10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

De Bradenton Gulf Islands regio met zijn Anna Maria Island en Longboat Key heeft een ontspannen en vrij rustige levensstijl. Het perfecte Florida zoals je het je voorstelt, ver weg van de massa’s toeristen. Hier zijn onze “Top 10” dingen die op elke vakantie-bucketlist zouden moeten staan.

Lees ook: De favoriete stranden van Bradenton Gulf Islands

1. Gewoon niets doen

Wanneer je aankomt in Bradenton, en vooral op de eilanden, merk je meteen dat de klokken hier anders tikken. Als je hier terechtkomt, heb je alleen een zomerjurkje en bermuda nodig, geen horloge. De overstap naar de eilandtijd en de levensstijl in Florida doe je het beste op het strand met je voeten in het zand met een zachte zeebries of met een ijskoffie in een van de kleurrijke cafés. Doe opzettelijk niets en laat het afdrijven!

2. Verblijf in een van de kleurrijke strandhuisjes op Anna Maria Island

Als je op Anna Maria Island overnacht, doe je dat het beste in de juiste stijl in een kleurrijk strandhuisje in pastelgeel, blauw, groen, rood of roze. De liefdevol gerestaureerde en smaakvol ingerichte vakantiehuizen hebben vaak zelfs een eigen strandtoegang en zwembad. De eilandbewoners en het provinciebestuur zorgen ervoor dat het eiland architectonisch authentiek blijft met officiële vereisten – huizen kunnen hier maximaal drie verdiepingen hebben.

3. Geniet van de rust van Longboat Key

Niet voor niets kiest de Conde Nast Traveler Longboat Key regelmatig tot een van de mooiste eilanden in de Sunshine State. De sneeuwwitte zandstranden, aquamarijnblauw en helder water, de ondiepe toegang tot de zee en de duinen, de exotische vogelsoorten, de diverse waterfauna met vissen, dolfijnen en zeekoeien en de subtropische vegetatie verrijken het eiland.

4. Bekijk zeekoeien van dichtbij

Het Bishop Museum of Science and Nature is een van Florida’s grootste natuurhistorische musea, waaronder ook het Bishop Planetarium en het Parker Manatee Aquarium vallen. Hier worden gewonde lamantijnen verzorgd door mariene biologen en, zodra ze weer gezond zijn, weer in het wild gebracht. De mollige reuzen die in slow motion in het water bewegen, gaven de provincie zijn naam.

5. Bezoek het historische vissersdorp Cortez

Aan de noordkant van Sarasota Bay ligt Cortez, het oudste vissersdorp van Florida. Sinds de oprichting in de 19e eeuw vissen de mensen van Cortez met trots. Als je op pad bent in Cortez, moet je zeker een van de restaurants bezoeken en tijd plannen voor de markten, want de beste vis en de meest verse zeevruchten zijn hier verkrijgbaar.

10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

6. Kijk of wees erbij tijdens het paardrijden

Af en toe zie je een geparkeerde paardentrailer met een menigte mensen op de dijkweg Palma Sola Bay tussen Bradenton en Anna Maria Island. Ze  bereidt zich dan voor op een paardensurftocht. Het avontuur begint met een zadelloze rit langs de Palma Sola Causeway voordat ruiter en paard zich in het koele water in de baai van Palma Sola storten. Zodra de paarden schouderdiep in het water staan, staan ​​de gewaagde ruiters op en “surfen” op de rug van hun paard.

7. Maak een wandeling langs de Riverwalk

Niet ver van het centrum van Bradenton ligt de Riverwalk, die niet alleen een prachtige wandeling van 2,5 kilometer is, maar ook een populaire recreatieve ontmoetingsplaats waar het hele jaar door tal van evenementen en festivals worden gehouden. Er is ook gratis openbare kunst en speeltuinen voor kinderen.

8. Observeer de zeedieren

Bradenton Gulf Islands is een bijzonder hoogtepunt voor alle dierenliefhebbers. Aan de kust van de regio leven veel dolfijnen, met name de gewone Noord-Amerikaanse tuimelaar. Maar ook schildpadden, pelikanen en lamantijnen houden van het warme, ondiepe en plantrijke water. Of het nu vanaf de pier of vanaf de boot is, kajakken of stand-up peddelen, de nieuwsgierige zeedieren worden graag gezien.

10 dingen om te doen in Bradenton Gulf Islands

9. Zonsondergangen op het strand

De Golf van Mexico staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen. Je verwonderen over het dagelijkse kleurenspel is dan ook een vast ritueel voordat je stopt voor het diner in een van de gezellige restaurants.

Lees ook: Florida Keys en Key West: een paradijs voor duikers

10. Dineer met je voeten in het zand

Een diner in goed gezelschap met de voeten in het zand maakt deel uit van de levensstijl van Florida. Veel restaurants hebben tafels direct aan het strand – inclusief een filmische zonsondergang tijdens het diner.