De beste Instagram-spots op fotogeniek Lanzarote

De beste Instagram-spots op fotogeniek Lanzarote

Wit zandstrand op de achtergrond of een selfie met een vulkaan? Degenen die naar Lanzarote reizen, kunnen beide hebben. Het Canarische eiland maakt niet alleen indruk met zijn gevarieerde natuur, maar ook als kunst- en cultuurcentrum. De Spaanse architect César Manrique heeft vele plaatsen herontworpen – en creëerde unieke kunstwerken temidden van lavasteen. We hebben hier de beste Instagram-spots van Lanzarote verzameld. 

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Santorini

#PlayasdePapagayo #zandstrand

Playas de Papagayo

De Playas de Papagayo zijn gelegen in het zuiden van Lanzarote nabij het toeristische centrum van Playa Blanca. In totaal liggen zeven beschutte baaien langs de kust, alleen van elkaar gescheiden door lavarotsen. De verhoging ten zuiden van het strand Playa Mujeres biedt je een speciaal fotomoment: turkoois water, grillige rotsen, goudkleurig zand – en hoog op een van de kliffen, de El Chiringuito-bar. Hier kun je genieten van verse vis, cocktails en een weids uitzicht over de Atlantische Oceaan. De afgelegen Papagayo-stranden in het zuiden van Lanzarote zijn allemaal beschermd. 

#CasaOmarSharif #LagOmar

Casa Omar Sharif

Het hotel, restaurant en museum van Casa Omar Sharif, een voormalig eigendom van de in 2015 overleden acteur, laten zien hoe architectuur harmonieus kan opgaan in het landschap. Het pand is gebouwd in een oude steengroeve en nestelt zich tegen de steile rotswand. Het huis (nu een museum), twee appartementen, een restaurant en de grotbar La Cueva zijn omgeven door tuinen en grotten. Dit is te bereiken via een witgekalkte gang waarin houten panelen op het water drijven – een werkelijk buitengewone locatie voor een souvenirfoto in het noorden van Lanzarote. 

#JameosdelAgua #vulkanische grotten

Jameos del Agua

Natuur ontmoet design: de Jameos del Agua, een vulkanische grot en buizensysteem in het noorden van Lanzarote, werd opgevoerd door eilandkunstenaar César Manrique. Hij transformeerde onder meer een van de grotten tot een ondergrondse concertzaal met meer dan 600 zitplaatsen. Een kunstmatige lagune, die hij creëerde, omringd door subtropische planten in de lavasteen, geeft flair aan de Zuidzee. 

#Vuurbergen #Lavazee

Timanfaya National Park

Bizarre rotsformaties, enorme kratergaten en meer dan 30 vulkanische kegels kenmerken het kilometers brede lavalandschap in het Timanfaya National Park in het zuidwesten van Lanzarote. Vanaf het uitkijkpunt van restaurant El Diablo valt het uitzicht op de roodbruine glinsterende vuurbergen waarachter de diepblauwe Atlantische Oceaan schijnt. Met een beetje geluk zie je aan de horizon een kudde kamelen voorbijtrekken – de lastdieren werden ooit gebruikt als transportmiddel op het Canarische eiland. Er zijn in totaal 125 vulkanen op het Canarische eiland Lanzarote.

Lees ook: De Azoren: negen eilanden om van te houden

#CaletadeFamara #typischCanarisch

Caleta de Famara

Witgekalkte huizen met blauwe ramen en deuren langs zanderige steegjes in Caleta de Famara. Het vissersdorp in het noordwesten van Lanzarote grenst direct aan Playa de Famara – met zes kilometer het langste strand van het eiland. Dankzij optimale wind- en golfcondities, vooral populair bij surfers, maakt het stadje vooral indruk met zijn ongedwongen sfeer. Versgevangen vis staat centraal op de menukaart van de talrijke gezellige bars en restaurants.

Fotocredits: Turismo Lanzarote