De leukste bezienswaardigheden op Santorini

De leukste bezienswaardigheden op Santorini

Droom je van een Grieks eiland? Stel je je voor dat er krijtwitte huizen tegen de berghelling staan, omgeven door blauwe luchten en blauwe zee? Dan is Santorini de plek om te bezoeken. Aan de westkust van het eiland vind je Griekenland zoals je op talloze foto’s en ansichtkaarten hebt gezien. Santorini staat bekend om zijn dramatische karakter met steile kliffen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan ​​door vulkanische activiteit. Het eiland is perfect voor wie meer uit de vakantie wil dan de hele dag op het strand liggen. Met korte afstanden trek je tijdens een dagtocht het eiland rond. Met zijn prachtige zonsondergangen wordt het eiland beschouwd als een van de meest romantische bestemmingen van Europa.

Lees ook: Ontdek de magie van het eiland Comino

Het andere Santorini

Aan de oostkust van Santorini vind je populaire badplaatsen met gezellige restaurants en bruisende drukte langs de boulevard en prachtige stranden met zwart lavazand. Hier loont het om ligbedden te huren en badschoenen te gebruiken, omdat het zwarte lavazand snel te heet kan worden voor blote voeten. Voel je vrij om enkele van de eigen wijnen van het eiland en lokale smakelijke gerechten te proberen, gemaakt van ingrediënten die zijn geteeld in de vruchtbare vulkanische grond.

Thira

Thira

Hoog op de berghelling klampen zich de kleine witte huisjes vast. Thira, de hoofdstad van Santorini, ook wel Fira genoemd, ligt aan het uiteinde van een rotsplateau aan de westkust van het eiland, ongeveer 260 meter boven zeeniveau. In de stad is er een grote keuze aan restaurants, bars en winkels. De smalle straatjes en trappenhuizen zijn ontworpen om te voet te verkennen. Maak gerust een wandeling langs de kraterrand waar je uitzicht hebt op de vulkanische krater daar ver beneden. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Santorini, dan is een van de musea van de stad een bezoek waard. Mis de kabelbaan niet die je naar de haven brengt. Als je fit bent, kun je de 600 treden langs de klifwand terug naar Thira lopen.

Oia

Oia

Dit is Griekenland zoals je op veel ansichtkaarten hebt gezien. Er zijn maar weinig plaatsen in Griekenland zo vaak gefotografeerd als Oia. Een bezoek aan dit pittoreske dorpje, dat zich vastklampt aan de kliffen, is een ervaring die je nooit zult vergeten. Tussen de krijtwitte huizen met blauwe deuren, smalle steegjes en trappen vind je restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht en de zonsondergang over zee. Oìa heeft een exclusieve uitstraling en veel van de hotels hebben een hoge standaard. Als je van winkelen houdt, vindt je hier een goede selectie winkels. Vooral bij de goudsmeden van de stad en lokale kunstenaars en ambachtslieden kun je schatten vinden die je mee naar huis kunt nemen. Als je in zee wilt zwemmen, kun je naar steden als Perissa of naar Red Beach reizen.

Perissa

Perissa

Aan de oostkant van Santorini ligt Perissa, een klein stadje aan de kust. Dit is een van de grootste resorts van het eiland en is vooral populair bij jongeren. Hier kun je genieten van de dagen en de zon op het prachtige zwarte lavastrand dat zich enkele kilometers ten zuiden van de berg Profitis uitstrekt. Maak een wandeling langs de boulevard met charmante tavernes, winkels, bars en restaurants en geniet van het uitzicht op de hoge kliffen en de zee. ’s Avonds komt de stad tot leven en vaart er in volle vaart langs de strandpromenade.

Lees ook: Kreta als een local: 7 tips

Kamari

Kamari

De badplaats Kamari aan de oostkust van Santorini is een levendige badplaats. Vanaf de machtige klif Mesa Vuono strekt het zwarte lavastrand zich meer dan een kilometer naar het noorden uit. Er is genoeg ruimte voor iedereen en je kunt ontspannen op een ligstoel of deelnemen aan enkele van de wateractiviteiten die op het strand worden aangeboden. Langs de kust is er een bedrijvige menigte met veel leuke restaurants en bars met een fantastisch uitzicht over de Egeïsche Zee. Terwijl de zon ondergaat achter de bergen in het westen, lichten de lichten langs de kust op en kun je je verheugen op smakelijke Griekse gerechten uit de vele restaurants van de stad. Neem ook een kijkje in de winkels van de stad en ga ’s avonds door in een van de bars die tot laat in de avond open blijft.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie