Ontdek de magie van het eiland Comino

Ontdek de magie van het eiland Comino

Beroemd om zijn fascinerende geschiedenis en Noord-Afrikaanse invloeden, is Malta een pittoresk eiland dat indrukwekkende forten en oude ruïnes combineert met schilderachtige vissersdorpjes en het landelijke leven. De eindeloze zandstranden langs het diepblauwe water van de Middellandse Zee maken het de ideale plek voor een ontspannen vakantie. Malta is echter omringd door een reeks minder onderzochte eilanden die de onafhankelijke reiziger zullen aanspreken, waarvan Comino de beste is.

Lees ook: 5 redenen voor een vakantie naar de Faeröer eilanden

Ga buiten de gebaande paden: bezoek het eiland Comino

Een vredige ontsnapping

Het eiland Comino is misschien maar 2 km lang en 1,7 km breed, maar het is de droombestemming voor reizigers buiten de gebaande paden. Hoewel het tussen de eilanden Malta en Gozo ligt, heeft het een heel andere sfeer. Het is vredig en sereen met veel minder toeristen dan je kunt verwachten op de meer populaire bestemmingen.

Verbluffende landschappen en dieren in het wild

Dit prachtige eiland biedt een scala aan adembenemende landschappen, waaronder zandstranden en baaien, maar ook rotswanden en diepe grotten. In feite is het hele eiland erkend als een natuurreservaat, met een overvloed aan groen, weelderige bloemen en wilde kruiden. Dit is natuurlijk een prachtig gezicht, maar de beroemde Blue Lagoon is een van de best verborgen juweeltjes. Het kristalheldere water is adembenemend en de perfecte plek voor een wandeling met adembenemende uitzichten.

Insider-tip: op het hoogtepunt van de zomer kan de lagune behoorlijk druk zijn. Het is ideaal om het van half augustus tot eind september te bezoeken. Oh, en vergeet je camera niet!

blue lagoon comino

Lees ook: Waarom je het eiland Île d’Yeu moet bezoeken

Veerdiensten naar het eiland

Van Cirkewwa

Met regelmatige veerdiensten van Malta naar Comino, is er geen reden om daar niet heen te gaan voor een onvergetelijke dagtocht. Baan je een weg naar het noorden van het eiland en neem een ​​boot vanaf Cirkewwa. De overtocht duurt minder dan een half uur en brengt je naar San Niklaw Bay. Dit is de goedkoopste optie.

Van Silema of Bugibba

Als alternatief organiseert het Comino Hotel dagelijks verschillende veerboten van Malta naar Comino, waarop niet-gasten zelf kunnen boeken. De gemakkelijkste optie is echter om een ​​veerboot te nemen vanuit Silema of Bugibba. Deze zijn meestal het dubbele van de prijs van de eerste optie, maar mogelijk handiger, afhankelijk van waar je verblijft.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie