen door een kalme zee. Playa Grande staat op Lanzarote vooral bekend om zijn uitgebreide aanbod aan voorzieningen: douches, parkeerplaatsen, strandwachten, evenals de verhuur van hangmatten en parasols.

Maar bovenal onderscheidt dit strand zich door de vele voorzieningen voor mensen met een handicap, waaronder badstoelen, boeien en hekken. En dat is niet alles. Het strand wordt omgeven door palmbomen, vulkanische rotsen en groene gebieden en biedt een prachtig uitzicht op het natuurmonument Los Ajaches.

Lees ook: De mooiste stranden van Schotland

Playa Chica

Dit kleine stadsstrand ligt in het zuidoosten van Lanzarote. Het strand heeft een gratis parkeerplaats. Playa Chica is heel bescheiden – het is klein, niet erg breed, met zacht zand en met een baai tussen twee vulkanische rotsen, waarvan de meeste onder water staan. Alleen het onderwatergedeelte van het strand is echter het verborgen hoogtepunt. Dit is een van de beste duikplekken, niet alleen op Lanzarote, maar in heel Europa.

De kalme warme wateren zijn ideaal voor onderwatersafari’s met het observeren van het onderwaterleven. Na zo’n actief tijdverdrijf kun je je koesteren in de stralen van de warme Canarische zon op het zachte, sneeuwwitte zand. Er is een ijs- en waterkiosk in de buurt van het strand, evenals toiletten.