5 x doen in Lanzarote

5 x doen in Lanzarote

Liefhebbers van Lanzarote zweren bij de charme van het vulkanische eiland met zijn ruige kustlijn en de beroemde donkere zandstranden. De “zwarte parel”, zoals het Canarische eiland vaak wordt genoemd, is veel veelzijdiger. Sportievelingen en rustzoekers kunnen genieten van activiteiten op land en water.

Lees ook: Tips voor een actieve vakantie op Porto Santo

Het strand: zwart, wit, goud, van mild tot wild

Meer dan 60 stranden liggen langs de kusten van Lanzarote: De beroemde “zwarte stranden” liggen bijvoorbeeld in de buurt van El Golfo in het zuidwesten van het eiland. Het gebied rond de badplaats Puerto del Carmen is vooral bekend om zijn goudgele stranden. En aan de zuidpunt van het eiland – langs de Playas de Papagayo – nodigen beschutte baaien met wit zand en kristalhelder water uit tot zwemmen en snorkelen. In het noorden laat Lanzarote zich echter van zijn ruwere kant zien: hier breekt de zee af en toe op torenhoge kliffen. In de kustplaats Órzola kun je de oorspronkelijke visserij ervaren: traditionele kotters worden vergezeld door meeuwen als ze de kleine haven binnenkomen. De beste manier om de vangst te proberen is in een van de visrestaurants aan de boulevard.

Fiets het eiland rond

Het unieke eiland heeft talloze routes voor mountainbikers. De “Europese sportbestemming” heeft negen spannende routes in verschillende moeilijkheidsgraden – ook op het naburige eiland La Graciosa. Wielrenners hebben ook zes tochten tussen lava en lagunes beschikbaar.

Watersport in Lanzarote

Het Canarische eiland, dat in 1993 door UNESCO werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat, is populair bij zeilers dankzij de stabiele passaatwinden.  De constante golven en watertemperaturen van Lanzarote, zijn ideaal voor wind- en kitesurfers. Zelfs in de winter wordt de zee zelden kouder dan 18 graden Celsius en biedt het duikers het hele jaar door ideale omstandigheden. Bijna 100 gevarieerde plekken tonen de diversiteit van Lanzarote onder water. Veel exotische vissen en zeedieren ravotten op scheepswrakken, tussen vulkanische rotsen en kleurrijke koraalriffen.

5 x doen in Lanzarote

Natuurlijke zwembaden  Los Charcones

Grillige rotsen, eenzame baaien: op zo’n vier kilometer langs de zuidwestkust van Lanzarote vinden rustzoekers zeewaterbassins van verschillende grootte, diepte en vorm. De natuurlijke zwembaden van Los Charcones liggen ver van de toeristische centra en zijn alleen te bereiken via onverharde wegen. Beschut tegen wind en golven kun je ontspannen in een bijna ongerept landschap.

Lees ook: 10 x zien en doen in Capri

Een bezoekje aan het eiland La Graciosa

Het vissersdorp Caleta del Sebo op het kleine naburige eiland La Graciosa, was ooit een populaire schuilplaats voor piraten. Engelse zeerovers zouden zelfs een pot met goud hebben begraven tussen de witte duinen en opvallende vulkanische kegels. De schat van La Graciosa heeft altijd avonturiers en romantici aangetrokken. De overtocht van Lanzarote naar Caleta del Sebo duurt slechts 20 minuten met de veerboot. Dit is precies wat een verblijf van meerdere dagen op La Graciosa zo spannend maakt. Het rustige dorpsleven tussen witgekalkte huizen gaat samen met veel wilde natuur die je kunt ervaren op schilderachtige wandelpaden langs de kust. De beste rustplaats is Playa de las Conchas. Met zijn sneeuwwitte zand is het een van de mooiste en rustigste stranden van de Canarische Eilanden.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie