De eilanden van Marathon, het hart van de Florida Keys -Mile Markers 63 tot 47

De eilanden van Marathon, het hart van de Florida Keys -Mile Markers 63 tot 47

Marathon, ook wel de vaarbestemming van Florida Keys genoemd, omvat Boot, Knights, Hog, Vaca, Stirrup, Crawl en Little Crawl Keys, East en West Sister’s Island, Deer en Fat Deer Keys, Long Pine en Grassy Keys. Het opgenomen als de stad Marathon in 1999.

De nederzettingen op de eilanden van Marathon gaan terug tot het begin van de 19e eeuw, toen de Bahamanen tropische fruitboerderijen vestigden en vissers uit New England de regio bewoonden.

Marathon, gecentreerd rond Vaca Key, dankt zijn naam aan arbeiders die in het begin van de 20e eeuw de monumentale Oversea Railway vanaf het vasteland van Florida in de Keys bouwden. Dag en nacht werkend om aan het slopende bouwschema te voldoen, zeiden de bemanningen naar verluidt: “Dit wordt een echte Marathon.”

Door de hele regio bieden milieuattracties bezoekers de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen, hardhouten hangmatten en regenwouden te verkennen, over witte zandstranden te wandelen en te genieten van een overvloed aan watersporten.

Lees ook: 10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

WAT TE ZIEN EN TE DOEN OP DE EILANDEN MARATHON

Pigeon Key
Old Seven Mile Bridge, Pigeon Key

Boot Key Harbor

Boot Key Harbor, MM 49 aan de oceaan, in de buurt van het City of Marathon Community Park, Marathon. Dit is een van de grootste beschermde havens van de Keys. Dockage, lanceerplatform, brandstof, bootverhuur en restaurants zijn vlakbij.

Crane Point

Crane Point, MM 50.5 bayside, Marathon; 305-743-9100. Dit gebied van 63,5 hectare is een van de belangrijkste historische en archeologische vindplaatsen in de Keys. Crane Point bevat bewijs van prehistorische Indiase artefacten en was ooit de locatie van een Bahamaans dorp. De musea van Crane Point omvatten het Museum of Natural History of the Florida Keys en het Florida Keys Children’s Museum. Andere kenmerken zijn natuurpaden, een van de oudste huizen in de Keys buiten Key West, een rehabilitatiecentrum voor wilde vogels, regenwoud, vlindertuin en vlieghabitat.

Curry Hammock State Park

Curry Hammock State Park, MM 56.2 aan de oceaan, Little Crawl Key; 305-289-2690. Vissen, zwemmen, kajakken en picknicken worden aangeboden in dit park aan het water, dat ook een populaire strandlancering biedt voor kiteboarders.

Dolphin Connection

Dolphin Connection, MM 61 oceaanzijde, Hawk’s Cay Resort, Duck Key; 305-734-7000 of 888-443-6393. Hawk’s Cay Resort-gasten en niet-gasten kunnen rechtstreeks contact hebben met de dolfijnen in een zoutwaterlagune of bij de haven.

Dolphin Research Center

Dolphin Research Center, MM 59 bayside, Grassy Key. Deze veelgeprezen non-profit onderzoeks- en onderwijsfaciliteit voor zeezoogdieren biedt een zwemprogramma genaamd Dolphin Encounter. Je kunt ook DolphinSplash proberen, een inwaadprogramma dat de mogelijkheid biedt om met de aanwezige dolfijnen tot aan hun middel in het water te komen. Meet the Dolphin en Paint With a Dolphin zijn enkele van de andere beschikbare interacties.

Key Colony Beach Golf & Tennis

Key Colony Beach Golf & Tennis, 8th Street op MM 53.5, Key Colony Beach; 305-289-1533. Een negen holes, par-3 openbare baan is zeven dagen per week geopend, samen met twee verlichte gravelbanen.

Old Seven Mile Bridge

Old Seven Mile Bridge, MM 47 Bayside, Marathon. Ooit het middelpunt van de Oversea Railway, blijft de brug een historisch en schilderachtig monument dat zich uitstrekt naast de hedendaagse Seven Mile Bridge. Een uitstekende plek om te wandelen, joggen, fietsen, skaten en zonsondergang te bekijken, het biedt ook toegang tot Pigeon Key.

Pigeon Key

Pigeon Key, MM 47 bayside, Marathon; 305-743-5999. De historische Pigeon Key, bezaaid met schilderachtige huisjes, diende vroeger als een kamp voor arbeiders die de Seven Mile Bridge bouwden. Het eiland toont nu een museum en biedt mogelijkheden om te picknicken en snorkelen. Rondleidingen zijn beschikbaar per veerboot naar het eiland, vertrekkend van het Pigeon Key Visitors Center op Knights Key, MM 47.5oceanside.

Sombrero Beach

Sombrero Beach, Sombrero Boulevard op MM 50 oceanside, Marathon. Dit goed onderhouden openbare strand beschikt over volleybalvelden, picknick- en toiletfaciliteiten en een kinderspeelplaats.

Turtle Hospital

Turtle Hospital, MM 48.5 Bayside, Marathon; 305-743-255. Het Turtle Hospital, geopend in 1986, behandelt gewonde zeeschildpadden en zet ze, indien mogelijk, terug in het wild. Educatieve rondleidingen laten je kennismaken met de inwonende zeeschildpadden en met de curatieve programma’s van het ziekenhuis voor onechte karetschildpadden, groene schildpadden, karetschildpadden en Kemps Ridderschildpadden.

Marathon Community Theatre

Marathon Community Theatre, MM 49 oceaan, Marathon; 305-743-0994,. Komedies, musicals, dramatische presentaties en lezingen worden aangeboden in het populaire theater waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1944.

Lees ook: Deze plekken in de Hamptons zijn een bezoek waard

Accomodaties en bereik

Marathon biedt huiselijke resorts, luxe accommodaties, jachthavens en de gemakken van een moderne gemeenschap, waaronder een ziekenhuis met 58 bedden en tal van winkelmogelijkheden, met behoud van de charme van zijn wortels als 19e-eeuws vissersdorp.

Florida Keys Marathon Airport, gelegen op mijlmarkering (MM) 52 Bayside, is de thuisbasis van operators met een vaste basis die toegang bieden tot privé- en chartervliegtuigen.

De Marathon-regio ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Miami International Airport en op een uur rijden van Key West International Airport.

Top 9 vakantie aanbieders

Zelf je vakantie regelen

Regel je cruisevakantie