6 redenen voor een vakantie naar Santorini

6 redenen voor een vakantie naar Santorini

Op het vulkanische eiland Santorini, dat vorm kreeg na een gigantische vulkaanuitbarsting enkele duizenden jaren geleden, storten steile kliffen de zee in en creëren een dramatische sfeer. Tegelijkertijd creëren de witte idyllische kleine stadjes die verspreid over het eiland liggen een sfeer van schilderachtige romantiek en een authentiek Griekenland. Behalve dat het populair is bij stellen, is het eiland – dat wel de mooiste ter wereld wordt genoemd – een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen, eilandbewoners en jongeren die een zon- en strandvakantie willen in een prachtige omgeving. Hier 6 tips voor een vakantie naar Santorini.

Lees ook: Zo maak je een keuze tussen Sicilië en Sardinië

1. Rotswandeling van Fira naar Oia

Beleef een fantastische wandelervaring op het stuk van Fira tot aan de prachtige stad Oia in het noorden. Je kunt beginnen aan het einde als je wilt, maar het voordeel van starten in Fira is dat de stad hoger ligt dan Oia en dus minder bergopwaarts dan de reis van Oia naar Fira. Als je ervoor kiest om ’s ochtends aan de reis te beginnen, krijg je ook de zon achter je of boven je, in plaats van dat het midden in je gezicht schijnt als je ervoor kiest om in Oia te beginnen. Een ander voordeel is dat je dan op tijd in Oia kunt aankomen om de stad te verkennen, een goede maaltijd te eten, foto’s te maken en goede plekken te vinden tot de zonsondergang begint – voordat het beste uitkijkpunt vol zit. Zie onderweg meer mooie steden – Fira, Firostefani, Imerovigli en Oia gelegen op dit stuk zouden de mooiste van het eiland zijn – evenals de traditionele witte “grotwoningen” en een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee en de beroemde vulkaan. Denk aan comfortabele wandelschoenen, zonnebrandcrème en water. De reis duurt ongeveer 3 uur als je in een gestaag tempo loopt, maar toch wilt stoppen voor foto’s.

2. Bekijk de zonsondergang boven Oia

zonsondergang Oia

Oia is een heerlijk mooie stad, maar houd er rekening mee dat het hier in het hoogseizoen grote drukte is. Het is daarom het beste om buiten het seizoen te reizen (zie hieronder). Er wordt gezegd dat de zonsondergang boven Oia de mooiste ter wereld is, en elke dag komen bezoekers naar het kleine stadje in het noorden om een ​​glimp op te vangen van de beroemde bezienswaardigheid, maar het is belangrijk om ruim van tevoren aan te komen om een ​​plekje te bemachtigen met een fatsoenlijk uitzicht. Bekijk ook de mooie huizen, windmolens, kunstgalerijen, Ammoudi Beach en de haven van Ammoudi met zijn fantastische vistavernes terwijl je in Oia bent.

3. Met de auto van strand naar strand

strand Santorini

Tijd besteden aan het vinden van een huurauto is de moeite waard als je je realiseert hoeveel meer je van het eiland te zien krijgt. Geniet van de vrijheid om te kunnen komen en gaan wanneer je maar wilt en op zoek te gaan naar het mooiste strand van het eiland. In Kamari en aan de hele oostkust zijn er kilometers zwarte lavastranden met kiezelstenen. Aan de zuidkust zijn er verschillende kleine strandjes met zandbodems. Een paar tips zijn om de aanblik van het zwarte Perissa-strand in het zuiden te ervaren, evenals Red Beach – een ongelooflijk indrukwekkend strand ondanks dat het een kiezelstrand is. je kunt ook overwegen een gids in te huren om je naar hun geheime hotspots te brengen.

4. Ervaar de vulkaan en warmwaterbronnen

Nea Kameni

De spectaculaire krater op Santorini is een overblijfsel van wat waarschijnlijk de grootste vulkaanuitbarsting in de geschiedenis was, en mythen zeggen dat deze grote vulkaanuitbarsting de verdwijning van Atlantis veroorzaakte. Vandaag kun je per boot het vulkanische eiland Nea Kameni buiten Fira bezoeken, waar je zowel de vulkaan op kunt lopen en de rook uit de krater kunt zien sijpelen, als kunt zwemmen in warmwaterbronnen. Veel van deze georganiseerde reizen eindigen met een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

5. Bezoek een wijnmakerij

Er zijn verschillende wijnmakerijen verspreid over het eiland, en drie van de meest bekende zijn Santo Winery, Antoniou Winery en Boutari Winery. Hier kun je stoppen om te genieten van een paar glazen wijn en meer te weten te komen over de belangrijke rol van wijn voor de ontwikkeling van het eiland. Oktober is de beste maand om wijn te proeven.

Lees ook: De mooiste stranden van Schotland

6. Eilandhoppen

paros

Met een korte afstand tot verschillende van de andere eilanden in de Cycladen-archipel, is Santorini een perfecte uitvalsbasis voor je reis naar Griekenland. De meeste mensen kiezen ervoor om vanaf dit eiland te gaan eilandhoppen, en vanuit de haven kun je gemakkelijk naar prachtige eilanden zoals Ios, Naxos, Paros en Amorgos.